Plan za spas "demokratije" u EU - zabraniti AfD i strpati Le Pen u zatvor

Hoćeš da kažeš da demokratija nema efikasne mehanizme odbrane od protivnika i da demokrate moraju pribegavati autoritarnim diktatorskim metodama da bi se odbranile od pretnje autoritaraca i diktatora?
Ako Ustav kaze da svi gradjani zemlje imaju jednaka prava, a neka stranka se zalaže da neki budu "jednakiji", mi ne pričamo o demokratiji, nego o kršenju Ustava.

Ako Ustav kaze da svi gradjani zemlje imaju jednaka prava, a neka stranka se zalaže da neki budu "jednakiji", mi ne pričamo o demokratiji, nego o kršenju Ustava.
Ako neka stranka ima podršku trećine stanovništva a reakcija vlasti je da pokušaju da ih zabrane ili im ćorkiraju lidere, onda tu nema ni D od demokratije.

Pod kojim izgovorom to rade je nebitno.

Krsenje Ustava je nebitno? :D

Okej.
Nisi dobro shvatio. Jeste bitno da se ne krsi Ustav, ali postoji redosled vaznosti prava. Ti ne mozes i ne smes da ucutkas necije pravo na slobodno misljenje i izrazavanje, osim ako to ne ugrozava neko prece (ali zaista vazno) pravo...za to uostalom, svuda postoje ustavni strucnjaci.

Nego šta bi od onog ‘apšenja Dodika? :kafa:

P.S. I ovo će isto tako.
Какво хапшење Додика?

У одговору на поруку где критикујем ненаменско трошење наменског новца, ти помињеш неко хапшење Додика?

О чему ти, несрећниче, пишеш?

Nisi dobro shvatio. Jeste bitno da se ne krsi Ustav, ali postoji redosled vaznosti prava. Ti ne mozes i ne smes da ucutkas necije pravo na slobodno misljenje i izrazavanje, osim ako to ne ugrozava neko prece (ali zaista vazno) pravo...za to uostalom, svuda postoje ustavni strucnjaci.

Odlicno sam ja shvatio.
Einigkeit und Recht und Freiheit.
Jedinstvo, pravo i sloboda.
To je redosled. Nema tu mnogo filozofije.

Какво хапшење Додика?

У одговору на поруку где критикујем ненаменско трошење наменског новца, ти помињеш неко хапшење Додика?

О чему ти, несрећниче, пишеш?
Implicitna prognoza kao i ona sa “‘apšenjem Dodika”.

Odlicno sam ja shvatio.
Einigkeit und Recht und Freiheit.
Jedinstvo, pravo i sloboda.
To je redosled. Nema tu mnogo filozofije.
Tako je ali tvoja sloboda nije i necija tudja. Dopusti da svako bude slobodan na svoj nacin, da ima svoju viziju najbolje buducnosti ( i sadasnjosti), ukoliko te licno ne ugrozava, kao ni neko tvoje osnovno ljudsko pravo.

Naravno da nije ,ali više i ne postoje ideologije ,niti pravci.Evo ne znam ko ideološki profiliše ,a istovremeno to u stvarnosti i primenjuje u ekonomiji,drustvu
Ideologije postoje. Primenjuju se u mnogim državama. Na primer u SAD imaš desnu i levu ideologiju koja se i primenjuje.
Nemačka takođe. Srbija je nema jer je na vlasti kao u Mađarskoj populizam.

U većini država pak nemamo populiste na vlasti.

Ideologije postoje. Primenjuju se u mnogim državama. Na primer u SAD imaš desnu i levu ideologiju koja se i primenjuje.
Nemačka takođe. Srbija je nema jer je na vlasti kao u Mađarskoj populizam.

U većini država pak nemamo populiste na vlasti.
U čemu se ogleda nemačka leva ideologija i ko je sprovodi,konkretne mere,bitte?

Back