V.M.Dokolenko
Veoma poznat
- Poruka
- 10.533
Pa ako je to istina da toliko NVO ima u Sarajevu koje se finansiraju od USAIDa, onda su oni budale sto to ranije nisu zatvorili sve..mada mislim da je broj vise nego nategnut.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa ako je to istina da toliko NVO ima u Sarajevu koje se finansiraju od USAIDa, onda su oni budale sto to ranije nisu zatvorili sve..mada mislim da je broj vise nego nategnut.
BudalaštinaU celoj Bosni nema 25600 firmi ukupno, a kamoli 25600 humanitarnih organizacija u Sarajevu.
Kojom matematikom si izračunao da ja zavisim od USAID dolara?naravno da je to tacno , barem ti ko najglavniji u usaid za bivsu zemlju-serbiju , najbolje znas , koliko ih ima na platnom spisku.
zasigurno znam da za serbiju , tvoji ltbgovci , da vise nece dobiti i centa a i bogumi , sve mi se cini i da ces i ti ostati brez usa dolara.
Vlada Republike Srpske je 23. marta 2023 godine utvrdila Nacrt zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, a u formi nacrta usvojen je u septembru iste godine u Narodnoj skupštini, uz rok Vladi da u roku od šest meseci dostavi konačnu verziju. Kompromis je bio da se odustane od ovog dokumenta, ali nakon što je američka administracija razotkrila dimenziju propagandne mreže protiv Srpske, ponovo će ugledati svetlost dana.
- To je velika grupa ljudi koji rade za svoj komoditet i za one koji ih plaćaju. Sprovode agendu koja je neretko bila uperena na pitanje našeg identiteta, suvereniteta, oduzimanja imovine i obožavanje tog zlatnog teleta, Šmita i ambasadora ovog i onog - istakao je predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.
U poslednjih pet godina u kampanji protiv navodnog ruskog uticaja, Amerika je u medije i nevladin sektor u BiH uložila 80 miliona dolara. Zato i ne čudi panika koju je izazvao Tramp nameravajući da USAID stave pod kontrolu Stejt Departmenta. Ova organizacija je obavestila svoje "klijente" o prekidu finansiranja.
izvor
Pozdrav za gospodina pravnika koji sarađuje sa više nevladinih organizacija, građani Srbije nisu svesni koliko koristi imaju od kompjutera i stolica iz USAID, možda im se sporovi ubrzaju sa 6 na 5 godina?„Kad odete u sud, teško da ćete naći jedan kompjuter, jednu stolicu, sto, bilo šta, da nemate nalepnicu da je to finansirala ili EU ili USAID“, rekao je za N1 pravnik Mihailo Pavlović, koji sarađuje sa više nevladinih organizacija.
U Sarajevu ima 25.600 nevladinih organizacija i medija koje zavise od finansija iz SAD, otkriveno je nakon što je predsednik SAD Donalda Tramp na 90 dana obustavio pomoć stranim zemljama.
Radio televizija Republike Srpske prenosi da je "armija ljudi angažovana u službi tuđih interesa".
"Takođe je jasno i zbog čega se digla galama kada je u Srpskoj u proceduri bio zakon o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija", navodi se u tekstu.
Portal "Siva zona" tvrdi da je nevladin sektor u BiH na najvećem udaru zbog velikog broja organizacija koje zavise od finansija iz Amerike.
- Trampova odluka nam je signal za donošenje zakona o NVO, još rigoroznijeg od onog koji je povučen. Niste hteli kompromis, nego ste mislili da vi možete da upravljate. Usvojićemo zakon koji će biti rigorozan i ne zanima nas vaše mišljenje. Ima ovde svakakvog ološa koji koristeći strana sredstva čini sve da oblati srpski narod i državu Republiku Srpsku. Nećemo se svetiti, ali samo ćemo reći jednu stvar - nećete moći više to da radite - poručio je predsednik RS Milorad Dodik.
https://informer.rs/planeta/vesti/986689/tramp-sarajevo-usaid-odluka
Pogledajte prilog 1680702
Da gledamo ovo iz ugla optimiste? Ovo je samo stopiranje a ne i ukudanje. Stopira se na 3 meseca. Možda će da im daju pare retroaktivno?
jel ovo znaci da opada intenzitet tvojih drugara na forumu sa miljacke ?Па, зар Информер, црни Мито?
Vlada Republike Srpske je 23. marta 2023 godine utvrdila Nacrt zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, a u formi nacrta usvojen je u septembru iste godine u Narodnoj skupštini, uz rok Vladi da u roku od šest meseci dostavi konačnu verziju. Kompromis je bio da se odustane od ovog dokumenta, ali nakon što je američka administracija razotkrila dimenziju propagandne mreže protiv Srpske, ponovo će ugledati svetlost dana.
- To je velika grupa ljudi koji rade za svoj komoditet i za one koji ih plaćaju. Sprovode agendu koja je neretko bila uperena na pitanje našeg identiteta, suvereniteta, oduzimanja imovine i obožavanje tog zlatnog teleta, Šmita i ambasadora ovog i onog - istakao je predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.
U poslednjih pet godina u kampanji protiv navodnog ruskog uticaja, Amerika je u medije i nevladin sektor u BiH uložila 80 miliona dolara. Zato i ne čudi panika koju je izazvao Tramp nameravajući da USAID stave pod kontrolu Stejt Departmenta. Ova organizacija je obavestila svoje "klijente" o prekidu finansiranja.
izvor
Ja sam učestvovala u samo jednoj stvari koju je finansirala Američka ambasada,
Dobra vest!
Naravno, zaboravih reći to je sve regularno,u okviru mislim ERASMUS projekata u saradnji sa Rektoratom.
Kako lupetaš Sens![]()
Krvoloci su nevladine organizacije proglasili za nekakvo zlo, te se prost narod tome povinovao... One pomazu ljudima kojima je pomoc potrebna, to su najcesce organizacije za razvoj ruralnih sredina, edukaciju, socijalnu pomoc najugrozenijima, za decu, za invalide, za glas zena, organizacije za bolesne od raznih teskih bolesti itd.... To sto ce recimo neki klub iinvalida koji se recimo bave kosarkom da prestane da prima donacije je za radost samo bolesnim umovima...
Dobra stvar je da će se ugasiti sve te organizacije samo u RS-u. Nema zime za organizacije u Federaciji![]()
Da. Postoje sasvim legalne mogućnosti za podršku obrazovanju.
kramp, lopata ,Kojom matematikom si izračunao da ja zavisim od USAID dolara?