Žig zveri
Cena karte nije lopovska iz prostog razloga što ni ova sada nije dovoljna da namiri sve troškove, i kada bi se sprovele reforme, tj pootpuštali bespotrebni radnici u preduzeću, opet ne bi bilo dovoljno. Jednostavno, nafta svuda u Evropi identično košta, a naše karte su i jeftine u odnosu na strane(npr. u Udinama, karta je 1 evro, iako se grad može prepešačiti, pa samim tim su linije kraće, te se i manje nafte troši). Uostalom, pogledaj cenu karte kod privatnog prevoznika - 150 đunti.
I kakvi bre batinaši, pa svake nedelje viđam vesti kako je kontrolor taj koji je pretučen a par puta sam ih i viđao po autobusima sa zavojima po glavi i prevrnutim majicama, da ih podivljala "gospoda" ne bi napala
Nego, to je upravo ono što me je zanimalo kada sam otvarao temu, činjenica da se naši ljudi kriju iza najnebuloznijih argumenata da bi opravdali svoje mudre akcije. Evo npr ovde se spominju nekakvi čipovi, džihadisti, hipnoza i brdo drugih ne tako logičnih argumenata, kako bi se izbeglo ono što se nameće. Ljudi su svesni da se na vrhu krade i umesto da se pobune protiv toga, pa makar i boljim odabirom na sledećim izborima, oni tobože na neki pasivan način ostvaruju svoj mali bunt i to ni manje ni više nego - sopstvenim lopovlukom zavijenim u brdo poprilično klimavih argumenata i odobravanje svojih sunarodnika. Nije samo ova situacija u pitanju, setimo se kako su se u vreme demonstracija SNS-a razbijali butici i iz njih kralo, pa ljudi su se hvalili kod mene u kraju kako su patike platili "2 minuta straha"..
I nije to tako mali problem kao što izgleda, jer se zapravo veoma destruktivno za sistem na lopovluk ljudi iznad tebe odgovarati sopstvenim lopovlukom, da ne bi ispao glup, a pritom ništa ne činiti povodom ovoga što ovi gore čine(a i što bi, ti si barem za mrvu zadovoljniji sada kada si "pametan"). Dok god u narodu u većini postoje ljudi koji kradu i to odobravaju, pa makar te sume bile i minorne, postojaće i vlast koja će isto činiti(korupcija je neizlečiva, ali se da svesti na razuman nivo), jer ta vlast izvire iz tog naroda, a opet i ne kaže se bez razloga "kakav narod - takva i vlast".
Inače, evo jednog primera: