pjesma uz koju ste odrasli?

Nisam to htela da kazem,
taj CD sam ja davno rezala calu,
i zagubio se u vikendici,
koja je na izuzetno smornom mestu...
na njemu su stare pesme hronoloski poredjane,
pa sam malo slusala,
posto sam ga nasla prilikom usisavanja...:mrgreen:
Salim se...To su sjajna vremena bila - ' 70.
Po meni je to doba najljepshe muzike.
Ti si nesto mladja koliko vidim. Od prilike 80-to godiste?

Salim se...To su sjajna vremena bila - ' 70.
Po meni je to doba najljepshe muzike.
Ti si nesto mladja koliko vidim. Od prilike 80-to godiste?

89' sam,
ali volim i (pra)staru muziku...
50' , 60', 70' , 80' (pa i 90' imaju par dobrih stvari...)...
Inace slusam metal...

Mozda najbolje pesme pedesetih godina...

Frankie Laine - Sixteen Tons
Edit Piaf - Milord
The Platters - Only You
Paul Anka - Tonight My Love, Tonight
Louis Prima - Pennies From Heaven
Nat King Cole - Mona Lisa
Fats Domino - Blue Berry Hill
Les Paul & Mary Ford - Vaya Con Dios....
Ima jos puuuno, ali evo ove neka budu kao naj...;)

ili koja je obiljezila odredjeni period vaseg zivota?koja ima neku vaznost za vas, cak i ako vam se ne svidja...

U osnovnoj-kad sam bio mlad,it`s my life,tragovi proslosti,cesarica,prljavo kazaliste i bd svee!!
a u srednju-led zeppelin, minijatura, kud idioti, PINK FLOYD!!, guns`n`roses...za sad...

al pjesma koja se najvise pjevala
TAMARA-boris novkovic
MOJI SU DRUGOVI-bajaga
plakacu sutra-boris novkovic

Sto sad ljubav ima s tim....

koju ste prvu plocu/kasetu/cd kupili?

ja sam odrasla uz maidene zato sto mi ih je cale slusao po ceo dan,pa je to bilo neizbezno htela ja to ili ne...mozda je to odredilo koji cu muziku da volim i slusam kada odrastem(i da..mislim da sam odrasla sa svojih 15 godina....hah)...a pesma koju sam od njih volela i koju sam uvek pustala kada sam mogla je bila prowler-takodje od maidena

Odrastao uz Mrtvu prirodu i Buvlju pijacu Riblje corbe
To su bile stare ploce mog oca
A prva kaseta ZZ top - Eliminator(To mi ujak dao)
To sa 7 godina a sa 8 sam poceo da slusham Modern Talking i Queen a onda i sve iz tog doba 80ih i 70ih
Deep Purple, Michael Jackson , G 'N' R,David Bowie,Zz top,Bee Gees,Donna Summer........

Poslednja izmena:
To sa 7 godina a sa 8 sam poceo da slusham Modern Talking i Queen a onda i sve iz tog doba 80ih i 70ih
Deep Purple, Michael Jackson , G 'N' R,David Bowie,Zz top,Bee Gees,Donna Summer........
U bre, ti isto kao i ja, samo ti jedno 6 godina ranije nego ja. :shock:

proleće ....kada se kiti.......prošara doogina boja.........najlepša je zemlja mo-0-oo-ja...
najlepša je zemlja mo-0-oo-ja.......u srcu je svome nosim.............
zemlja slave i hero-0-ja ...sa kojom se........ja...ponosim.................

I ja sam odrastao uz ovu, imao sam kao mali jednu kasetu "Kolibrija" koju sam obožavao... kasnije mi se pokidala traka... eto, mogu da kažem da je to bila moja prva kaseta

Inače već sa 4 godine sam rado slušao "Air on a G string" od Baha, ali u modernoj rock obradi Vini Mura...

Kasnije sa nekih desetak godina sam rado slušao i prvi album Vudu Popaja... "Kalambur", "Karantin", "Nije ti fazon", "Otmičar"... Evo baš sam sad 2. maja bio na koncertu.

I, najzad, obožavao sam i Bajagu i Riblju čorbu... sve žive kasete od njih sam pokupovao jednu po jednu... I sad volim da ih preslušam.

man gave name to all the animals- bob dylan
dva ce chistachi odneti djubre- riblja chorba
...al' to je bilo kad sam bash bio klinac, poshto sam josh uvek...
prvi album koji sam kupio??ac/dc- highway to hell...a inache sam prvo kupio deep purple na mp3, sve albume...ali nisam bio odushevljen...
prvi album koji mi je znachio je bio Greatest Hits- Bob Dylan
...da i pevao sam neku pesmu od stinga u kojoj u jednom trenutku kazhe shoot the monkey...ali se toga ne secam...

Ako si rodjen '95... ti jos nisi odrastao :hahaha: XD

ili koja je obiljezila odredjeni period vaseg zivota?koja ima neku vaznost za vas, cak i ako vam se ne svidja...

U osnovnoj-kad sam bio mlad,it`s my life,tragovi proslosti,cesarica,prljavo kazaliste i bd svee!!
a u srednju-led zeppelin, minijatura, kud idioti, PINK FLOYD!!, guns`n`roses...za sad...

al pjesma koja se najvise pjevala
TAMARA-boris novkovic
MOJI SU DRUGOVI-bajaga
plakacu sutra-boris novkovic

Sto sad ljubav ima s tim....

koju ste prvu plocu/kasetu/cd kupili?

Paul Anka - Diana
Kad bi bio bijelo dugme:mrgreen:

Back