Pitanje

Prikss

Početnik
Poruka
10
Koja je optimalna temperatura za procesor AMD Athlon X2 64 5200+ od 2.73GHz? Pitam za prijatelja jer je njemu crkao stari pa pita da zna posto mu se desi da je temperatura drugog jezgra ponekad i 85-90C?
 
Ja sam imao AMD Athlon X2 64 4000+ i on je radio u idlu na negde oko 35 stepeni sa amd stock kulerom,tako da 85-90 stepeni je previse jer je njihova maksimalna(preporucena) temperatura 72 stepena sve preko toga je opasno.Resenje je da se promeni ili pasta ili da se kuler promeni.A mozda je pokupio sa neta mnogo virusa pa mozda je i neko resenje da se reinstalira sistem.A mozda se desi da se procesor poremetio odnosno u neku ruku pokvario pa radi na visokoj temperaturi pa ne postoji resenje,msm ako on ne osece ad procesor throttluje onda se mozda desi da su ocitavanja sa senzora pogresna ali to je krajnja sumnja jer je tesko da je do toga ali opet mozda bude.
 
U toku igranja SAMP-a, na full hd u nekih 120FPS, temleratura jednog jezgra je 48C, a drugog oko 70C tako da je samo jedno jezgro problem. Moze biti da je pasta jer kad smo ja i on nesto cistili, slucajno smo skinuli kuler sa hladnjakom i nismo promeili pastu, a trebalo bi, a i pasta nije menjana oko 5godina ako ne i vise tako da moze biti i to verovatno.
 
Na monitoru od 120Hz meni bi bilo potrebno barem 240FPS. :mrgreen:

CPU može da dosta izdrži, ali ne znam što to mora da izdrži? Postoje kuleri, to se nakači, ne prelazi 40C osim ako nije fx 9 nešto nešto.
 

Back
Top