Pitanje...

• Začetnik teme Začetnik teme laser
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

laser

Početnik
Poruka
14
...za ateiste(mozda ste negde i odgovorili ali video sam samo sprdnje pa budite ljubazni...:D):
Odakle svemir i sve u njemu ako nije Tvorevina?
...za vernike:Zasto je Bog stvorio svet i kakav je to raj u kome ima iskushenja? dobro to su dva pitanja :D

laser:
...za ateiste(mozda ste negde i odgovorili ali video sam samo sprdnje pa budite ljubazni...:D):
...za vernike:Zasto je Bog stvorio svet i kakav je to raj u kome ima iskushenja? dobro to su dva pitanja :D

:D

Odakle ti to da je u Raju bilo iskusenja?

Mislim na ono kada Bog kaze Adamu i Evi da ne jedu plod drveta sa poznanja dobra i zla a onda se pojavi zmija i kao uzmite nema veze...a u knjizi o Jovu (da ne navodim sad stihove ili ako treba mogu i to po Danichicevom prevodu) da je i Sotona pricao sa Bogom ali da sam po sebi ne krece u akciju ako mu to On ne dozvoli ili sam nesto lose skapirao...
dakle? :?:

laser:
Mislim na ono kada Bog kaze Adamu i Evi da ne jedu plod drveta sa poznanja dobra i zla a onda se pojavi zmija i kao uzmite nema veze...a u knjizi o Jovu (da ne navodim sad stihove ili ako treba mogu i to po Danichicevom prevodu) da je i Sotona pricao sa Bogom ali da sam po sebi ne krece u akciju ako mu to On ne dozvoli ili sam nesto lose skapirao...
dakle? :?:

Druze pogledaj u tvojoj Bibliji-Danicic-Karadzic prevod Postanje 1:31 gde stoji:" Tada pogleda Bog sve sto je stvorio, i gle, sve dobro bese."

Znaci sve je bilo savrseno!

Stvoritelj je ustanovio merila kojih su savrseni ljudi trebali da se pridrzavaju! Ta merila su uspostavljena za njihovo dobro! Covek je stvoren sa slobodnom voljom, koju i mi nesavrseni imamo! Prvi ljudi su svesno odlucili da prekrse ta merila, iako su bili upozoreni da ce, ako se odluce na neposlusnost, izgubiti dobar odnos sa Stvoriteljem i na kraju umreti. Drugi deo price svi znamo i osecamo posledice i dan danas!

Pozdrav laser!

Pa da Bog je stvorio i ovcu i vuka(i pastira:wink:) i video da je dobro slazem se jer ne mogu da(verujem) zamislim da mi necim mozemo da Ga iznenadimo pa i svojom neposlusnoscu.

Bog je stvorio svet da bismo u njemu imali neku vrstu treninga za svet koji dolazi. Ovaj svet svakako da nije raj. Tekst "Zasto ste dosli na ovaj svet" to potpuno pojasnjava.

Uplitanje u pojam "sve je bilo savršeno"
dovodi nas do pitanja
odkuda sotona
da li je i on savršen
ako su samo ljudi imali izbor .
To den nije pojasnio !
I kako je nešto savršeno ako je pogrešilo ?
Znači poistovećivanje pojmova "savršeno i dobro "
nikako ne ide.
Ali to se radi da bi se iz neke kasnije zablude iz ćorsokaka izašlo.
To se zove krojenje Biblije po svome !

laser:
Odgovor
Zašto je Bog stvorio svet
je pitanje bez odgovora , za sada !
Iskušenje u raju edenskom je kao i danas odgovor na Božiji poziv slobodna volja izbora.

Back