gost 305754
Poznat
- Poruka
- 9.412
kaješ li se ti ponekad?
svakog Bozjeg trenutka u zivotu.....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kaješ li se ti ponekad?
ja Njegov zakon poštujem iz ljubavi prema Njemu i prema svojim bližnjimasama si napisala da ce ti bog pomoci ako postujes boziji zakon...to je najamnicki odnos ili ropski...nema tu ljubavi ich...proracunato...
što onda pitaš takve gluposti?svakog Bozjeg trenutka u zivotu.....
što onda pitaš takve gluposti?
s obzirom da ti kažeš da se kaješ svakog Božijeg trenutka,da li to onda znači da ti svakog Božijeg trenutka ne poštuješ Njegov zakon?Verujem da Njegovu pomoć sigurno imamo uvek kada poštujemo Njegov zakon,kajemo se ispovedamo Mu se,postimo,zamolimo Ga da nam pomogne,oslanjamo se na Njega...
Logika zeno,cemu kajanje ako postujes Zakon.....
s obzirom da ti kažeš da se kaješ svakog Božijeg trenutka,da li to onda znači da ti svakog Božijeg trenutka ne poštuješ Njegov zakon?
Da li se treba suprotstaviti zlu ili ga izbegavati dopustajuci da zavlada?
(odgovore ocekujem samo od pravoslavnih vernika i njima bliskih a shodno sledecoj odluci:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/235714-Obaveštenje?p=9063913&viewfull=1#post9063913)
ja Njegov zakon poštujem iz ljubavi prema Njemu i prema svojim bližnjima
Zlo ce uvek preovladavati i nadjacavati dobro,zbog toga sto je zlo agresivnije od dobra,ali kako se onda suprostaviti i da li se treba suprostaviti zlu?Treba,ali ne zlom.
Isus kada je video trgovce u hramu,on je rasturio sve stolove i tezge i isterao ih bicem,koji je napravio od uzde,napolje.I Njegos kaze:"A tiranstvu stati nogom za vrat,to je ljudska duznost najsvetija",a dobro znamo da Njegos nije bio bilo ko,bio je pored svega i vladika,tako da i on govori u ime vernika,tj Crkve na neki nacin.Srbi su tada morali da ubijaju Turke,kako bi zaustavili tiraniju,ali danas nam to Njegos ne trazi.
E sad,vrlo je vazno shvatiti,da ne treba isterivati pravdu ili suditi nekome,jer ce pravda na kraju biti zadovoljena,i bice svakome sudjeno,kao sto kaze Jovan Krstitelj:"Sva ce se brda poravnati,ravnice ispuniti,krivi putevi ispraviti.",a i Isus kaze:"Ako te neko udari po jednom obrazu,okreni mu i drugi"...e sad ovde treba naci neku sredinu.
kako ti znaš šta ja mislim?svi ga krsimo ali taj zakon ,nije Zakon na koji ti mislis vec zakon cistog,prostog srca.....a krsimo ga svojom sujetom,gordoscu,oholoscu,samoljubljem......kada duboko pogledas u sebe videces sustinu zakona,Biblija pomaze na tom putu kao putokaz
Jesi li ti razdelio imovinu siromašnima?Jesi li razdelila imovinu siromašnima kao što reče Isus?
Opet si pogrešno protumačio stihove.Isus je od tog čoveka tražio da se odrekne imovine i krene za njim jer je on bio materijalno bogat čovek i ta imovina mu je bila najdraža na ovome svetu.Isus nas kroz te stihove zapravo pita da li smo spremni da se odreknemo onoga što nam je na ovome svetu najdraže(šta god to bilo)i krenemo za Njim.Jesi li razdelila imovinu siromašnima kao što reče Isus?
Opet si pogrešno protumačio stihove.Isus je od tog čoveka tražio da se odrekne imovine i krene za njim jer je on bio materijalno bogat čovek i ta imovina mu je bila najdraža na ovome svetu.Isus nas kroz te stihove zapravo pita da li smo spremni da se odreknemo onoga što nam je na ovome svetu najdraže(šta god to bilo)i krenemo za Njim.
To neka svako odredi sam za sebe,Bog je isti i u davnim i u savremenim vremenima.Da, Jestiro, ali sta to prakticno znaci (za jednog savremenog coveka)?
Kad mene Covija lično dođe to da pita-ladno polazim za njim...Zasad nije dolazio...Opet si pogrešno protumačio stihove.Isus je od tog čoveka tražio da se odrekne imovine i krene za njim jer je on bio materijalno bogat čovek i ta imovina mu je bila najdraža na ovome svetu.Isus nas kroz te stihove zapravo pita da li smo spremni da se odreknemo onoga što nam je na ovome svetu najdraže(šta god to bilo)i krenemo za Njim.
Nisam,a ti?Jesi li ti razdelio imovinu siromašnima?
Opet si pogrešno protumačio stihove.Isus je od tog čoveka tražio da se odrekne imovine i krene za njim jer je on bio materijalno bogat čovek i ta imovina mu je bila najdraža na ovome svetu.Isus nas kroz te stihove zapravo pita da li smo spremni da se odreknemo onoga što nam je na ovome svetu najdraže(šta god to bilo)i krenemo za Njim.
Ne...Nisam,a ti?
ko je to rekao?Znači i 10 zapovesti je Bog dao Izraelu i Mojsiju a ne nama...pa ne važe?
Zasto bi se kajala ako postujes Njegov Zakon![]()
ko je to rekao?
Pa što se onda hvališ kako držiš zakon?
nisam to htela da kažem Bog pomaže svima čak i onima koji ga odbacuju"Dva coveka su dosla u hram da se mole,jedan farisej,drugi poreznik.Farisej je stajao malo dalje od poreznika i uzdignute glave se molio:"Boze,hvala ti sto nisam kao svi drugi ljudi,lopovi,preljubnici,hvala ti sto nisam kao onaj tamo,poreznik.Postim 2 puta nedeljno i dajem ti 10-ti deo od onoga sto imam.".Poreznik je stajao spustene glave,udarao se rukama u prsa i govorio:"Boze,smiluj se meni gresnome!",koji od njih je ostao pravedan pred Bogom?Jer zaista vam kazem,ko sebe uzvisuje bice ponizen,a ko sebe ponizava,bice uzvisen!"
Koliko god covek postovao Boziji zakon,kako onaj napisan,tako i onaj nenapisani,a oba su podjednako vazna,on ce i dalje biti gresan,i koliki god da je pravednik on mora gresiti,ali to nije sramota,ako se protiv toga boris.Zato je uvek potrebno pokajanje.
Sad,nije da branim Jesitru,iz njenog stava,ako je zaista takav kao sto je napisala,odnosno kako se moze shvatiti na jedan nacin,ima puno gresaka i pogresnog shvatanja.Jedan kanon kaze:"Ucini dobro,ne ocekujuci da ti se vrati",a takodje Isus kaze:"Jer Bog je dobar i prema nepravednima",tako da teorija da Bog pomaze iskljucivo onima koji postuju zakon,otpada.Naravno ako si to htela da kazes.