Питање за све који верују у реинкарнацију

• Začetnik teme Začetnik teme oklop
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

oklop

Aktivan član
Poruka
1.226
Дакле реинкарнција:

Реинкарнација или препорађање (лат. re-incarnatio - поновно утеловљење) је веровање о поновном враћање душе у земаљско тело.

Значи кад ја умрем моја душа наставља живот и добија ново тело е мени сад ту није јасна једна ствар, како се у то све уклапа број људи на земљи? Ево једне табеле са бројем људи у различитим периодима:

Година Број становника
--------------------------------------------------
8000. п. н. е. 5.000.000
1. године 300.000.000
1200. године 450.000.000
1650. године 500.000.000
1750. године 795.000.000
1850. године 1.265.000.000
1900. године 1.656.000.000
-------------------------------------------------
1950. године 2.516.000.000
-------------------------------------------------
1995. године 5.760.000.000
------------------------------------------------
2002. године 6.215.000.000

Дакле у осмом миленијуму п. н. е. живело је по претпоставкама научника негде око 5.000.0000 људи, а 2002 преко шест милијарди.

6.215.000.000 - 5.000.000 = 6.210.000.000

Дакле чији су ових шест милијарди и двеста десет милиона људи реинкарнације? :dontunderstand:

Po jedmoj od teorija reimkarnacije veliki broj inkaenacija u nasem vremenu se desava posto su ovo "zadnja vremena"i svako mora otplatiti svoju karmu.
Inace po istoj teorije duse niti nastaju niti nestaju samo menjaju svoj oblik,ako se neko inkarnira u nizem obliku recimo neke zivotinje to je kazna.
Da bi se covek inkarnirao i nizem obliku mora za vreme prethodnog zivota napraviti jako veliki greh,a da bi se ponovo inkarnirao u obliku coveka dugo mora otplacivati svoju karmu.
Pa hoce neka veruje.

Reinkarnacija se ne odnosi samo na ljude:D

tako ispada... negde sam pročitala (al' pazi kad se ne sećam gde :lol:) da je trenutno živih ljudi na planeti, ne bih znala precizno reći koliko puta više, ali daleko više nego umrlih ikada. a nije da nas ne satiru bolesti modernog doba, ratovi, masovne katastrofe i ostalo... čak sa razvojem čovečanstva, sve je veća stopa smrtnosti.

verujem u reinkarnaciju, i karma, po meni neodvojivi pojmovi... ali ne u smislu da avanzuješ sa kišne gliste na čoveka, ili se unazadiš u suprotnom smeru jednim potezom, već u smislu nekih dugova, koji se u nizu tokom više različitih inkarnacija ne otplaćuju, postoji valjda i dozvoljeni minus, koji kada pređeš ne vraćaš se više na lestvicu više, ideš sve niže. mada, opet neko moje mišljenje je da je suština reinkarnacije uklaviriti i ispravljati, znači u više navrata davati nekome prilike i stavljati ga u pozicije koje u tom odučujućem trenutku beleže plus, ili minus tamo gde treba.
i mislim da bog nema veze sa ovim, ni u kom smislu, niti mislim da se sve vraća - plaća, kako seješ tako žanješ i ostale gluposti... dobrim se ljudima dešavaju jako ružne stvari, što ne mogu da pojmim sa postojanjem boga kao dobrog, niti da shvatim da je tokom tog jednog života zaslužio sve što ga je snašlo. koliko dobijaš, toliko daješ, dakle recipročno... što se ne bi moglo primeniti niakvom silinom logike u suprotnom smeru.

inače sam na temu pročitala samo naslov, pa ako sam negde omanula, ja se izvinjavam...

Poslednja izmena od moderatora:
Дакле у осмом миленијуму п. н. е. живело је по претпоставкама научника негде око 5.000.0000 људи, а 2002 преко шест милијарди.

Дакле чији су ових шест милијарди и двеста десет милиона људи реинкарнације? :dontunderstand:

tek sad vidim ovo... taj višak pripiši 'pretpostavkama'. i ti svašta pitaš, izneo si brojke, utemeljene na prepostavkama, a pazi sve okrugli brojevi... ništa ti ne preostaje, nego da nastavljaš da pretpostavljaš. kad mogu naučnici, možemo i mi.

Ma dajte,covjek je izmislio duse i reinkarnaciju samo zbog svog sopstvenog ega...
Kada pomislimo o sebi,ocito nam je da imamo dusu,da bi bilo suludo da nestanemo jednog dana..a ovi drugi oni ni ne moraju imati dusu..

ne razumem, šta bi bilo suludo? nestaćeš u svakom slučaju jednog dana... to što se neko plaši, ili neće da prihvati tako nešto, uzda se u dušu koja će da nastavi da živi, jel?
i ne razumem koji su ti drugi... ako imamo dušu, imamo je svi, ili je nema niko. i šta je uopšte duša, sumnjam da iko zna...

ne razumem, šta bi bilo suludo? nestaćeš u svakom slučaju jednog dana... to što se neko plaši, ili neće da prihvati tako nešto, uzda se u dušu koja će da nastavi da živi, jel?
i ne razumem koji su ti drugi... ako imamo dušu, imamo je svi, ili je nema niko. i šta je uopšte duša, sumnjam da iko zna...
Slažem se.
S tim što ja verujem da je onaj koji mi je dao život (Isus Hrist) u stanju ponovo da me stvori, što je Njegovo obećanje..ja Mu lično verujem....Stvar pojedinca.

tek sad vidim ovo... taj višak pripiši 'pretpostavkama'. i ti svašta pitaš, izneo si brojke, utemeljene na prepostavkama, a pazi sve okrugli brojevi... ništa ti ne preostaje, nego da nastavljaš da pretpostavljaš. kad mogu naučnici, možemo i mi.

То нису претпоставке које је неко дошао и лупио него су засноване на озбиљном научном истраживању, али ево узмимо 1950. годину то нису претпоставке него резултати пописа тада је на земљи било 2.516.000.000 људи. Данас нас је више за четири милијарде, чије су реинкарнације те четири милијарде или чије су они карме наследили? :dontunderstand:

То нису претпоставке које је неко дошао и лупио него су засноване на озбиљном научном истраживању, али ево узмимо 1950. годину то нису претпоставке него резултати пописа тада је на земљи било 2.516.000.000 људи. Данас нас је више за четири милијарде, чије су реинкарнације те четири милијарде или чије су они карме наследили? :dontunderstand:

zar nisi napisao u uvodnom postu da se radi o 'pretpostavkama naučnika'?

zar nisi napisao u uvodnom postu da se radi o 'pretpostavkama naučnika'?

Да претпоставке, научне претпоставке дакле није нико то дошао и лупио из главе, претпоставке су јер не можемо никако 100% бити сигурни колико је људи живело у осмом миленијуму п. н. е., али их сигурно није живело шест милијарди, али ајде ти мени објасни ово за 1950. тада тачно знамо колико нас је било, било нас је четири милијарде мање него данас дакле чије су реинкарнације те четири милијарде?

Poslednja izmena:
Да претпоставке јер не можемо никако 100% бити сигурни колико је људи живело у осмом миленијуму п. н. е., али их сигурно није живело шест милијарди, али ајде ти мени објасни ово за 1950. тада тачно знамо колико нас је било четири милијарде мање него данас дакле чије су реинкарнације те четири милијарде?

onda nemoj reći da nisu pretpostavke.
i kako od mene očekuješ da ti objasnim, kada ni stručnjaci to ne mogu?

onda nemoj reći da nisu pretpostavke.
i kako od mene očekuješ da ti objasnim, kada ni stručnjaci to ne mogu?

Јел ти разумеш шта ја теби говорим?? За осми миленијум пре нове ере јесу претпоставке, али за 1950. годину нису претпоставке дакле очекујем да ми као неко ко верује у реинкарнацију објасниш чије су четири милијарде људи колико нас је данас више реинкарнације??

Јел ти разумеш шта ја теби говорим?? За осми миленијум пре нове ере јесу претпоставке, али за 1950. годину нису претпоставке дакле очекујем да ми као неко ко верује у реинкарнацију објасниш чије су четири милијарде људи колико нас је данас више реинкарнације??

a jel ti razumeš da se cela teorija temelji na pretpostavkama? i da krajnji rezultat ne može da se precizira upravo zbog toga.

a jel ti razumeš da se cela teorija temelji na pretpostavkama? i da krajnji rezultat ne može da se precizira upravo zbog toga.

Jel ja pišem na kineskom?? Dakle ti veruješ u reinkarnaciju ja ti kažem 1950. godine nas je živelo četiri milijarde manje nego danas i to nisu pretpostavke nego činjenice i onda te pitam čije su te četiri milijarde ljudi reinkarnacije?? Znači nema nikakvih pretpostavki u vezi broja ljudi 1950. nego tačne brojke.

Jel ja pišem na kineskom?? Dakle ti veruješ u reinkarnaciju ja ti kažem 1950. godine nas je živelo četiri milijarde manje nego danas i to nisu pretpostavke nego činjenice i onda te pitam čije su te četiri milijarde ljudi reinkarnacije?? Znači nema nikakvih pretpostavki u vezi broja ljudi 1950. nego tačne brojke.

ali ima odstupanja u razlici. prva poznata je zasnovana na pretpostavci, druga nije... tako da ni razlika nije precizna.
u suštini shvatam šta hoćeš da kažeš i u pravu si što se tiče velike razlike, ja ti samo govorim da brojka nije tačna. a gde su, to verovatno niko ne zna... u prvom postu sam iznela neki stav, tačnije mišljenje, jer više od toga nemam.

Back