Pitanje za protivnike ulaska Srbije u UE

Па када знаш разлику одговоро који електронски медији тј. Радио, ТВ је у Србији под контролом опозиције?

Sad menjaš pitanje....

Ogovorio sam ti... Šešelj nikad nije hteo da ima bilo koji medij u svom vlasništvu, tj kontrolom.

Kad je otšao u Hag, Toma je uzeo pod svoje Press i to je to...

Sad menjaš pitanje....

Ogovorio sam ti... Šešelj nikad nije hteo da ima bilo koji medij u svom vlasništvu, tj kontrolom.

Kad je otšao u Hag, Toma je uzeo pod svoje Press i to je to...

Значи ни једна ТВ и Радио станица није под контролом опозиције у Србији?
И ти хоћеш да ме убедиш да је то демократија?
Тамо где нема средњег слоја у држави нема ни демократије, не може ни да има средњег слоја када је загарантована цена рада по сату најмања у Европи.
Када је Милошевић слао Војску Југославије ван граница државе?
Био је случај Скелани 1992. када су са територије БиХ ракетирали и гранатирали пограничне области Србије и то је легитимна војна акција против које ни тадашња међународна заједница није имала ништа против.
Него те лепо питам да ли би залагање за ЕУ и НАТО значило и слање српске деце да воде туђе ратове нпр. Авганистан, Ирак тамо није по среди мировна операција УН већ војна операција НАТО?

Svima je poznato da je ogroman deo Srba na radu u zemljama Zapadne Evrope...

Otisli ljudi za BOLJIM ZIVOTOM i BOLJIM STANDARDOM.

I sada, kada ta Evropa treba da dodje u Srbiju - neki se bune?!?

GDE JE TU LOGIKA, ko je tu lud?

I kome to smeta?

Zna li se uopste STA SE HOCE ?

Da li znas sta pricas. Vidim da neznas. Evo ti mog iskustva. Malo sam radio u inostranstvu i ni godinu dana nisam sastavio i vratio sam se. Ne misli da sam puko, jok, i od kuce sam jos dve godine radio za istu firmu, ali za manju platu primerenu Srbiji.

Moj kolega je proveo redni vek u Australiji i veci deo u Svedskoj. Vidjamo se svakog leta, i ovog puta smo podvukli crtu jer vise mislimo o penziji nego o poslu. On je nabrojao sta je stekao, ja sam nabrojao sta sam stekao i on je konstatovao: pa ti si za mene kapitalistao. Oboica smo inzenjeri.

Imao je mnogo vecu platu od mene i ni malo slobodnog vremena. Skolovao je decu u engleskoj skoli - a to kosta. On kao sef nije mogao da stanuje u bilo kom delu grada u nekoj stracari, nije mogao da vozi neki krs morao je kao sef da pokaze sefovski standard - a i to kosta. Doduse ima gomilu kartica i dugova, kucu, koja je pod hipotekom, jos nije otplatio pa ne moze da se vrati u Srbiju. Ovde ima ocevu nedovrsenu kucu, njegov brat majstor je sredio svoj sprat, a njegov zjapi nedovrsen. Deca odlaze od njega oboje preko okeana jedno preko Atlanskog a drugo preko Indijskog koliko ce puta da ih prigrli?
Sve u svemu vrlo je nezadovoljan i ima osecaj da je promasio zivot.

Oni koji zaradjuju u inostranstvu su majstori, vodoinstalater i slicno. Obicno rade po dva posla i maksimalno stede da bi napravili palate u Srbiji i vozili dobra kola.

Sve u svemu treba sagledavati zivot u celini a ne imati na njega svinjski pogled. Svinje su dobro uhranjene, obor im se povremeno cisti i sta ce im sloboda.

bugarska je procvetala ulaskom u EU....pred novu godinu su bugari ispraznili prodavnice u pogranicnim gradovima u srbiji....ogroman procenat bugara je i slavio novu godinu u srbiji po hotelima....bas mi nije jasno sto sve pokupovase po nasim prodavnicama kad u EU imaju sve...???

Tako je....Cak su neki stigli i do najboljih hotela na Karibima!

Siroti oni...

ne ja znam kako im je...a ti samo teoretises...valjda nije cilj da ulaskom u EU zivi bolje 5% stanovnika a da 70% zivi losije..??

Poznajem dvojicu bugarskih profesora arhitekture evropskog glasa i često sam razgovarao sa njima o Evropskoj uniji, gajili su nerealne nade prema ulasku u EU posle dve godine bugarskog članstva postali su svesni svoje zablude, interesantno je da kada im pomenem šta sam im govorio o Evropskoj uniji sujeta radi svoje i prave se da im nije bilo unapred rečeno da njihove nade su puka iluzija, najviše se plaše da im EU ne zatvori nuklearku koja ih snabdeva strujom jer bi to po njima bilo pogubno za građane Bugarske.
Primećuje se i kod visokoobrazovanih ljudi slabo poznavanje Evropske unije i njeno funkcionisanje, čak nikakvo predznanje se nema i da se nade u EU grade na nerealnim željama.

Poslednja izmena:
Poznajem dvojicu bugarskih profesora arhitekture evropskog glasa i često sam razgovarao sa njima o Evropskoj uniji, gajili su nerealne nade prema ulasku u EU posle dve godine bugarskog članstva postali su svesni svoje zablude, interesantno je da kada im pomenem šta sam im govorio o Evropskoj uniji sujeta radi svoje i prave se da im nije bilo unapred rečeno da njihove nade su puka iluzija, najviše se plaše da im EU ne zatvori nuklearku koja ih snabdeva strujom jer bi to po njima bilo pogubno za građane Bugarske.
Primetno je da i kod visokoobrazovanih ljudi primećuje se slabo poznavanje Evropske unije i njeno funkcionisanje, čak nikakvo predznanje se nema i da se nade u EU grade na nerealnim željama.

da...i ja ih znam dosta i to visokoobrazovanih bugara...i svi priznaju zabludu...e kad visokoobrazovani nisu shvatili zabludu--sta ostade za obican narod..

I kome to smeta?

Nekada sam bio za, ali sto sam stariji vise sam protiv EU. Njihove firme ovde primenjuju druge standarde i ako tu robu prodaju na istom trzistu zajedno sa robom koju su prizveli u EU. Mi im trebamo kao jeftina radna snaga, nista vise. To je KAPITALISTICKA DJUBRAD EKSPLOATATORSKA.

I kome to smeta?

Mala ispravkica, ti ljudi nisu otišli u Rumuniju i Bugarsku, mislim na ljude koje pominješ. A u toj Rumuniji i Bugarskoj se baš nisu ovajdili od Europe u čijoj su zajednici.

EU je jedan segment projekta globalizacije. Cilj je kontrola Evrope, jer ko ce da se bakce sa tridesetak drzava koje ce da donose suvereno svoje zakone saglasno svom nacionalnom interesu. U EU se 75% zakona donosi u Briselu i obavezni su za sve clanice EU. Onih preostalih 25% moze svaka clanica da samostalno donosi, ali to su zakoni koji se ne doticu suvereniteta te clanice.

Na ovaj nacin se uvodi diktatura EU administaracije i efikasno kontrolise Evropa. Drzave nestaju a stanovnistvo tih drzava postaje obicna roba, sto se drukcije zove roblje. To je tako jer ako parlament clanice donese neki zakon koji je u njenom interesu on se ne moze primeniti ako je u suprotnosti sa EU zakonima. Stvaranjem vojske EU stvorice se i mehanizam za disciplinovanje neposlusnih zemalja clanica. Ovo poprima stravicne razmere od kada bude ukinuto pravo veta zemlje clanice. Izlazak iz EU bice onemogucen jer ce biti potrebna saglasnost svih clanica (princip postupak ulaska je isti kao i postupak izlaska) Dakle, pare koje se dobiju nisu vecne, ali ulazak u EU je put bez povratka. Popravnog nece biti, zato ne blajbirajmo mnogo vec pamet u glavu.

I kome to smeta?

rade u nemačkoj, italiji, francuskoj... a ne u češkoj, slovačkoj, sloveniji, bugarskoj, rumuniji, mađarskoj, grčkoj... jel ti ozbiljno misliš da će i kod nas biti isti standard kao i u nemačkoj kad budemo u ušli u EU???

Pa nece doci Evropa da nam pomogne da bolje zivimo,nego da postanemo kolonija koja trosi.....
Al si ti paranoican.... Koja paranoja i slobodarski duh ....
Kao sto sam ti vec rekao: Ti si van vremena i prostora.

Kako da se ne bunim? Ta evropa kad treba da dodje, dolazi tako sto nas porobljava. Prvo bombama pa onda parama.

Gde je logika da su nam politicari zaposleni u MMF i EU? Za ciji interes rade?

Otisli su ljudi trbuhom za kruhom, a ne zato sto ne vole Srbiju. Mada su je neki i zamrzeli jer je ne razumeju i gledaju je iz daleka.

da nas porobe !
zar nisi sada porobljen ?
sada si kao slobodan.
Siromasan i slobodan.
I rade za neciji interes ?
U jeees...Ili je Vatikan ili je Cia a mozda i masoni ....
ono vekovno ropstvo ostavilo traga ...ostali kompleksi i strahovi......

EU je jedan segment projekta globalizacije. Cilj je kontrola Evrope, jer ko ce da se bakce sa tridesetak drzava koje ce da donose suvereno svoje zakone saglasno svom nacionalnom interesu. U EU se 75% zakona donosi u Briselu i obavezni su za sve clanice EU. Onih preostalih 25% moze svaka clanica da samostalno donosi, ali to su zakoni koji se ne doticu suvereniteta te clanice.

Na ovaj nacin se uvodi diktatura EU administaracije i efikasno kontrolise Evropa. Drzave nestaju a stanovnistvo tih drzava postaje obicna roba, sto se drukcije zove roblje. To je tako jer ako parlament clanice donese neki zakon koji je u njenom interesu on se ne moze primeniti ako je u suprotnosti sa EU zakonima. Stvaranjem vojske EU stvorice se i mehanizam za disciplinovanje neposlusnih zemalja clanica. Ovo poprima stravicne razmere od kada bude ukinuto pravo veta zemlje clanice. Izlazak iz EU bice onemogucen jer ce biti potrebna saglasnost svih clanica (princip postupak ulaska je isti kao i postupak izlaska) Dakle, pare koje se dobiju nisu vecne, ali ulazak u EU je put bez povratka. Popravnog nece biti, zato ne blajbirajmo mnogo vec pamet u glavu.

lepo receno..

- neki se bune?!?

I kome to smeta?

Kako ne.Ko je otisao taj je vredeo.A ovi sto su ostali a zele u EU su mutavi i nesposobni za ista drugo osim da prose.I to Eu dobro zna .Zato ih i zeza ovako.
Pazi sta si napisao " I sada, kada ta Evropa treba da dodje u Srbiju " . Toliko besmisla u jednoj polurecenici odavno nisam procitao.

Al si ti paranoican.... Koja paranoja i slobodarski duh ....

da nas porobe !
zar nisi sada porobljen ?
sada si kao slobodan.
Siromasan i slobodan.
I rade za neciji interes ?
U jeees...Ili je Vatikan ili je Cia a mozda i masoni ....
ono vekovno ropstvo ostavilo traga ...ostali kompleksi i strahovi......

Sad porobljeni, a EU će doći kao oslobodilac. Kako lupaš tako bez pardona. Pa na vlasti je stranka koja propagira EU a ti kažeš da smo mi porobljeni i siromašni. Pazi bre malo šta pišeš, jer ćeš morati svoja gov na da jedeš!

Ovo si lepo primetio, u nasim medijima politicari cesto isticu suverenitet Srbije, a ne govore da je odricanje dobrog dela suvereniteta zalog za ulazak u EU.

Izlazak iz EU je malo verovatan, jedino u slucaju vecih "pomeranja" kao sto je zadnji put bio pad socijalizma.

Poslednja izmena:
Sad porobljeni, a EU će doći kao oslobodilac. Kako lupaš tako bez pardona. Pa na vlasti je stranka koja propagira EU a ti kažeš da smo mi porobljeni i siromašni. Pazi bre malo šta pišeš, jer ćeš morati svoja gov na da jedeš!

ne taj zuti sa tvog avatara ce doci kao oslobodolac.
On bi voleo da ti byde gospodar a /
To se od takvih i moze ocekivati.
To je brat.

da ti objasnim.
Mislis li ti da se sloboda meri kupovnom moci ...standardom...
Znaci bez ekonomske slobode nema slobode.
Imas li to sada ovde.?
problem je sto vi niste navikli da radite vec ste naucili da zivite od mutljavine , nerada , otimanja pa vam normalno ne odgovora
jedna sredjena drzava. ne mislim na tebe licno , vec generalno.
To bi dobili , koliko toliko ulaskom u EU.
Zato smo mi u Vojvodini za EU a vi mozete i sa Rusijom.
To bi voleo jel da ?
Ono braca.....pa jeftino gorivo..pa juzni tok..pa kozaci.....letovanje u Sibiru..
to bi bio raj na zemlji

Back