hitno mi je potreban savet nekog ko se bolje razume u moj problem nego ja sama. moj problem zvuci smesno, ali za mene veoma mucno. pre godinu dana moja majka ostavi psa(zlatnog retrivera, inace veoma pitomog) ispred prodavnice, sa povodcom koji nije vezala za drvo. kada je izasla iz prodavnice komsinica stoji sa pikinezerom u rukama, koja nas inace poznaje,govoreci kako je nas pas agresivan i kako je povredio njenog malog psa. ja sam se inace pitala sta ce njen pas kod mog koji se nije pomerio sa mesta, znaci ona je svog pustila kod mog. ja ne znam sta se dogodilo, ali moj zakljucak posto mog psa poznajem, da je njen pas muzijak dosao kod moje zenke u zelji da je zaskoci kao i svaki muzijak, ona se trgla da ga odbrani i glavom ili povodcom ga lupi po glavi i njemu ispade oko. tragovi ujeda ne postoji, a ja jednostavno znam da ona ne bi ujela, nego ga je opalila slucajno po glavi. moja mama je pokusala da je kontaktira da vidi kako je njen pas, ali njen sin je jednom rekao da ne zna kad ce njegova mama doci kuci, i tu se moja mama vise nije javljala. zena je posle poslala pismo kako potrazuje novac za troskove veterinara. moja mama je kontaktrala advokata koji je sastavio pismo kako moja mama njoj placa to sto je ona trazila. advokat dolazi kod nje, zena odbija da primi pismo i novac jer se setila da moja mama jos nesto treba da plati i doplati. moja mama je posle svako njeno privatno pismo ignorisala na taj nacin da ga nije ni otvarala, i smatrala ih je uznemiravajucim, jer su stizali svakih mesec dana.
ono glavno sledi sada. stigla je TUZBA: u tuzbi stoji taj incident, kako je moj pas agresivan, uznemirava komsiluk, napada druge pse ... i ono sto je glavno spominje lazi, da je moja mama, posle incidenta, sklonila svog psa kod mene u bec. kako sam ga ja setala tacno 19.04.2012 somborskim bulevarom u novom sadu i kako se moj pas potukao sa nekim labradorom dok sam ga ja setala. zena spominje moje ime, a ja tamo nikad nisam setala, a u to vreme nisam ni bila tamo jer imam dokaz u pasosu da tad nisam ulazila u srbiju.
trazi novac za troskove, a ja se pitam koja je to budala, mogla ga je odmah dobiti da je trazila, i pitam se zasto laze? zasto nama nanosi dusevnu bol i kalja nase ime i i ime mog psa ma koliko zvucalo smesno, nazvala ga je strasno agresivnim. zlatni retriver od 9 godina.
ima nekakve svedoke, verovatno njene prijatelje kako se moj pas tuce sa drugim psima, sto naravno nije istina. a i da jeste zivim u tom svetu da vidim sto puta kako se psi potuku i niko ne dize frku oko toga.
mene interesuje ako neko moze da mi da savet, da li jednostavno da dam taj novac koji trazi za troskove, ili da idemo dalje na sud?