Pitanje za poligon vožnje

Rođaka je isto tako sto godina polagala i nije stigla dalje od poligona. Sto puta sam je vodio na poligon da vežba. Kako završimo tako se resetuje i sutra sve ispočetka opet nema pojma, ne ume ni da krene. Kao mrmotov dan da ne veruješ.

Hvala pokušaću naravno ,videla sam kako izgleda polaganje,stres je baš paralisao moje misli tako da nisam bila fokusirana ni skoncentrisana,nije teško ,ali situacija je sama po sebi čudna i nesvakidašnja pa ta nova situacija oduzme razumno razmišljanje,mislim na to kad ti policajac sedne iza ,ti ga bukvalno voziš i to nekog nepoznatog čoveka sa instruktorom- ispitivačem.Čudna situacija i niko ne može biti smiren a kamoli priučeni vozač.
Ja sam vozački položila iz trećeg puta. Isto kao ti, u godinama, za volan prvi put sjela sa instruktorom, blage veze sa vožnjom nisam imala. Prva dva puta noge mi se oduzele i pojma nemam kako sam uopšte krenula-tako da te posve razumijem. Napravila sam tako glupe greške kad sam pala, da me poslije bilo sramota da pogledam instruktora u oči. Imala sam takav osjećaj poslije da sam imala mogućnost da ponovim sve nakon padanja, da bolje bi mi išlo-kad je već sve gotovo. A onda sam rekla sebi, nema smisla, toliko bar znaš i toliki voze, pa vala ima da mogu i ja.

Treći put bilo je treme, ali ne one parališuće. Vratila se koncentracija, polako i uspjela sam. Ne očekuju oni da voziš neznam ti kako stručno, samo ispravno. To ti je samo polazna tačka i kad položiš, tek onda kreće učenje-kad budeš sama u kolima. Ali je zanimljivo a vozikanjem svaki dan steći ćeš sigurnost i rutinu. :)

Redosled radnji i opis svake radnje za učenje na pamet ,da li neko može da mi objasni postupak redom ,sve ono napred polukružno,motanje pun levi ,rikverc ,desni pun i td.?onda menjanje trake i garaže kako već ide,ima li negde da se nauči i čita to da ostane u malom mozgu ,jer ja kad odem na čas uhvati me panika,čujem samo kako instruktor brblja nešto, a ništa ga ne razumem.yNije šala,vožnja mii po gradu nekako i ide a poligonske radnje grešim.Hvala u napred.
Pošto si položila da zatvaramo mi ovo?

Back