Pitanje za poligon vožnje

zarucnica1506Dusa

Zainteresovan član
Poruka
366
Redosled radnji i opis svake radnje za učenje na pamet ,da li neko može da mi objasni postupak redom ,sve ono napred polukružno,motanje pun levi ,rikverc ,desni pun i td.?onda menjanje trake i garaže kako već ide,ima li negde da se nauči i čita to da ostane u malom mozgu ,jer ja kad odem na čas uhvati me panika,čujem samo kako instruktor brblja nešto, a ništa ga ne razumem.yNije šala,vožnja mii po gradu nekako i ide a poligonske radnje grešim.Hvala u napred.

Nebitno šta on priča, na jedno uvo ulazi, na drugo izlazi, primiš to tek ka znanju... Bitno je samo da naučiš svoju rutinu i uđeš u nju. ;)
Automatski sistem postupaka: retrovizor, prednji, levi, žmigavac levo, prva brzina (ručna ako pre toga), pun volan levo i kreći polako... nije raketna nauka.:)

Redosled radnji i opis svake radnje za učenje na pamet ,da li neko može da mi objasni postupak redom ,sve ono napred polukružno,motanje pun levi ,rikverc ,desni pun i td.?onda menjanje trake i garaže kako već ide,ima li negde da se nauči i čita to da ostane u malom mozgu ,jer ja kad odem na čas uhvati me panika,čujem samo kako instruktor brblja nešto, a ništa ga ne razumem.yNije šala,vožnja mii po gradu nekako i ide a poligonske radnje grešim.Hvala u napred.
Vozi se taxijem.Ako dodjes nekako do vozacke bit ces tempirana bomba.

idi na prazan parking sa nekim ko ima kola i vezbaj.

Da li ste razmišljali da provežbate pokušaj izlaska sa kružnog toka na Slaviji?

Čak i u Titovo vreme, kada po Beogradu i nije bilo toliko automobila, važilo je zlatno pravilo vožnje: "ko koga zaj.ebe"

Ma kakva Slavija ja se još uvek borim sa kvačilom i gasom u drugoj.
Da li ste razmišljali o automobilima sa automatskim menjačem?
Znate, mi živimo u zatucanoj sredini tako da svi gledaju da ono što hoće da im bude još i džabe.... Hoće kompjuter al da ne plati ni windiws ni igrice, i onda naidjemo mi što hoćemo i nintendo i original igrice...
Hoċu da kažem slabo će vam proleteri bez gaća i američkih želja pomoći ovde.
Da ste u Americi em ne bi razmišljali em bi svi oko vas mogli da vam pomognu.

Kratke činjenice:

• Ne zahteva intervenicje vozača – jednostavno samo postavite menjač u položaj D
  • Popularno u SAD - 95% prodatih automobila ima automatske menjače.
  • Oslanja se na ulje za automatski menjač i set planetarnih zupčanika.

Prednosti:

• Jednostavan za upotrebu – manje stresa
  • Veća vrednost preprodaje
  • Praktičniji za upotrebu u gradskoj vožnji
  • Dobro za početnike.
Mane:

• Viša nabavna cena od manuelnog
  • Veći troškovi popravke
  • Istorijski manje ekonomičan od manuelnog – ali jaz se smanjuje

https://www.youtube.com/@InstruktorTrulac/videos
Samo listaj, ovdje nema čega nema-naići ćeš i na poligon. Meni su jako pomogla njegova objašnjenja za bočno parkiranje.

Da u pravu ste ,ali redosled radnji je različit i to mi pravi zbrku instruktor se breca i ponavlja ko mantri da ne znam obične radnje da zapamtim kako ide ,jednostavno ne vidi ko debila.
Vidi, ja sam polagala vozački prije 4 god i to sa 50 god. Moj instruktor je znao da pošizi samnom, al ja nisam odustajala. Svi oni znaju da kažu da najbolje da o vožnji pojma nemaš, da te niko nije od vozača učio, a kad uvide da pojma nemaš, onda se brecaju. Al šta te briga. Naravno da kad se instruktor iznervira da tebi još gore. Jedan od načina koji može da ti pomogne je da kad dođeš kući poslije obuke da sve to sebi i zapišeš, korak po korak šta ste radili tog dana i kako-radnje na papir. Pa onda to čitaš, a za utjehu treba da ti bude je da sve to u glavi i na terenu se slegne, dođe samo od sebe vremenom. Pa i dodatne časove nakon obuke da uzmeš-ništa strašno. Ja vozim svaki dan bez problema, bez obzira na godine-i sve te radnje i pokreti postali su mi rutina. Samo ne odustaj i srećno!

Vidi, ja sam polagala vozački prije 4 god i to sa 50 god. Moj instruktor je znao da pošizi samnom, al ja nisam odustajala. Svi oni znaju da kažu da najbolje da o vožnji pojma nemaš, da te niko nije od vozača učio, a kad uvide da pojma nemaš, onda se brecaju. Al šta te briga. Naravno da kad se instruktor iznervira da tebi još gore. Jedan od načina koji može da ti pomogne je da kad dođeš kući poslije obuke da sve to sebi i zapišeš, korak po korak šta ste radili tog dana i kako-radnje na papir. Pa onda to čitaš, a za utjehu treba da ti bude je da sve to u glavi i na terenu se slegne, dođe samo od sebe vremenom. Pa i dodatne časove nakon obuke da uzmeš-ništa strašno. Ja vozim svaki dan bez problema, bez obzira na godine-i sve te radnje i pokreti postali su mi rutina. Samo ne odustaj i srećno!
Hvala od srca

Hvala dušice draga od srca inače sutra izlazim na ispit pa ću javiti šta je bilo.

Izađi opet. Samo naprijed, glavu gore!
Hvala pokušaću naravno ,videla sam kako izgleda polaganje,stres je baš paralisao moje misli tako da nisam bila fokusirana ni skoncentrisana,nije teško ,ali situacija je sama po sebi čudna i nesvakidašnja pa ta nova situacija oduzme razumno razmišljanje,mislim na to kad ti policajac sedne iza ,ti ga bukvalno voziš i to nekog nepoznatog čoveka sa instruktorom- ispitivačem.Čudna situacija i niko ne može biti smiren a kamoli priučeni vozač.

Back