Pitanje za ginekologa...misljenje

nesvesna

Zainteresovan član
Poruka
160
Pre 8 nedelja uradjena mi je abdominalna histerektomija zbog dijagnoze Adenokarcinom...patohistoloski nalaz pokazao je da je u 1. stadijumu da nema sirenja u okolno tkivo sto je i CT pokazao...pustili su me kao izlecenu bez bilo kakve dodatne terapije osim da se na svaka 3 meseca javim ginekologu radi kontrole...otisla sam i doktorka mi rece posle 2 min ultrazvuka da Imam cistu na levoj strani...kaze prosta cista koju moram da ipak prekontrolisem u ambulanti bolnice gde sam operisana...naravno ponovo sok i neverica jer se dobro osecam, nikakve Symptome nemam...sad ja Imam termin za taj pregled Ali sam cisto htela da cujem misljenje da li je to moguce i sta moze biti kad su meni uklonili jajnike jajovode, matericu...ima li mesta strahu da nije nesto maligno i da ja u stvari to sa ovom dijagnozom mogu da ocekujem, iako kazem rekli su da sam zdrava i nemam nit traga od nekog tumora....hvala najlepse svima koji mi odgovore realno.

kaze prosta cista koju moram da ipak prekontrolisem u ambulanti bolnice gde sam operisana...
Цисте су углавном безопасне и често и не изазивају никакве симптоме осим када нарасту превише. Не треба да се плашиш, нити да бринеш док не урадиш контролни преглед. Због твоје историје болести морају обазривије да испрате, а иначе би ишла на контролу на 6 месеци.
Свакако не брини унапред, а верујем да нећеш имати разлога за бригу ни убудуће. 🍀🌹

Pre 8 nedelja uradjena mi je abdominalna histerektomija zbog dijagnoze Adenokarcinom...patohistoloski nalaz pokazao je da je u 1. stadijumu da nema sirenja u okolno tkivo sto je i CT pokazao...pustili su me kao izlecenu bez bilo kakve dodatne terapije osim da se na svaka 3 meseca javim ginekologu radi kontrole...otisla sam i doktorka mi rece posle 2 min ultrazvuka da Imam cistu na levoj strani...kaze prosta cista koju moram da ipak prekontrolisem u ambulanti bolnice gde sam operisana...naravno ponovo sok i neverica jer se dobro osecam, nikakve Symptome nemam...sad ja Imam termin za taj pregled Ali sam cisto htela da cujem misljenje da li je to moguce i sta moze biti kad su meni uklonili jajnike jajovode, matericu...ima li mesta strahu da nije nesto maligno i da ja u stvari to sa ovom dijagnozom mogu da ocekujem, iako kazem rekli su da sam zdrava i nemam nit traga od nekog tumora....hvala najlepse svima koji mi odgovore realno.
Po opisu se radi o nečemu što nije strašno, a iz predostrožnosti mora da se isprati i pogleda bolje i definitivno potvrdi.
Pitaj sve što te zanima ginekologe koji te leče, potraži svaku informaciju koja te zanima.
Sve najbolje

Jesu ti uklonili na obe strane jajnike?

Onda ta 'cista' može biti i samo gas u crevima, ako gleda uz neko s manje iskustva.
Draga Sofija ta dr je pogledala ultrazvukom manje od 2 min...i odmah ne dajuci mi da zinem rekla ovo je za ambulantu bolnice pa nek oni vide sta je konkretno...mislim dovoljno da poludim...hvala ti na ideji sta moze biti Ali sta cu svakako ne smem da se zezam moram da proverim.

Back