Pa ne znam sta da vam kazem,jedino mogu da vas pitam kakav je bio pre toga.
Kako je uopste doslo do toga da ode na ispitivanja i sta je sve to radjeno?
Pitam iz razloga i da je problem psiholoske prirode nesto je moralo da pokrene tu reakciju straha koja se kod njega manifestuje na taj nacin?Bilo da je u pitanju zaista realan strah zbog necega vezanog za zdravlje ili nesto vezano za posao,mozda neki veliki stres,problem na poslu koji ga je prosto gurnuo u takvo psihosomatsko stanje.
Ne znam koliko sam jasna ali vidite kako stoje stvari,ne mora osoba da bude klasicni hipohondor da bi ga svaki dan nesto drugo bolelo.Vecina ljudi kad ima neku stresnu situaciju dozivljava jednu telesnu reakciju,nekome lupa srce,neko ima proliv,nekome je muka i povraca,neko opat muci muku sa glavoboljom i kod takvih osoba vrlo cesto postoji tendencija da razlog svog stanja traze u realnoj bolesti nego da ispituju onu psiholosku stranu price.
Opet cu se vratiti na to sta je radjeno od ispitivanja jer ja volim da krenem od toga da covek zaista moze biti bolestan a da klinicka slika moze biti zamaskirana iza takvih da kazem uobicajenih simptoma(uraditi krvnu sliku nije dokaz da je neko potpuno zdrav)a kad ispitamo te organske uzroke onda se pozabaviti onom psihickom stranom.
Svi smo mi malo ovakvi i onakvi (psihicki)nakon svih ovih godina ali ljudi nekad se siti namuce ,setaju od lekara do lekara,kljukaju lekovima a nesto vrlo jednostavno moze izazvati takvo stanje.