Pitanje za ateiste.

Ateisti ne vjeruju u neke druge stvari, a to nema veze sa ateizmom. Sve sto ima svoj pocetak ima i kraj, smak svijeta ce se jednog dana desiti. A ovo sto najavljuju datume samo sire paniku. Ponekad je bolje da manje znamo.

Kakve veze imaju ateisti sa smakom sveta? I ne razumem zasto su ljudi toliko optereceni smakom sveta,stalno se o tome prica.Sta uopste znaci ljudima da i znaju kada ce biti smak sveta,sta kao iskoristili bi bolje dane koji su im ostali ili sta? Ljudi kada bi sigurno znali kada ce biti kraj,na svetu bi nastao haos.Tako da za ostale ne znam,ali mene stvarno zabole za smak sveta,sto se mene tice,moze da bude sutra ujutru,ali ne zelim sad da znam da ce biti sutra.:) aj...uzdravlje

Koje glupo pitanje ! Ja naravno da ne verujem ,kao i vecina ateista,zato su i ateisti.
U bibliji se spominje smak sveta,tacnije treci dolazak Isusa Hrista,kada ce on pobediti sile zla. Tacnije nije to smak sveta,ali po bibliji vecina ljudi ce tada umreti.
Meni su to sve nebuloze...

Pitanje ne bi trebalo da je namenjeno samo ateistima.Evo i ja ću odgovoriti iako nisam ateista.Može bit a i ne mora.Tu godinu su opet,kao i mnogo puta pre toga, lansirali adventisti-subotari inače poznati po mnogim promašenim najavama smaka sveta i drugog gospodnjeg dolaska.Samo bespotrebno plaše narod.

A sto je pitanje upuceno ateistima?
A i nisi formulisao sta pod tim podrazumevas!Sta je po tebi smak sveta?Nestanak nase Planete od udara asteroida ili gasenje Sunca ili Treci Svetski rat ili neka epidemija?
A sto se tice prorocanstava,naravno ni u jedno ne verujem!Verujem da svaki covek u sebi ima instinkt,da predoseti opasnost,ali to nema veze sa datumima,i to je nesto vezano za nas same!

И ја сам се упитао зашто је формулисано питање баш за атеисте али добро, мало неспретан израз.
Генерално, ко живи тако да на крају сваког дана легне мирно да спава не плаши се никаквог краја света. А ту није претерано битно да ли је атеиста или верник у питању.
Разлика се огледа, вероватно, у различитом тумачењу о томе шта после. Верници имају једно гледање на то, атеисти друго. Било би заиста штета да људски род нестане као такав јер само чудо живота је драгоцено (са становишта људске врсте). На жалост, мало тога чинимо да сачувамо то чудо, углавном се ради супротно.

Pod smakom sveta podrzumevam da ljudi vise ne bude a pitam to jer za ovaj 2012 sto lupetaju ima veze sa religijom pa da se malo nasmejem ateistima

Postoji mogućnost da ljudi jednog dana nestanu kao vrsta potpuno.
A to se SIGURNO neće desiti ni 2012, ni 2013,2014....ili bilo koje druge godine u skorijoj budućnosti, kako vernici pojedini najavljuju :aha:

Postoji realna mogucnost da dodje do nestanka ljudske rase ali ne zbog povampirenih jevrejskih mesija vec zbog nestanka prirodnih resursa (na primer: pijace vode), pandemije (doba kuge) itd. Da li cemo ako do toga dodje nestati kao rasa ili opstati zavisi od veoma pametnih ljudi koji ceo svoj zivot posvecuju nauci, a ne jevrejskim i arapskim mesijama i njihovim sledbenicima koji su do sada samo usporavali progres ljudske rase u svakom smislu.

И ја сам се упитао зашто је формулисано питање баш за атеисте али добро, мало неспретан израз.
.

и ја се питам шта ће атеисти на пдф Религија, мислим...нема логике :lol:

Има разлике међу атеистима. Није свеједно које је вере бог у кога не верују. :lol:

Koliko se secam danasnji dan su hriscani prognozirali kao sudnji dan, pa ispao corak.
Sto se 2012 tice mozda ce biti, mozda ne, naucno je valjda moguce, a ne verujem da su Maje uspele da bas pogode tacan datum.
Ostaje nam da cekamo, mada realno jedina pretnja po ljudsku civilizaciju pored bolesti i nas samih je upravo iz svemira.
Pitajte dinusauruse, oni znaju.

Back