Pitanje vezano za ikonu Arhangela Mihaila

motorheadsd

Ističe se
Poruka
2.689
Ja inace slavim Svetog Arhangela Mihaila, medjutim, primetio sam nesto bar meni cudno na ikoni. Iznad slike Arhangela Mihaila na ikoni je naslikan trougao slican onim masonskim i u tom trouglu je naslikano oko! Jako me to podseca na poznato masonsko obelezje. Mozda to treba da stoji na ikoni ili se kreator ikone namerno poigrao sa tim! Unapred veoma zahvalan!

Ja inace slavim Svetog Arhangela Mihaila, medjutim, primetio sam nesto bar meni cudno na ikoni. Iznad slike Arhangela Mihaila na ikoni je naslikan trougao slican onim masonskim i u tom trouglu je naslikano oko! Jako me to podseca na poznato masonsko obelezje. Mozda to treba da stoji na ikoni ili se kreator ikone namerno poigrao sa tim! Unapred veoma zahvalan!

Isto takvo oko u trouglu postoji u mnogim pravoslavnim crkvama, između ostalog i u crkvi sv. Marka i Sabornoj crkvi u Beogradu, a predstavlja svevideće božije oko. Istu simboliku ima i kod slobodnih zidara.

Интересантно.
Можеш ли да сликаш икону па да поставиш, пошто и ја славим исту славу а на мојој икони нема никаквог троугла са оком?
Додуше, знам да се Михаило иконопише у две верзије, једна са огњеним мачем а друга без.

Saborna-crkva-2.jpg

Ne obraćaš pažnju, ikone su pune okultnih simbola. Dakle, svevideće (Luciferijansko) oko je sa nemerom tu gde je.

Ради се о не православној икони.Али то није једини детаљ који нема везе са православном иконографијом.Има још један.А то је пупак на стомаку Светог архангела Михајла.А има и још једна ствар,а то је што је вероватно та икона сликана у барокном стилу.

Интересантно.
Можеш ли да сликаш икону па да поставиш, пошто и ја славим исту славу а на мојој икони нема никаквог троугла са оком?
Додуше, знам да се Михаило иконопише у две верзије, једна са огњеним мачем а друга без.

Druze, slikacu ikonu i sutra cu postaviti sliku. trazio sam po netu slike ikona nase slave ali nigde nisam video to oko. Nije bas upadljivo onako sveetlom crvenom bojom naslikano. Popricacu i sa svestenikom. Hvala vam

Ради се о не православној икони.Али то није једини детаљ који нема везе са православном иконографијом.Има још један.А то је пупак на стомаку Светог архангела Михајла.А има и још једна ствар,а то је што је вероватно та икона сликана у барокном стилу.

Da, tu ikonu imam. Moj tata je kupio odavno. I meni nekako blazenije i lepse i pravoslavnije deluje ona druga ikona Arhangela Mihaila. Hmmm, bas me brine pomisao da imam luciferovo oko na ikoni slave!!

Тачно је да је та икона са илуминатским оком масонска.

Дакле ово су православне, канонске иконе светог архистратига Михајла:

Sv.arhangel%20Mihail%20-%20novija%20ikona.JPG

sveti_arhangel_Mihailo.jpg

L_23168.jpg

А ове нису и не треба им се клањати јер су оскрнављене:

http://www.*******************/broevis/2001/sonce387/46b.jpg

sv.arh.mihail.JPG

Poslednja izmena od moderatora:

Procitaj ovaj odgovor sa sajta svetosavlje,nadam se da ce ti pomoci;)
I mani se teorija zavere...

http://www.svetosavlje.org/pastir/index_sve.php?qa=2052
Кад следећи пут будеш ушао у цркву, на чијем иконостасу угледаш троугао са "свевидећим оком", помоли се Пресветој Тројици, чији је символ овај геометријски облик и помисли да се пред оком Божјим ништа не може сакрити. Понекад ћеш на том месту видети руку, шаку Божју, пружену из облака, према речима и Књиге премудрости Соломонове 3, 1. Једна од најлепших је она из Манастира Манасија, испод које је насликан цар Соломон, који и објашњава руку Господњу.

Тачно је да је та икона са илуминатским оком масонска, СПЦ је пуна тих сатаниста. Запатили су се још током првог светског рата, да би коначно преузели СПЦ после другог. Где ти узурпирају, ту се скрнави светиња и додају неправославни симболи.
Mozda covek nije zilot?
Ja sam dala odgovor Srpske Pravoslavne Crkve.
a to sto ostali ne vole nasu ikonografiju ne znaci da treba da je menjamo!

Mozda covek nije zilot?
Ja sam dala odgovor Srpske Pravoslavne Crkve.
a to sto ostali ne vole nasu ikonografiju ne znaci da treba da je menjamo!

Мишљење твоје и твојих пастира је небитно и никоме не користи.

Да питамо ми каноне, а не неке титове партизане у мантијама, шта је православно а шта није.

Мишљење твоје и твојих пастира је небитно и никоме не користи.

Да питамо ми каноне, а не неке титове партизане у мантијама, шта је православно а шта није.
Hajde da sacekamo do sutra da se postavljac izjasni...pa mozete da nastavite sa vrbovanjem:cool:

Back