Pitanje u vezi SAL zvucnika

The Vangard

Zainteresovan član
Poruka
181
Dakle imam SAL DTF 12 visokotonca na 8ohm, i kutiju u koju cu da ga stavim, pored njega bi mi leglo nesto precnika 8 inca, pa se dvoumim izmedju dva niskotonca i to SRP2030 i SBX2030/BK oba na 8ohm kao i oko toga koju skretnicu da uzmem. Planiram da narucim u elementi samo jos vagam sta da uzmem.
SRP2030 je tako barem kazu , osetljiviji i mislim da bi mi bolje legao sa skretnicom HV228. Ovo osetljiviji jer SBX2030/BK ima membranu od kevlara i ne bih bas da odvrcem pojacalo svaki put kad hocu da osetim bas. Naravno ako ima neko da me razuveri neka se javi jer je SBX2030/BK ipak najjaci SAL-ov zvucnik od 8 inca. Dakle samo bih da kutiju koju imam stavim u pogon sto je jednostavnije moguce, bez da moram sam da sklapam skretnicu itd...Dovoljno sam se vec namucio kad sam sklapao kutiju sa parom KEF B200G drajvera i sad mi treba nesto jeftino i prosto...:)
 
Pa ne znam sta da ti kazem, taj sal svi savetuju da se izbegava u sirokom luku e sad ako imas njegove visokotonce, barem se potrudi da uzmes neku kvalitetniju skretnicu, to je neka logika koja vlada po forumima i to sal ama nikako. E sad ako si ogranicen lovom i nestrpljiv, onda neka ti neko kaze sta je najbolje od ponudjenih elemenata, pozz.
 

Back
Top