Pitanje u vezi kredita

• Začetnik teme Začetnik teme RSSM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

RSSM

Početnik
Poruka
17
Imam jedno pitanje. Imao sam gotovinski kredit u jednoj banci koji sam redovno otplacivao 2 godine a onda sam ga refinansirao bez problema kao redovni platisa u drugoj medjutim nakon samo 4 meseca dobio sam otkaz kao tehnoloski visak. Banka naravno u slucaju sa samo otplacene 4 rate i kreditom na 96 meseci nije ponudila apsolutno nikakvu pogodnost. U medjuvremenu sam zabelezio kasnjenje od 80 dana ali i platio jos 3 rate iz raznoraznih kombinacija ali vise nemam.

Takodje sam ponudio da pozajmim neke pare i isplatim sve zaostatke i da budem sto bi rekli na nuli pa da time i sa ukupno 10 otplacenih rata eventualno onda mozda dobijem bar neki grejs ili nesto dok se ne snadjem,bilo sta,neku olaksicu. Na to mi je receno da bi bilo dobro da to sve otplatim ali da i dalje nista ne nude dok ne nadjem ziranta. A ako nadjem ziranta da eto eventualno mogu da racunam mozda na restruktuiranje sa 6 meseci grejsa gde bih placao "SAMO" kamatu,sto zvuci fino za nekoga ko ne zna da je u prvih par godina u rati kamata cini 2/3 a glavnica ostatak,sto znaci da sa svim ovim sto sam ja ponudio i ziranta i da isplatim sve zaostatke, i pokusao da napravim dogovor oni meni nude da na kraju uz sve to placam 6 meseci ratu nizu za 30% i to kao nezaposleno lice....sjajno....

Ja zaista nisam nikad ocekivao korektnost od neke banke ali ovo vise lici na bezobrazluk,jer ako sam ja taj koji mesecima njima daje ponude a za uzvrat dobija odbijanja pa mislim....na kraju sam iznervirano rekao da je meni najjeftinije da pustim da predjem 90 dana,nakon cega stizu odgovori da eto oni salju odmah sudske izvrsitelje (a neka tuzba, presuda prvo?) a posto sam rekao da ja na svoje ime nemam apsolutno nista onda su poceli da pricaju kako mogu da vrse neke zaplene od roditelja sto apsolutno nisam siguran da mogu po zakonu.

Dakle ne treba mi savet u izbegavanju placanja kredita,jer meni nije cilj da bezim vec da dobijem privremenu olaksicu ali zaista ne kapiram da banka apsolutno ne zeli da izadje bilo kako u susret osim pretnjom tuzbe.

Mogu da plene samo od žiranata.

Sud može da naloži obustavljanje sa plate i zaplenu imovine sa adrese stanovanja pa ukoliko stanujes sa roditeljima onda je to to o čemu su ti govorili.
Promeni adresu stanovanja i javi banci izmenu, a boravi gde hoćes .

Bar mislim da je tako nekako.

Back