Pitanje u vezi fontova

sch

Aktivan član
Poruka
1.942
Instalirao sam neke neobicne fontove,pa me sada interesuje da li onaj kome pisem mail mora imati isti font instaliran da bi mogao da procita ? Kontam logicki da mora, ali ipak bolje da pitam.

Hvala
 
Dražo,pukovniče,ovaj....sch:),trebalo bi da ima,ali,ajde,da vidimo šta će drugi reći.Mada,kada sam ja instalirao,recimo,ćirilični font i poslao nekim drugarima e-mail-ove,primili su ih u ćirilici,iako ih nisu imali instalirane.Ako ovo što pričam ima veze sa onim što ti,pukovniče,pitaš.Pozdrav.;)
 
Mora.
Osim ukoliko nije u pitanju takozvani unicode font (kao npr. Arial, Times New Roman, Courier New...) koji podrzavaju kodne strane te se s njima moze pisati cirilicom, nasom latinicom, hebrejski, arapski itd., a da to svi vide.
 
Da, bili ste svi dovoljno jasni. Tako sam nesto i mislio... ali ko pita ne skita. Bolje nego da se pravim vazan,pa da mi se smeju.

Hvala

@ ljubomir47 A ja stavio sliku iz mladjih dana, jos dok sam bio porucnik,misleci da me necete prepoznati,kad ono.....OZNA SVE dozna.
 
Ako pišeš kao tekst u nekom od programa za email mora, ali ako baš hoćeš da nekom pošalješ tekst napisan fontom koji on nema možeš da pošalješ kao prilog (attachment) uz email word dokument u kome otkucaš tekst i pre snimanja dokumenta u Tools->Options na kartici Save označiš "Embed Trye Type Fonts" da bi se tekst kod njega vido onako kao si ga ti napisao.
 

Back
Top