Poštovani , potreban mi je savet o tome koji prenosiv punjač da uzmem za laptop ASUS X540LA XX1037. Da li za ovaj moj model laptopa može da ide univerzalan prenosiv punjač ili neki poseban?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa ne znam imas ih raznih:Hvala , a koju bateriju da uzmem za to?
Опрости али то је збуњујући податак. Готово сви лап топови користе исправљање од 19 волти, то му дође као неки стандард. По питању струје, људи ту бркају појмове. Како си му написао одговор, он ће тражити исправљач од 2,47А абто је погрешно.Izlazna struja AC adaptera
2,47 A
Izlazni napon AC adaptera
19 V
Znaci takav ti treba.
Znas kako njemu treba punjac za laptop, a to ide na usb prikljucak i ne moze 3,4,5 A.Не постоји пуњач 2,47А
Нема потребе да мој коментар лично схватиш.
Очигледно је да човек не влада материјом и тражиће пуњач од 2,47А.
Хтео сам само да објасним да би схватио и он и други који буду читали а не владају материјом.
Значи, било који исправљач од 19V и минимум 2,5А. Значи, слободно и оне где пише 3,4,5...А.
Надам се да је сад јасније?
Pa pogledaj one punjace za laptop, svi idu na usb. I moj macbook punjac ide na usb.На USB? Не знам, нисам видео тако решење. Па и да је тако, шта мења ситуацију? Зашто би му сметао исправљач који може испоручити 5А?
https://www.amazon.co.uk/laptop-portable-charger/s?k=laptop+portable+chargerПошто сам до сада променио четири лап топа марке Асус и сви су имали овакав џек за напајање а и за овај је такав, не знам о каквом USB је реч?
To nije mobilni punjac nego adapter.Погледао и не видим о каквом USB je реч?
Pogledajte prilog 975981
Чак и да јесте, не мења суштину онога што сам навео.
Pa kako drugacije za laptopove koji ne mogu da se pune preko USB?Значи, даје на излазу 220V па онда на њега качиш исправљач од лап топа. Лоше решење!
Huge 31200mAh Capacity: The battery provides enough juice to power 12" MacBook for 1.8 times, an iPad Mini 4 for 4 times, an iPhone X for 8 times. The AC power bank is able to charge laptops, phones, cameras, fans, and other electronic gadgets and appliances.
Ово, са слике, то је за мање потрошаче. Лап топ би саставио можда 1 час.
Ma nema sanse. Moj desktop vuce 140W sve zajedno sa ruterima i monitorem. Da laptop vuce 50w baterija mu ne bi trajala ni sat vremena.Лап топ вуче око 50W
Пет вати није довољно ни за позадинско осветлење.Ma nema sanse. Moj desktop vuce 140W sve zajedno sa ruterima i monitorem. Da laptop vuce 50w baterija mu ne bi trajala ni sat vremena.
Moj macbook vuce 5W, taj laptop mozda vuce 20W pod punim opterecenjem i tad mu baterija traje sat maks.
edit:
mislim ono 65W tdp imaju desktop procesori, da vuce 50W zapalio bi se![]()
Sta lupas moze samo manje, mini koji ima ventilator trosi 6.8W, ovo moze samo manje.Пет вати није довољно ни за позадинско осветлење.
Овде је реч о Асусу. Погледај шта му пише на полеђини исправљача, 19V и колико ампера. Помножи и добићеш снагу коју мора обезбедити потрошачу, лап топу.Sta lupas moze samo manje, mini koji ima ventilator trosi 6.8W, ovo moze samo manje.
edit:
kako mislis da ima 5 sati igranja pod punim opterecenjem, a 20 sati kada normalno radis?
edit2:
to je M1 procesor i grafika trosi ko upaljac. ovi sa Intelom trose 4 puta vise
edit3: pazi igram zahtevne igre 5 sati bez ikakvog hladjenja na bateriji, bude samo mlak.
Intel laptop bi se otopio.
A cuj kolku snagu obezbedjuje ne znaci da ako povuce tolko da se nece zapalitiОвде је реч о Асусу. Погледај шта му пише на полеђини исправљача, 19V и колико ампера. Помножи и добићеш снагу коју мора обезбедити потрошачу, лап топу.
Pa pazi moj 2700X osmojezgarni ima 105W TDP i topi se na 75-85C sa dobrim hladjenjem i velikim provetrenim kucistem.Узгред, никада нисам играо ни једну игру на компјутеру. Ем што немам времена ем ми је то губљење времена тако да немам искуства са оптерећењем графике, процесора и колико је то све енергије.
Moze 10 sekundi pre nego se zapali.Сад сам погледао на нету, на брзину, исправљач Apple MX0J2ZM/A и пише да је 12V, 8A, 96W
Значи, вуче он итекако 50 W?