Pitanje Sandzaka kao Autonomije?

Sandzak je postojao kao dio ottomanske imperije i njega cine sljedeci gradovi: novi pazar, tutin, sjenica, rozaje, berane, plav, prijepolje, nova varos, priboj, bijelo polje i pljevlja.

Pitanje je smije li se zaboraviti historijska cinjenica postojanja Sandzaka?
Наравно да не треба да се заборави историјска чињеница, као ни реалност да је то део Рашке области којан је део државе Србије, док је један део ЦГ. Ма колико било тешко неком то да сажваће.

Наравно да не треба да се заборави историјска чињеница, као ни реалност да је то део Рашке области којан је део државе Србије, док је један део ЦГ. Ма колико било тешко неком то да сажваће.
Шта да сажваћем? Да је Турска територијална подела била на пашалуке, санџаке и вилајете? Да то је позната чињеница.

Постојао је и косовски санџак, па се то не користи у имену КиМ.

Дакле није у питању санџак, већ нешто друго засновано на верској основи.

Шта да сажваћем? Да је Турска територијална подела била на пашалуке, санџаке и вилајете? Да то је позната чињеница.

Постојао је и косовски санџак, па се то не користи у имену КиМ.

Дакле није у питању санџак, већ нешто друго засновано на верској основи.
Нисам знао да бирамо тренутак историје, па да се понашамо у складу са тим. Не знам, ја бих можда бирао како се та територија звала за време Римског царства, односно Византије, па да је тако називам, или за време Цара Душана.

Искрено је.бе ми се да ли је било турски санџак или како год, сада је Србија и крај.

ако се борба против бар тровековног окупатора тако може назвати :lol:

с тим што ту чак и није било турака османлија, него управо ових домаћих османских потурица
Oho, etničko čišćenje domicilnog stanovništva. Zakopavaš se sve dublje i dublje. :lol:

Back