Pitanje "pravoslavcima" i pravoslavcima

Православна Црква је ЈЕДНА, СВЕТА, САБОРНА И АПОСТОЛСКА ЦРКВА, основана од самога Христа - Тело Његово, које је Он оставио да проповеда јеванђеље и брине се о стаду Божјем... 8)

Ако мислиш да ниједна није, онда су Божју Цркву надвладала врата Пакла, а знамо да је то немогуће. Дакле, ниси у праву.

А онда се запитај ово: Пошто је Христос основао Цркву пре цца. 2000 година, и рекао да ће она непрекидно да постоји, ко све задовољава тај критериј?

Одговор: Православна Црква и Римокатоличка црква.

Следеће питање: Која од њих има континуитет у учењу ?

Одговор: Пошто све до Амвросија (учитеља Св. Августина - 4. век), учења попут филиоквеа, чистилишта, ... нису постојала, испада да су Римокатолици уводили неке новине. Отпадају.

Питање: Ко је остао ? 8)

Na prvo pitanje moj odgovor je: ne znam, mada sam pravoslavka.
Na drugo pitanje: mada sam krštena u pravoslavnoj crkvi, u njoj se pričešćujem i ispovedam, ne mislim da na taj način treba da postanem deo crkve, već je to moja crkva, crkva mog naroda i podneblja i ja se po njenim propisanim pravilima ponašam. Moj cilj je da se približim Bogu, tj. pustim Ga da se približi On meni i mojoj duši, a ne crkvi.
Teraj dalje, zanima me šta će od ovoga da ispadne. Pozdrav.
:lol:

Christadelphian:
Mozda sam trebao drugo pitanje druga tema
ovako ne privlaci vise paznju !?
Možda je previše delikatna. Možda traži previše hrabrosti ili ljudi jednostavno nemaju odgovor, nisu tako razmišljali. Ili navodnici zbunjuju i plaše, pa ne znaju sa čim ih čekaš "iza ćoška". (Dobro ispade ovo sa ćoškom). Ja pretpostavljam da sam dobro razumela navodnike, a i zanima me na šta ciljaš. :roll:

Back