Quantcast

PITANJE OKO RUTERA?

Holy1

Primećen član
Poruka
763
Naime, imam internet brzina 20Mb/s a želim da kupim ruter. Međutim brzina rutera varira od 54Mbp do 300Mbp. Pitanje je da li moj internet brzine od 20Mb može da iskoristi uopšte tih minimalnih 54Mb ili tih 300Mb u punom potencijalu? Logički bi bilo ne, ali posto u prodaji više nema ni tih od 54Mb o čemu se tu radi? Dal je taj podatak bitan prilikom kupovine rutera?

I još jedno pitanje : Koja je razlika između vajles modem rutera (bez onih antenica stoji uspravno kao modem i jos se zove modem a u svom nazivu ima i ruter) i izmeďu onog običnog vajles rutera sto se poleže i ima antenicu a zove se samo ruter. Ima li razlike?
 
Poruka
24.095
Ako uzmes ruter koji ima deklarisanu brzinu 300mb/s, a imas net od provajdera 20mb/s, ti ces opet imati brzinu od 20mb/s kad budes skidao nesto sa neta, a u lokalu izmedju uredjaja koji su na tvojoj mrezi ce biti brzina 300mb/s.
300mb/s nije neka brzina, imas sad i gigabitne rutere za pristupacne cene i 10gb/s za malo jace cene. Taj internet sto imas je smejurija.
 

Holy1

Primećen član
Poruka
763
Koristim IPTV osnoni paket, 2 Tv na njemu i internet. Ja internet iskljucivo za youtube i da čitam knjige i ponekad društvene mreže, tako da mi nije ni potreban nešto brži internet, jer radi kao sat. Ti gigabitni rutersu sigurno preko 4-5 hiljada din
 
Poruka
24.095
Pazi, tebi treba minimum 5mb/s brzina da bi gledao neki FHD kanal na tv-u posto kazes da imas ip tv. Ako uzmes da ti gledas neki 4k sadrzaj, neko drugi upali drugi tv ili ti dodje neko u goste pa se nakaci na wifi tebi ce da secka televizija. Pitanje je koliko je ta brzina i konstantna kod tebe. Oni obicno u ugovoru kazu brzina do 20mb/s, a to moze da bude i 0.5 mb/s komotno.
 

Holy1

Primećen član
Poruka
763
Ne znam nikad nisam imao problem da mi secka televizor ni jedan, a i internet mi radi odlično s obzirom da nas ima 5 u kuci telefon nakacen plus laptop i jos kad mi dodju prijatelji i sl..Sve radi komotno bez problema
 

Top