Pitanje oko li-jon baterije

Poruka
19.456
Ukoliko baterija nakon stajanja dve godine pokazuje merenjem napon 0.0 da li to znaci da je crkla i da je za bacanje ili da je treba napuniti. nemam punjac da to proverim.
ili jednostavno, da li baterija ako je ispravna tj moze se napuniti i posle stajanja od dve godine MORA pokazati bilo kakav napon? hvala unapred :)

Joj,nisam fizicar, ali sve je to od slucaja do slucaja,tj. koliko je koriscena ranije,jer koristenje smanjuje kapacitet,a posle toga naglo i dugo stajanje jos vise i time je baterija umrla.Ja sam imao matori mobilni panasonik koristile ga kolege i htele da ga bace kad ga nasle u hrpi matorih stvari,ali ja reko aj da probam.Stavio ga na punjac i ono nista,da bi posle nekoliko minuta pocela da svetli crvena lampica,a tek posle 45 minuta da se pokazuje na ekranu da se puni.Nakon prvog uspesnog punjenja telefon je drzao 3 dana.

Joj,nisam fizicar, ali sve je to od slucaja do slucaja,tj. koliko je koriscena ranije,jer koristenje smanjuje kapacitet,a posle toga naglo i dugo stajanje jos vise i time je baterija umrla.Ja sam imao matori mobilni panasonik koristile ga kolege i htele da ga bace kad ga nasle u hrpi matorih stvari,ali ja reko aj da probam.Stavio ga na punjac i ono nista,da bi posle nekoliko minuta pocela da svetli crvena lampica,a tek posle 45 minuta da se pokazuje na ekranu da se puni.Nakon prvog uspesnog punjenja telefon je drzao 3 dana.

Na voltmetru pokazuje cistu nulu. a ja mislim da i baterija koja ne moze da pokrene uređaj mora pokazati bar neki napon da bi bilo ikakve sanse da se napuni ponovo... **** me to sto nemam punjac inace bih ja lako ustanovio da li je ziva...

Back