Pitanje o ponizenju iz druge perspektive

Zato sto je definicija veze eksluzivnost i ispunjavanje egzistencijalnih potreba. Samim time zrtvujes svoju socijalizaciju koja je preko potrebna u ovim vremenima. A i priznaces da se mnoge zene gase na dostupnost, a veza je upravo to: dostupnost.
Po ovom tvom ispada da muškarci gube svu svoju slobodu jer se u vezi žene zalijepe za njih kao čičak. :mrgreen: To baš i nije tako na terenu.

Ljudi u vezi koji naprave takvu postavku stvari da svako od njih ima slobodno vrijeme za sebe,svoje hobije,aktivnosti,sopstvene ali i zajedničke prijatelje itd,ali isto tako i vrijeme kada se posvete svom partneru,onda tu nema nikakvog gubitka slobode. Dostupnost nije polaganje računa partneru i ne doživljavaju svi dostupnost kao nešto tragično i što ih guši.

Kome smeta i ko smatra da ulaganje u zajedništvo mu predstavlja problem i odricanje,onda u vezu ne treba ni da se upušta.

Po ovom tvom ispada da muškarci gube svu svoju slobodu jer se u vezi žene zalijepe za njih kao čičak. :mrgreen: To baš i nije tako na terenu.
Ne ne gube svu, vec ono sto sam naveo.
Ljudi u vezi koji naprave takvu postavku stvari da svako od njih ima slobodno vrijeme za sebe,svoje hobije,aktivnosti,sopstvene ali i zajedničke prijatelje itd,ali isto tako i vrijeme kada se posvete svom partneru,onda tu nema nikakvog gubitka slobode. Dostupnost nije polaganje računa partneru i ne doživljavaju svi dostupnost kao nešto tragično i što ih guši.
Vreme za sebe, svoje hobije, svoje prijatelje, aktivnosti i td iziskuju puno vremena. Uprvo te stvari su deo definicije solo zivota. Osim ako si prepuna energije i onda ti je svaki dan od 7 ujutru do 12 uvece bukiran na sve i svasta. Ako mene pitas- ledilo.
Kome smeta i ko smatra da ulaganje u zajedništvo mu predstavlja problem i odricanje,onda u vezu ne treba ni da se upušta.
Ko misli da ne treba da mi da hiljadu evra, nek se skloni s foruma.

Mahom je pitanje za muskarce, ali je deo te seksualne dinamike izmedju m i z i nije provokacija na drugu temu, vec sam samo inspirisan. Dakle:

Da li bi vam bilo ponizavajuce da ste s nekom zenom, koja postavlja seks kroz vezu u smislu toga da ne zeli da ima seks ukoliko joj ne pruzate tu vrstu sigurnosti i eksluzivnosti: ozb veza, obaveze prema njoj, planovi, ispunjenje njenih ziv ambicija i td?
Pogotovu, znajuci, da tamo negde, iza sedam brda, gora, mora, ima svet u kojem muskarac ima seksulni odnos sa zenom bez tih stvari, vec jednostavno je uzbudjuje.
I pogotovu sto je vrv i ta zena imala takve avanture u proslosti (budimo realni) i nije joj to tada smetalo i sada to ispostavlja tebi u maniru: dosta mi je zezanja, hocu nekog ozbiljnog. Ili onaj stav: ti si povrsan ako hoces samo seks.

Uz to da napravim razliku izmedju jednonocnog provoda za koji se obicno poistovecuje ta suprotnost ozb i predanim muskarcima i vezama i toga da jednostavno budes s nekim, lepo vam je, imate momente ali jednostavno ne planirate zajednicku buducnost, niti zelis.

Bonus pitanje za one koji smatraju da seks i veza treba da idu zajedno i da je ostalo ponizavajuce za zenu. Jeste li onda zagovorrnici ulaska u seksualni odnos iskljucivo kroz brak. I ako ste imali seks pre toga, da li to znaci da si urnisao zivot toj osobi? Isponizavao te zene koitusom?

Ово некако више приличи мушкарцима који воле позоришне представе где су они у улози трагичара и мученика. Ваљда им то онда ради на сујету, јер ако није намучен око жене није довољно мушкарац. Нормалан здрав човек би само заобишао овакву сподобу.

Back