....OLJA.....
Iskusan
- Poruka
- 5.517
e to i ja kazem, zato cu didem u pecinu.
resavska pecina je vrlo lepa

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
e to i ja kazem, zato cu didem u pecinu.
da li mislite da ljubav, na neki nacin, odredjuje nas identitet? u smislu: volim, dakle postojim? koliko ljubav zaista ima veze sa samom sustinom nase najdublje unutrasnjosti? koliko ljubav ima uticaja na cuveno: ko smo, odakle smo, kuda idemo?da li daje smernice, menja nase staze, navigira, vodi nas negde drugde, ili mislite da je jednostavnu tu, kao spoljni faktor u nasim zivotima.
da li mislite da ljubav, na neki nacin, odredjuje nas identitet? u smislu: volim, dakle postojim? koliko ljubav zaista ima veze sa samom sustinom nase najdublje unutrasnjosti? koliko ljubav ima uticaja na cuveno: ko smo, odakle smo, kuda idemo?da li daje smernice, menja nase staze, navigira, vodi nas negde drugde, ili mislite da je jednostavnu tu, kao spoljni faktor u nasim zivotima.
da li mislite da ljubav, na neki nacin, odredjuje nas identitet? u smislu: volim, dakle postojim?
dobro, ovo ko smo i odakle smo, ima uticaja na ljubav, da. ali ovo- kuda idemo, koliko ljubav ima uticaj na pravac naseg kretanja kroz zivot i vreme?
Ufff, neopisivo mnogo...............poznajem ljude koji su bili nesnosni okolini, destruktivne osobe koje su unistavale sve pred sobom, uzas jedan...sve dok se nisu zaljubili, smirili, zavoljeli opsobu pored sebe....sada kao male mace!
Mnogo vise vjerujem ljudima koji su sposobni da vole, da imaju duge i kvalitetne veze, nego ovim drugim...
To su osobe sigurne u sebe, svjesne svojih i tudjih kvaliteta, potreba....
Ne dopadaju mi se oni koji vole jednom u zivotu...
Radujem se trenutku kada cu moci da kazem da volim, a da se nakon par mjeseci ne pokolebam i poreknem izreceno....
Ljubav se davanjem samo umnožava.
Suština naše najdublje unutrašnjosti i jeste sama LJubav.
Volim-samo tada mogu sebe da prihvatim.
Samo tada mogu da se osjetim kao neodvojivi dio stvorenog svijeta.
LJubav nas vodi ka nama boljima,uči praštanju,odvaja od vremena prolaznosti.....
Njome pobjeđujemo nepobjedivo-sebe same!![]()
Samo tada mogu da se osjetim kao neodvojivi dio stvorenog svijeta.
LJubav nas vodi ka nama boljima,uči praštanju,odvaja od vremena prolaznosti.....
Njome pobjeđujemo nepobjedivo-sebe same!![]()
Ufff, neopisivo mnogo...............poznajem ljude koji su bili nesnosni okolini, destruktivne osobe koje su unistavale sve pred sobom, uzas jedan...sve dok se nisu zaljubili, smirili, zavoljeli opsobu pored sebe....sada kao male mace!
Mnogo vise vjerujem ljudima koji su sposobni da vole, da imaju duge i kvalitetne veze, nego ovim drugim...
To su osobe sigurne u sebe, svjesne svojih i tudjih kvaliteta, potreba....
Ne dopadaju mi se oni koji vole jednom u zivotu...
Radujem se trenutku kada cu moci da kazem da volim, a da se nakon par mjeseci ne pokolebam i poreknem izreceno....
"Volim, dakle postojim" je jedna opasna besmislica...implicira da ako ne volimo ne postojimo...a chinjenica je da moramo prvo da postojimo da bismo voleli...
I kada tako posmatram stvar...dolazim do zakljuchka...da onaj ko postoji i kad ne voli ( u smislu mushko-zzenske ljubavi) a voli zzivot - mozze sebe da izgradi i bude lichnost za sebe...jedno celo...i kao takav mozze da ponudi drugoj celoj osobi celog sebe...i onda nisu jedno drugom shtake kroz zzivot vech partneri.
S druge strane pak...ako neko postoji samo kad "voli" kad je u vezi...e on zapravo treba onog drugog da bi postojao...i tu se vech gubi smisao chiste ljubavi i dolazi do meshanja interesa u celu prichu...takav chovek onda mora da trazzi osobu koja ima sve ono shto njemu fali...i da je voljna da da...i onda se meri ko je vishe a ko manje dao...i svaki gram datog je vazzan jer mozze da ugrozi postojanje....
Ako nas ljubav oblikuje to je ok...ali ako nas oblikuje ljubav u vezi sa odredjenom osobom zato da bi mogli ostati u vezi sa tom osobom...a to je sluchaj shtaka...onda zavrshimo gde nismo hteli i pitamo se ko sam ja a ko je on...i ako on ode shta ostaje od mene?
Meni je pomalo smijesno to nastojanje da se napravi otklon od uticaja ljubavi na bitisanje covjeka...
Kad volimo, svi se promijenimo...
I neka od najljepsih umjetnickih djela nastala su upravo iz i zbog ljubavi... Tesko da nesto moze covjeka da tako sveobuhvatno inspirise kao ljubav...