Quantcast

Pitanje materijalistima?

Christadelphian

Aktivan član
Poruka
1.554
Svima nam je poznato da se u prirodi sve zagrevanjem rasteže, povećava i postaje lakše. A kada se hladi, smanjuje se, zgušnjava se i samim tim postaje teže. Stavite komad gvožđa u rastopljeno gvožđe i ono će pasti na dno, jer je teže od rastopljenog. Čak i topao vazduh ide gore, a hladni pada dole. Ali voda predstavlja izuzetak. Ona se po ovom zakonu vlada samo do određene granice. Kada se hladi do plus 4 C a pri daljem hlađenju zapremina joj se povećava i ona je ponovo sve lakša! I zato, kad se voda zamrzne, led pliva po njennoj površini, jer je lakši od nje. Led se , međutim može napraviti i težim od vode jako presovan koji tone . A to znači da led može biti i teži od vode , iako priroda takav led ne proizvodi.
Molim objašnjenje materijalista?
Zašto je ovaj izuzetak samo kod vode ?
Vidi se da je ovo uradjeno planski i iz debelog razloga.
U vodi ima mnogo živih bića , kada bi led padao dole život bi bio nemoguć i voda bi bila znatno hladnija i isparavanje bi bilo manje što bi opet dovelo do manje kiše (što bi Sizifu moglo biti naučno rešenje za njegovo podsmevanje o ne padanju kiše)Kako priroda stvori jednu tako neprirodnu pojavu neophodnu za život na Zemlji.
I to je još jedna "slučajnost" u moru slučajnosti koje su se trebale desiti i svakodnevno se dešavaju.

"Jer što se na njemu ne može videti, od postanka sveta moglo se poznati i videti na stvorenjima i njegova večna sila i božanstvo, da nemaju izgovora"ali ga oni stalno traže .
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.