Zanima me kako se racuna procenat pojeftinjena,konkretno cena nafte na americkim berzama recimo bila 30 dolara,a sad je -50,tj. negativna?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne brini! I uz te niske cene još uvek zarađuju!Najjednostavnije receno placaju nekome da uzme naftu posto nemaju gde da skladiste.
?? ... A sada je -50 dolara ili -50 procenata?Zanima me kako se racuna procenat pojeftinjena,konkretno cena nafte na americkim berzama recimo bila 30 dolara,a sad je -50,tj. negativna?
Ma ljudi ne brinem se ja da ce da propadnu nego me zanima kako se ovo racuna,matematika mi dobro ide tako da me je sramota sto ovo neznam?? ... A sada je -50 dolara ili -50 procenata?
Tako nekako! Prekupci nafte su ZARADILI jer su dobili brdo dolara da popune svoja skladišta i tankere.Najjednostavnije receno placaju nekome da uzme naftu posto nemaju gde da skladiste.
-50 $ ali stvar je u tome sto rafinerije ne uzimaju direktno naftu od njih nego to ide preko posrednika i sto se ugovori unapred prave, na primer u maju se pravi ugovor koliko ce u junu isporuce. A benzina ionako ima trenutno dovoljno ali po starim cenama nabavljenog. Uglavnom ako bude pojeftinilo to ce biti minimalno sto se tice kupaca finalnog proizvoda. Ovde ce najvise posrednici se obogate koji imaju gde skladiste i cekaju prodje kriza. Nije to neka nauka vec cist biznis.Ne brini! I uz te niske cene još uvek zarađuju!
To tacno znaju samo ovi sto muljajuMa ljudi ne brinem se ja da ce da propadnu nego me zanima kako se ovo racuna,matematika mi dobro ide tako da me je sramota sto ovo neznam
Ili na deo 'Logika'? Čim je cena pala ispod NULE, to se više ne može zvati pojeftinjenje?Izgleda da sam ja otisao na deo foruma koji se zove biznis
Pa sto ne kupiste tu naftu, danas bi bili bogati ljudi:Ili na deo 'Logika'? Čim je cena pala ispod NULE, to se više ne može zvati pojeftinjenje?
Neki će to svejedno da popushe radi troškova skladištenja! Jedno je ako roba ulazi i izlazi, a drugo ako jedna roba jednom uđe i leži godinama! Troškovi rastu, a nema NOVE zarade!
koliko ja znam po litru je 0,18 dolara a 159 litara je barelGledao sam ja kako na jednom sajtu oni racunaju al mi nije logicno npr pad cene sa jenog nalazista je od juce bio 1395.63%,cena juce 4,12 usd,a danas -53.38,pojeftinjenje se racuna:100-((-53.38/4.12)*100)=1395.63 %,zamislimo da je juce cena bila 10 usd a danas -100 pad bi bio 1100% sto je manje
Ja ovde pisem o pojeftinjenju cena sa +4 na -53usd po barelukoliko ja znam po litru je 0,18 dolara a 159 litara je barel
Њихова рачуница ми није јасна, а твоја је добра, пад цене од 1100% у односу на 10$.Gledao sam ja kako na jednom sajtu oni racunaju al mi nije logicno npr pad cene sa jenog nalazista je od juce bio 1395.63%,cena juce 4,12 usd,a danas -53.38,pojeftinjenje se racuna:100-((-53.38/4.12)*100)=1395.63 %,zamislimo da je juce cena bila 10 usd a danas -100 pad bi bio 1100% sto je manje
Da, mnogo tačnija definicija nego 'pojeftinjenje'!Њихова рачуница ми није јасна, а твоја је добра, пад цене од 1100% у односу на 10$.
30 dolara : 100% = 80 dolara : x %Zanima me kako se racuna procenat pojeftinjena,konkretno cena nafte na americkim berzama recimo bila 30 dolara,a sad je -50,tj. negativna?
Pa i njihova je na istom principu ali vise je posto od 4 na -53 nego od 10 na -100.Izgleda da se u nase vreme nije racunalo pojeftinjenje na negativnoj ceni pa nismo ni ucili.Њихова рачуница ми није јасна, а твоја је добра, пад цене од 1100% у односу на 10$.