Pitanje hriscanima

• Začetnik teme Začetnik teme rdeki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

rdeki

Elita
Poruka
17.948
Postoji mnogo pravaca u hriscanstvu i svi su ubedjeni da su u pravu. Ovde cesto nailazim na primere netrpeljivosti jednih prema drugima, pa me zanima sta zapravo vi zamerate jedni drugima???
Pre svega, obracam se pravoslavcima:
- Kada kazete "sektas" i to kazete takvim omalovazavajucim tonom, da li vi mislite da ti "sektasi" mozda krse Bozije zapovesti i da su nepokorni prema Bogu? U cemu se ta nepokornost ogleda? Sta oni to pogresno rade?
Ja vidim ljude koji citaju i postuju Bibliju, koji se striktno ponasaju prema pravilima koja tamo stoje, pa mi prosto ne ide u glavu zasto ih smatrate bogohulnicima. Sta je lose u tome sto citaju i postuju Bibliju?

Врло кратко и јасно. Сви који нису Православни су - инославни. Самим тим су и секта која се одвојила од Тела Божјег - Православне Цркве. Пошто је Црква једна, и "тврђава и ступ Истине", јасно је да они који су се од ње одвојили не могу проповдати Истину. Да је то тако, потврђује и гомила јереси које секте проповедају. А све што није Истина - лаж је. А знамо ко је главни лажљивац... :wink:

Не читаш синко... већ ти је речено да не проповедају Божју Истину, него лажи подметнуте од главног лажљивца... Ако хоћеш конкретније, онда треба да се иде ид секте до секте. Ево ти неких примера:

Суботари проповедају да је Сатана носилац људских греха а не Христос, да Христова жртва на крсту није довољна за наш откуп од греха, да ће нас Христос напустити и да ћемо пред Богом стајати директно.. итд... све су ово ЈЕРЕСИ које су у супротности са Библијом.

Јехићи и Христаделфијани негирају Христово Божанство, на пример...

Баптисти мисле да једном кад поверују, они су одмах спасени, и не могу то спасење да изгубе... што је не-библијски.

итд.. итд... :roll:

hehe. bas lepo ......
uprkos tome sto se pokretach ove teme lepo setio i lepo rekao da su hriscani pod istom zastavom i da je, sasvim ocito, glupo optuzivati i razdeljivati se medju sobom, opet imamo nezasite "hard-core" vernike koji ce da blate svakog ko pomisli da neka nijansa biblije moze da bude drugacija za njih, svakog ko se usudi da razmislja drugacijim pristupom a u sustini isto.
to je, ipak, stvar nedovoljne sirine, "mrtvog ugla" posmatranja sveta, i to je tragedija. Marane, ono "jehici" bash zvuchi jadno ...... mislim da je to bilo u onom spisku uvreda koje ne bi smele da se pishu ovde. zaboravljash :wink:

MaranAta:
Врло кратко и јасно. Сви који нису Православни су - инославни. Самим тим су и секта која се одвојила од Тела Божјег - Православне Цркве.

znas li ti sta su predrasude? .....
e, ti si u njima zaglavio.
sto ne probas malo da razmisljas u punom koloru mesto crno-belo? ............... znas koliko je lepse .....

MaranAta:
Јел ти то позиваш да одступим од Истине и направим компромис са Сатаном ? :roll:

ne, nego da napravish kompromis sa sobom i svojoj pozicijom slobodnog choveka u slobodnom, raznolikom i sharenom svetu, i da kroz taj kompromis pochnes da gradis svoj odnos sa Bogom, hriscanskim, Jahveom, ako mislish da se njemu treba prikloniti.

i bices mnogo bolji kao chovek. a ne ovakav, pun predrasuda, skriven iza biblije i tudjih rechi, maskiran u "vernika" ..........

prvo postanesh chovek, onda vernik. kao sto ja sebe pokushavam da izgradim kao choveka, a zatim kao arhitektu, pisca, umetnika, jer je i to jedna vrsta vere.

to je moje mishljenje i duboko verujem da je ispravno. tvoje je da procenis. ali da PROCENIS !!!
a ne da pitas "ima li za to neki citat u bibliji" ...

Ја већ једном негде споменух да нема човека који није верник. А вера има за циљ да нас учини бољим људима. А то што тебе боли истина коју овде чујеш од Православних, добар је знак, јер не најтеже исчупати човека из меланхолије. Него ти лепо... прст н ачело и размишљај о овоме што ти овде Православни причају, а не да упиреш прстом у њих. :wink:

MaranAta:
Ја већ једном негде споменух да нема човека који није верник. А вера има за циљ да нас учини бољим људима. А то што тебе боли истина коју овде чујеш од Православних, добар је знак, јер не најтеже исчупати човека из меланхолије. Него ти лепо... прст н ачело и размишљај о овоме што ти овде Православни причају, а не да упиреш прстом у њих. :wink:

hehe. teshko da me boli ijedna istina. ali istina. a ovde vi "pravoslavni" slabo shta prichate osim sto osporavate moderatore,muslimane, cak i ostale hriscane, da zlo bude vece.
naravno, imamo ovde i Pravoslavnih (a ne "pravoslavnih") ..... daleko bilo da me od njih nesto boli, cak stavise, mislim da i mogu lepo naci zajednichki jezik sa njima. osim tebe, marane, koji se mozes sloziti samo sa Trazecim i slicnima ......
uostalom, slabo si se ti osvrnuo na ono sto sam ti napisao.
al doci ce vec ljudi, ono malo Ljudi sto ih ovde imamo, i oni ce shvatiti.
mada ne znam kako ti iko moze pomoci.

i, znas, nije najteze iscupati coveka iz melanholije. takvom samo treba podstrek ..... on vidi ali mu se zamagljuje ........ najteze je iscupati one koji ne vide.
prepoznaj se. get a life.

Ахххх... опет се враћамо на трла-баба-лан приче типа "ти си овакав... ти си онакав..." :roll:

Интересантно је колико су људи спремни да троше енергије на празну реторику и то увек у ситуацији када немају више аргумената за дискусију. По правилу, онда почињу са личним дисквалификацијама друг стране. Јадно и бедно. :wink:

Trazeci ljubav:
Keeper:
nemam rechi ........
pozdrav.

Zamuče,i opet ne reče u što vjeruješ,u Sotonu možda? :roll:

batitze, ti si mene nekoliko puta pitao u sta verujem i koje sam narodnosti i ja sam ti po dva puta odgovorio al ti nisi nashao za shodno da upamtish poshto ionako ne pamtish nishta shto treba.
nemam nameru da se ponavljam. ukoliko ti je stalo do toga pregledaj sve moje postove ...... od ovih skoro 4000 pa ces naci.

a sto se sotone tice, naravno da verujem u njega, jer bi bilo glupo da verujem u boga a ne u sotonu. samo sto ih ja drukcije zovem :wink:
a sotonu vidjam svaki dan na ovom forumu - u vidu neobrazovanja, u vidu neznanja, u vidu zatucanosti, u vidu zatvorenosti, neslobode, nesvesnosti, slepila, mrznje, netolerancije.
dakle vidim ga i u tebi. i kako da ne verujem u njega? ....... kad je tako opipljiv i jasan?

a sad, voleo bih i da vidim boga ovde, i vidim na momente dobrotu, ljubav, iskrenost, trazenje, radoznalost, otvorenost i sirinu ...... i bude mi drago.

ali vecinom mi je muka. pogodi zbog koga.

MaranAta:
Врло кратко и јасно. Сви који нису Православни су - инославни. Самим тим су и секта која се одвојила од Тела Божјег - Православне Цркве. Пошто је Црква једна, и "тврђава и ступ Истине", јасно је да они који су се од ње одвојили не могу проповдати Истину. Да је то тако, потврђује и гомила јереси које секте проповедају. А све што није Истина - лаж је. А знамо ко је главни лажљивац... :wink:

Брате мој,свака шаст за ово! И све остало :wink:

Trazeci ljubav:
Keeper:
Trazeci ljubav:
Znači,nemamo samo cvijetak na sajtu veći originalan Bački narcis!!!! :wink:

bolje da se ne trudish da budesh duhovit jer to lezi samo inteligentnim ljudima .....
taj sam!!!!!! :D

pa onda imamo jednog pravog beogradskog narcisa, ali pravog.
uzgred, podebljao sam ti tamo gore malu greshku u nepoznavanju tvog maternjeg jezika. gde si bio u shkoli kad su se uchili prisvojni pridevi ? ..... a? .....

rdeki:
Alo momci... Hajde malko prekinite sa tom raspravom i fokus na temu molim...

ja sam dao svoje mishljenje o tvojoj temi :D
al kao sto vidis, naisao sam na opstrukcije, kao sto ces i ti naici zbog ove vrlo "nezgodne" teme .....
samo da nas ne bude previshe jer ce prozvati ovo i "pro-satanistichkim" forumom ......

Trazeci ljubav:
Keeper:
rdeki:
Alo momci... Hajde malko prekinite sa tom raspravom i fokus na temu molim...

ja sam dao svoje mishljenje o tvojoj temi :D
al kao sto vidis, naisao sam na opstrukcije, kao sto ces i ti naici zbog ove vrlo "nezgodne" teme .....
samo da nas ne bude previshe jer ce prozvati ovo i "pro-satanistichkim" forumom ......

Vi se satanisti krijete ko pacovi po rupama i tokom noći po grobljima,a muslimani arlauču po cijeli dan o veličini islama!!!!!!!To je jedina razlika među vama.Gospodar vam je isti!!!!!! :wink:

mastovito :lol:
nocu po grobljima ...... c c c ......
evo upravo sada ja i rdeki prekopavamo nesto ...... laptop u jednoj ruci i visimo na netu, a lopata u drugoj.

smesno .......

rdeki:
Postoji mnogo pravaca u hriscanstvu i svi su ubedjeni da su u pravu. Ovde cesto nailazim na primere netrpeljivosti jednih prema drugima, pa me zanima sta zapravo vi zamerate jedni drugima???
Pre svega, obracam se pravoslavcima:
- Kada kazete "sektas" i to kazete takvim omalovazavajucim tonom, da li vi mislite da ti "sektasi" mozda krse Bozije zapovesti i da su nepokorni prema Bogu? U cemu se ta nepokornost ogleda? Sta oni to pogresno rade?
Ja vidim ljude koji citaju i postuju Bibliju, koji se striktno ponasaju prema pravilima koja tamo stoje, pa mi prosto ne ide u glavu zasto ih smatrate bogohulnicima. Sta je lose u tome sto citaju i postuju Bibliju?

Samo da podsetim na pitanje.

Back