Spurs
Iskusan
- Poruka
- 5.190
Pitanje hrvatskih zlocina nad srpskim i ostalim ne hrvatskim narodom kao i njihove separatisticke teznje polaze iz njihovog vecitog kompleksa drzavnosti. Oni nikada nisu imali drzavu kao Srbija, koja je imala i ustanicku drzavu, kasnije knezevinu a zatim kraljevinu. Oni su vecito bili pod Austrougarskom vlascu bez ideje i znanja kako da dobiju svoj suverenitet i autonomiju. Posle WW1 kao pobednica izlazi Srbija i Italija a kao porazena se nalazi Austrougarska. Pitanje teritorije porazene drzave se nije dovodio u pitanje, Italija dobija Jadransko primorje a Srbija se prosirava skoro do Zagreba. Ko je tada od sile pobednica pitao Hrvate i Slovence. Hrvati su trebali da dobiju ono sto im zapadne tj. Zagreb sa okolinom, a Slovenija je podeljena na deo A i deo B koji je trebao da se odluci na referendumu da li ce uci u sastav Srbije ili Austrougarske. Hrvatska je, videvsi da ce ostati bez icega usla u sastav Kraljevine SHS i onda pocinje pakao. Svojim separatistickim teznjama i kompleksom drzavnosti, pokusali su izdejstvovati suverenintet na razne nacine. Njihova najveca stranka " Hrvatsko republikanska seljacka stranka" na celu sa Stjepanom Radicem borila se protiv Srbije i Srpstva. Pljuvali su na kralja, na skupstinu su kasnili da bi preskocili uvod gde se kralju odaje pocast, trazili su da se ukine monarhija a da drzava bude republika. Radili su sta su hteli sve dok ih nije Punisa Racic pobio kao pse
posle toga Aleksandar Karadjordjevic uvodi diktaturu, menja naziv drzave u Kraljevinu Jugoslaviju a zemlja je podeljena na 9 banovina, koja nisu podeljena po nacionalnoj i verskoj pripadnosti vec po geografskim podrucijima. I to im je smetalo, veciti kompleksasi, pa su 1934. ubili kralja da bi proglasili Banovinu Hrvatsku. Kada su dobili ono sto su hteli usli su u sastav sa nacistima i proglasili NDH. Cinili su zlocine nad srbima, romima i jevrejima, zbog cega, zato sto su kompleksasi, uvek su nas gledali odozdo, mi smo im bili trn u oku. Cak je i jedan hrvatski politicar, nemogu da se setim kako se zove, citao sam, odbijanje kraljavine Jugoslavije da se pridruzi Hitleru komentarisao "To mogu samo Srbi i ludjaci odbiti". Kada su propale nacistiske teznje u Evropi, odnosno propala njihova lepa nacisticka domovina morali su ostati u sastavu Jugoslavije, jer bi sa ocepljenjem dobili samo ono sto su im nudile sile pobednice posle WW1. Fazon je sto su cekali do gradjanskog rata kada su se odvojili od Jugoslavije, odnevsi sa sobom sve teritorije koje su trebale da pripadnu Srbiji po Londonskim sporazumom. 
Izvinjavam se zbog duzine posta, cak sam pokusao da budem sto kraci....samo hocu da cujem onog hrvata sta ima kaze za ono. Ma nek i dodje hrvatski istoricar, nista ne menja. Istina se nemoze sakriti.
posle toga Aleksandar Karadjordjevic uvodi diktaturu, menja naziv drzave u Kraljevinu Jugoslaviju a zemlja je podeljena na 9 banovina, koja nisu podeljena po nacionalnoj i verskoj pripadnosti vec po geografskim podrucijima. I to im je smetalo, veciti kompleksasi, pa su 1934. ubili kralja da bi proglasili Banovinu Hrvatsku. Kada su dobili ono sto su hteli usli su u sastav sa nacistima i proglasili NDH. Cinili su zlocine nad srbima, romima i jevrejima, zbog cega, zato sto su kompleksasi, uvek su nas gledali odozdo, mi smo im bili trn u oku. Cak je i jedan hrvatski politicar, nemogu da se setim kako se zove, citao sam, odbijanje kraljavine Jugoslavije da se pridruzi Hitleru komentarisao "To mogu samo Srbi i ludjaci odbiti". Kada su propale nacistiske teznje u Evropi, odnosno propala njihova lepa nacisticka domovina morali su ostati u sastavu Jugoslavije, jer bi sa ocepljenjem dobili samo ono sto su im nudile sile pobednice posle WW1. Fazon je sto su cekali do gradjanskog rata kada su se odvojili od Jugoslavije, odnevsi sa sobom sve teritorije koje su trebale da pripadnu Srbiji po Londonskim sporazumom. 
Izvinjavam se zbog duzine posta, cak sam pokusao da budem sto kraci....samo hocu da cujem onog hrvata sta ima kaze za ono. Ma nek i dodje hrvatski istoricar, nista ne menja. Istina se nemoze sakriti.
Poslednja izmena od moderatora: