Pitanja za studente!

Vise od pola su bivsi radikali. Demokrate su bili na oko 22% u boljim vremenima. U jednom trenutku ,posle ubitstva Zorana Djindjica dosli su do 39%. Nikada nisu mogli samostalno da formiraju vlast,vec su pravili koalicije ,ona sa SPSom ih je kostala vlasti uz sopstvene greske.
U sustini po institucijama nam sede ljudi koji se slepaju, da ih ne uvredim i nazovem paraziti... samo menjaju domacina...

u početku su mi izgledali ok, sad već preteruju jer su upali u klasičnu zamku političara.
umesto da oteraju političare u pič materinu oni se slizali i još rade sad otvoreno za njih,a ovi samo potpiruju. ko zna šta im obećano a dobiće da dele letke pred izbore :D
ništa sad ih vidim samo ko korisne idiote. jako su me razočarali.

ovo treba proveriti

“Studenti” se sastali sa opozicijom – Ješić priznao: Ja sam koordinator!​

Pa naravno. Treba se ususkati negde...
umesto da se bave resavanjem tekucih problema i menjanjem sistemskih gresaka kako se ne bi vise desavale nadatresnjice, vec uveliko se sve ovo pretvara u borbu za vlast...

sve ovo pretvara u borbu za vlast...
Opozicija hoće da ona vlada!
Work Job GIF by South Park

1. Zašto ste čekali da tek u 13. godini režima održite protest protiv Nikolićeve političke opcije? Mogli ste i 18.01.2015. a ne 18.01.2025.

2. Zamislimo da se incident nastrešnica nije desio. Da li mi kažete da bi onda bilo OK da Vučić nastavi vladati?
Za slobu su protesti bili tek 96' od 89' je dosao na vlast, ali posle sankcija, ratova i tek pao 2000. Rio Tinto i Nastresnica su samo okidac

Pored svih simpatija za studente i njihovo odbijanje politicara,ostaje to pitanje:STA DALJE.?
Ne mogu da smislim racionalno resenje?
Da li je njihov zahtev,prelazna vlada,pa i tu bi se uvalli politicari.
Nemamo nekog kao Djindjica(iako ni za njega nemam bas najlepse misljenje) koji je imao veliku podrsku naroda. Da bi se srusio av mora neka bas uticajna i popularna osoba u Srbiji. Jedini to moze Djokovic ali covek ima svoj svet i apolitican je. One njegove izjave su samo racionalne nista drugo. U prevodu boli ga tuki da se dodvarava snsu

Hronologija protesta

2016 - Savamala
2017 - Studenti
2018/19 - 1 od 5 miliona
2020 - Policijski čas
2021/22 - Tinto
2023 - Protiv nasilja
2024/25 - Studenti/škole

Realno sve su bile šetnje koje su se ugasile do leta osim Tinta i onog časa a ovo sad su blokade. Videli da sa šetnjama ne ide.
Ovo sam cekao da vidim. 10 godina protesta i 1 nam treba kao narodu da se mrdnemo. Zato zivimo 30 godina unazad za svetom. Mozda za bolje i nismo kad je slogan ovih blokada i demonstracija šiptarski.

Ово је јача генерација Срба него 2015. Јачи су него и оне генерације 90-их студената које су одрасле у благостању, журкама, рок концертима и онда одједном рат санкције...Генерација 2015 су били млитави и незаинтересовани. Ови сада су :super:
Ma da, ovi su genijalci. Sve im brojevi ispadaju iz glave.

Pored svih simpatija za studente i njihovo odbijanje politicara,ostaje to pitanje:STA DALJE.?
Oni ili stvarno ne znaju ili neko stoji iza njih i čeka da mu još više prošire prostor. Ni jedno ni drugo mi se ne sviđa, a pogotovo netransparentnost tzv. plenuma. A ni to što studentima koje ne zanima bojkot nije omogućeno studiranje i polaganje ispita. Mnoge iz unutrašnjosti to mnogo košta

Kao misevi smo navikli da robujemo,pa kad nas pusti vucic ne znamo sta cemo s tom slobodom

Ima u tome necega. Mi ne funkcionisemo sasvim dobro u miru i ne znamo sta cemo sa slobodom kada je retko steknemo.
Konsekventno to je opis koji se zove infantilnost - infantilni narodi vole da imaju 'oca nacije' da bi imali na koga da se ugledaju.

Nas otac nacije nam nije bas neki uzor.

A bilo bi mnogo bolje da odrastemo i uzmemo svoju sudbinu u svoje ruke.
Zato studenti i strajkuju - da odrastu!

Nemamo nekog kao Djindjica(iako ni za njega nemam bas najlepse misljenje) koji je imao veliku podrsku naroda. Da bi se srusio av mora neka bas uticajna i popularna osoba u Srbiji. Jedini to moze Djokovic ali covek ima svoj svet i apolitican je. One njegove izjave su samo racionalne nista drugo. U prevodu boli ga tuki da se dodvarava snsu
dovoljno je da patrijarh primeni izopstavanje iz SPC...to bi bio kraj bilo kakve lopovske vlasti ili pocetak krvavih sukoba, uz asistenciju stranih sluzbi, koje bi dozirale intezitet sukoba

Sacekajmo da se prvo rese postavljeni zahtevi, samim detaljnim prikazom cele dokumentacije stanje ce biti mnogo jasnije.
Trazenje politickih resenja u ovom trenutku je kontraproduktivno, spomenut prikaz kompletne dokumentacije ce ga iznedriti.

i onda kažemo pa eto mi smo se setili da nam vlada dokurčila :D
e al šutanovac ambasador
Ništa se naši nisu setili mladi i studenti. Vidis da je ovo sumLjivo. Nama ni jednog političara okolo , ni blizu iz opozicije. Kad ih je bilo samo šetnja šetnja šetnjica i lova od preko grane. Sad kad je postavljen goloruki i nejaki narod kao mačići ide teror gazi, bij, hapsi, lomi. Gde su oni mladi sto su hapšeni na Prokopu i sto su bili celo leto protiv litijuma? Gde je Djiki, Šoki, Pacovka, onaj Aleksić Francuz itd ? Sve budući dušebrižnici kao Mica zAVetnica.

Oni ili stvarno ne znaju ili neko stoji iza njih i čeka da mu još više prošire prostor. Ni jedno ni drugo mi se ne sviđa, a pogotovo netransparentnost tzv. plenuma. A ni to što studentima koje ne zanima bojkot nije omogućeno studiranje i polaganje ispita. Mnoge iz unutrašnjosti to mnogo košta
Zet mi je profesor na privatnom fakultetu u Beogradu. Nema bojkota,studenti uredno prijavili ispite. Studiranje na privatnom fakultetu nije besplatno. Vlasnici,osnivaci fakulteta imaju ugovore sa profesorima ali i studentima pri uplacivanju god. skolarine. Nisu predvidjeni nikakvi prekidi nastave osim vise sile,zemljotresi,poplave,ne daj boze ratova a i rat bi se razmatrao.

Prelazna vlada moze samo ako je nestranacka licnost. Evo, ja cu biti predsednik prelazne vlade i dovecu sve svoje ljude.
Zahtevi studenata su jasni ne obuhvataju politicke promene u vidu izbora referenduma samim time ni u postavljanju prelazne vlade, sto je dovelo do zbunjenosti vladajuce garniture i nemogucnosti njihovog suzbijanja.
Politicarima jednostavno bukvalno stavljaju do znanja da ih nisu nista pitali i da se ne mesaju u deo koji nije pod njihovom nadleznoscu i za koji nisu dovoljno strucni pri tome istrajuci u svojim zahtevima koji podrazumevaju rad nadleznih institucija i prvenstveno prikazivanje kompletne dokumentacije sa svim ugovorima cija realizacija bi dovela do njihovog neminovnog sloma, zato u svojoj nemoci besne, jednostavno receno ne znaju sta da rade da bi zadrzali vlast.

Ništa se naši nisu setili mladi i studenti. Vidis da je ovo sumLjivo. Nama ni jednog političara okolo , ni blizu iz opozicije. Kad ih je bilo samo šetnja šetnja šetnjica i lova od preko grane. Sad kad je postavljen goloruki i nejaki narod kao mačići ide teror gazi, bij, hapsi, lomi. Gde su oni mladi sto su hapšeni na Prokopu i sto su bili celo leto protiv litijuma? Gde je Djiki, Šoki, Pacovka, onaj Aleksić Francuz itd ? Sve budući dušebrižnici kao Mica zAVetnica.
pa često spominjem narod se potura. ne vidimo da su isti i da im održimo lekciju kad dođu izbori i jedni i drugi, da im spustimo izlaznost ispod 15% pa da vidimo to njihovo kurčenje.
ovako ne vredi narod se glođe među sobom, a kurta sjaše murta uzjaše
aj realno šta dobijaš skineš vučića i njegove staviš đilasa i njegove
treba ih posramiti isključivo na izborima bar bi to moj recept bio kada bi uspeo narod da uverim da sve njih zajedno zabole patka za nas, mi smo im samo broj i uživaju kad nas slušaju i gledaju po društvenim mrežama kako se pljujemo između sebe.
a kladim se da komentarišu blago nama sa ovako nepismenim (politički) narodom.
znači prosto, nedati im legitimitet, ovako piši propalo i ništa novo
zato sam i slabo na ovom pdf
šta da vidim novo?

Back