Pitanja za GeForce 6600

DpD

Obećava
Poruka
88
Imam par pocetnickih pitanja za ovu moju karticu :). Prvo me zanima posto mi je desktop u 1024x768 32bit, pa kad pokrenem neku igricu u 800x600 ili iznad 1024x768 kako da podesim da ekran (optimizujem) bude razvucen na ivice kako treba? Posto mi suzi,rasiri, podigne gore ili dole itd sliku i ne bude kako sam podesio u trenutnoj rezoluciji na desktopu i ninasta ne lici.
Kad odem za podesavanje kartice (ne znam zasto pise geforce 6600 GT?) tamo postoji gomila stvarcica za podesavanja: display mode timing, performance and quality setting (ovo me i najvise zanima da li treba nesto ovde posesavati posto mi stoji basic setting i sve je iskljuceno sem image quality gde stoji na high), video overlay setting, tools, nvidia desktop menager kad ukljucim pojavise gomila novih opcija itd. Neki kratak toturial za podesavanja i ono sto je zaista bitno.
I samo jos nesto oko drivera. Posto mi stoje koje stoje (7.1.8.4) jel njih treba da menjam svaki put kad se pojave novi ili...? Odem na Nvidia sajt i tamo skinem nove za moju karticu jel tako?

Aj me naucite :oops: hvala svima ;)

Posto nemam takvu karticu reci cu ti nesto uopsteno,imas na kartici opciju da pamtis profile,tj.odredjena podesavanja pod nekim imenima,pa ti onda lepo namestis rezoliciju na desku 800x600,onda pronadjes gde su podesavanja za monitor pa podesis i zapamtis.I kasnije kad hoces da pokrenes igru,samo namestis na taj profil i to bi trebalo da bude to,mozda ima hotkeys,pa moze brze da se namesti profil npr.ctrl+ neki taster.
I nema tu neka posebna podesavanja sto se tice same kartice,jedino ako koristis TV izlaz pa onda da podesavas.
Drajver nemoras da menjas kad god se pojavi novi.
Skini trenutno sad najnoviji,i nemenjaj ga,jer nemas potrebe,jedino ako se pojavi neka igra koja zahteva najnoviji drajver.
I to je to. :idea:

Shto se tiche razvuchenosti slike, podesi (na monitoru) za svaku rezoluciju kakva ce ti biti slika (namesti lepo sve ivice da budu do kraja ekrana, rotiraj, uvijaj i radi sve shto treba da bi dobio savrshenu sliku. E, nakon toga bi monitor trebao da upamti sva ta podeshavanja, pa preilikom promene rezolucije necesh morati da se ponovo bakcesh sa svim tim. 8-) 8-) 8-)

Back