Pitanja o Islamu i Bogu

Saudija, katar i ostali suniti takodje nikako ne pomazu palestincima,
cak pomazu ubicama palestinaca

da , upravu si....znas li zasto je to tako.

zato sto su Amerika instalirale poslusne vlade diktatore, koji ce raditi za interese Amerike i Izraela...i zato je to sto vidimo danas.

narod je uz palestince i sirijce, ali njihove vlade su poslusnici Amerike i rade za njihove interese, da ih oni cuvaju a ovi ce dobiti povoljnu naftu i sta sve ne jos.

to ce se sve promijeniti u buducnosti, past ce i ostale vlade, kada narod preuzme stvari u svoje ruke i tad ce tek pravi problemi doci za Izrael.

da , upravu si....znas li zasto je to tako.

zato sto su Amerika instalirale poslusne vlade diktatore, koji ce raditi za interese Amerike i Izraela...i zato je to sto vidimo danas.

narod je uz palestince i sirijce, ali njihove vlade su poslusnici Amerike i rade za njihove interese, da ih oni cuvaju a ovi ce dobiti povoljnu naftu i sta sve ne jos.

to ce se sve promijeniti u buducnosti, past ce i ostale vlade, kada narod preuzme stvari u svoje ruke i tad ce tek pravi problemi doci za Izrael.
Eh kad vam je amerika jaca od vere vera vam je slaba

medicina kaze da je dobro za zdravlje da se muska djeca obrezuju, od toga imaju nebefite i muskarac i zena...muskarac da ne dodje do zdravstvenih problema a takodjer zena moze biti zarazena lakse kada muskarac ima kozicu.

evo pitanje za umjetne inteligencije:

Koje su prednosti za zdravlje musko obrezivanje, i da li imaju zene njihovi partneri koristi od toga da muski se obrezuju?

Odgovor:​

Muško obrezivanje, uklanjanje prepucijuma (kožice koja pokriva vrh penisa), ima potencijalne zdravstvene koristi i za muškarce i za njihove partnere. Evo ključnih aspekata:​

Zdravstvene prednosti za muškarce

1. Smanjen rizik od infekcija mokraćnog sistema (IMS):
    • Obrezani muškarci imaju manji rizik od razvoja infekcija mokraćnog sistema, posebno u djetinjstvu. IMS su rjeđe kod muškaraca nego kod žena, ali mogu dovesti do ozbiljnijih problema poput oštećenja bubrega.
  2. Smanjen rizik od spolno prenosivih infekcija (SPI):
    • Obrezivanje može smanjiti rizik od zaraze virusom HIV-a i drugim SPI, poput humanog papiloma virusa (HPV), herpes simpleksa i sifilisa. To je posebno važno u područjima s visokim rizikom od HIV-a.
  3. Smanjen rizik od raka penisa:
    • Rak penisa je rijedak, ali obrezivanje smanjuje rizik, vjerovatno zato što olakšava održavanje higijene i smanjuje hronične upale.
  4. Poboljšana higijena:
    • Bez prepucijuma, lakše je održavati područje oko glansa čistim, smanjujući rizik od bakterijskih i gljivičnih infekcija.
  5. Smanjen rizik od balanitisa i fimoze:
    • Obrezivanje može spriječiti upalu glansa (balanitis) i spriječiti stanje u kojem prepucijum ne može da se povuče (fimoza).

Koristi za partnerice muškaraca

1. Smanjen rizik od spolno prenosivih infekcija:
    • Obrezivanje muškaraca smanjuje rizik prijenosa određenih SPI, uključujući HPV, što može smanjiti šanse za razvoj raka grlića materice kod žena.
  2. Bolja vaginalna zdravlja:
    • Studije su pokazale da partnerke obrezanih muškaraca imaju manji rizik od bakterijske vaginoze, što je često stanje koje može uzrokovati neugodan miris, svrbež i iscjedak.
  3. Manje rizika od upale i iritacije:
    • Higijena genitalnog područja muškaraca može imati pozitivan učinak na zdravlje njihovih partnerki, smanjujući rizik od iritacije i infekcija.

Potencijalni rizici i izazovi

Iako obrezivanje ima zdravstvene koristi, treba razmotriti i rizike:​

• Komplikacije: Iako su rijetke, mogu uključivati infekcije, krvarenje i ožiljke.
  • Etička i kulturna pitanja: U nekim društvima obrezivanje se smatra kontroverznim zbog pitanja pristanka i kulturnih normi.

Zaključak

Muško obrezivanje može imati zdravstvene koristi za oba partnera, uključujući smanjenje rizika od određenih infekcija i poboljšanu higijenu. Međutim, odluka o obrezivanju je lična i često zavisi od kulturnih, religijskih i medicinskih faktora. Prije donošenja odluke, preporučuje se konsultacija sa ljekarom kako bi se procijenile individualne potrebe i preferencije.​

Kao prvo ovo nema veze sa mojom konstatacijom, a ona je bila da: u Kur'anu se obrezivanje ne spominje nigde, da u Kur'anu piše da je Bog savršeno stvorio čoveka i da piše da je Sotona taj koji će navoditi ljude da menjaju (fizički) Božija stvorenja. Nisi uspeo do sada da opovrgneš ovo.

Drugo opet navodiš AI da ti da željni odgovor. Zašto si pitao samo koje su prednosti obrezivanja? Zašto nisi pitao i koje su štetnosti?
Nisi iskren.

Bog ne moze biti nelogican kao sto ti hoces da Njega napravis....ti hoces da kazes Moze li bog slomiti logiku, da vise logike nema

da 1+1= 2 nije vise logicno.....naravno da ne moze, jer to je nerazumno ludjacko djelovanje, pa kada bi Bog se ponasao kako to ti hoces njega da predstavis, Ludjaka koji lomi logiku na svkom moguce mjestu....ko bi se tu snasao u takvom svjetu nelogike gdje 1+1= 2 nije logicno, dok je normalno da moze 2+2=5 a takodjer moze biti i 2+2=8

Tvoje previse mudrovanje ce tebe odvesti u zabludu, upamti to sto sam ti rekao.
Ne znam zašto je nelogično i ludački pitati da li Bog može da izbriše prošle događaje?
Ponavljam: Pogrešio si jer si Boga nazvao SVEMOĆNIM, a on očigledno nije svemoćan. Može da bude samo SVEMOGUĆ.

sad vec ocito palamudis, jasno pise da je taj zakon, Bozija knjiga, pretvorena u laz zbog lazi pisara.

jer je pitanje, kako mozes reci da imamo zakon a pisali lazi kad pisari pisali.
Šta palamudim? Zakon je od Boga dat ali su Zakon zloupotrujebilo lažni pisari. Nije lažna Biblija već pisari.

ali Biblija je prepuna kontradikcija i lazi , da je potpuno logicno da je to djelo Satane da je ubacio greske tu, da pisali napisu lazi.
Ili ti jednostavno ne želis da razumiješ.

Zato sto tvoj Bog nije svemocan?

Bog je svemocan u onome sto dolikuje Bogu , a nije svemocan u glupostima koje ti impliciras ovdje....tipa u fazonu moze li Bogu poludjeti, moze li Bog ostati bez pameti, moze li Bog umrijeti, moze li Bog unistiti logiku da vise 1+1 nije 2 nego je 3 itd Bog ne moze raditi gluposti i nelogicnosti takve jer to degradira Njegovu velicinu i bozanstvenost.

sve su to ludosti koje Satana dosaptava u tvoje misli da bi te unistio, da ti mozak zafrka, da te odvede u zabludu na put koji vodi u ponore pakla.

Bog je svemocan u onome sto dolikuje Bogu , a nije svemocan u glupostima koje ti impliciras ovdje....tipa u fazonu moze li Bogu poludjeti, moze li Bog ostati bez pameti, moze li Bog umrijeti, moze li Bog unistiti logiku da vise 1+1 nije 2 nego je 3 itd Bog ne moze raditi gluposti i nelogicnosti takve jer to degradira Njegovu velicinu i bozanstvenost.

sve su to ludosti koje Satana dosaptava u tvoje misli da bi te unistio, da ti mozak zafrka, da te odvede u zabludu na put koji vodi u ponore pakla.
Ja ne vidim da je moje pitanje glupo. Ja ne trazim od Boga da poludi ili umre, vec
da ako moze izbrise na svaki nacin neki dogadjaj koji se desio. Kako je to uporedivo sa tvojim primerima? Ja ne trazim da se Bog menja covece ili da utice na sebe. Samo priznaj da tvoj Bog.

Ti i tvoj Bog ne volite teska pitanja?

nemam ja problema sa teskikm pitanjima...ali imam problema sa nelogicnim i nerazumnim pitanjima...

Ti me pitas u fazonu
Tipa ako je Ivan rodio dijete, sta je rodio, musko ili zensko???

a ja ti kazem pitanje ti nije logicno, nerazumno, nema smisla....

a ti meni kazes:
Ti ne volis teska pitanja, jel del???
Nego reci jeli musko ili zensko???

a sta da ti odgovor kad znam da muski ne radjaju djecu, pa odgovarati jeli musko ili zensko nema smisla.

Tako u tom fazonu su i tvoja pitanja o Bogu, a mislis da si nesto dostigao sa tim pitanjima, neku vecu svijest i znanje.....a u sustini satana samo ti dosaptava pogresne misli da te odvede u zabludu, da ne ides pravim putem.

Ti sam sebe ovakvim nelogicnostima odvodis u zabludu, nista nisi postigao osim sto sebe zavaras.

nemam ja problema sa teskikm pitanjima...ali imam problema sa nelogicnim i nerazumnim pitanjima...

Ti me pitas u fazonu
Tipa ako je Ivan rodio dijete, sta je rodio, musko ili zensko???

a ja ti kazem pitanje ti nije logicno, nerazumno, nema smisla....

a ti meni kazes:
Ti ne volis teska pitanja, jel del???
Nego reci jeli musko ili zensko???

a sta da ti odgovor kad znam da muski ne radjaju djecu, pa odgovarati jeli musko ili zensko nema smisla.

Tako u tom fazonu su i tvoja pitanja o Bogu, a mislis da si nesto dostigao sa tim pitanjima, neku vecu svijest i znanje.....a u sustini satana samo ti dosaptava pogresne misli da te odvede u zabludu, da ne ides pravim putem.

Ti sam sebe ovakvim nelogicnostima odvodis u zabludu, nista nisi postigao osim sto sebe zavaras.
Stalno mašiš poentu. Ja ti ne tražim da Bog čini nešto sa sobom, ne tražim da se menja. Ne tražim ništa nelogično, čak ni to da muško zatrudni (iako ni to ne bi trebalo da je problem Bogu da učini). Ja tražim od Boga da izbriše činjenicu da se nešto dogodilo. Zašto to tebi zvuči ludački?
Zapravo mi ovaj razgovor ne bi ni vodili da ti samo priznaš da si pogrešio kada si Boga nazvao SVEMOĆNIM umesto SVEMOGUĆIM, jer očigledno Bog ne može da čini BAŠ SVE, već samo ono što se čini MOGUĆIM.

Stalno mašiš poentu. Ja ti ne tražim da Bog čini nešto sa sobom, ne tražim da se menja. Ne tražim ništa nelogično, čak ni to da muško zatrudni (iako ni to ne bi trebalo da je problem Bogu da učini). Ja tražim od Boga da izbriše činjenicu da se nešto dogodilo. Zašto to tebi zvuči ludački?
Zapravo mi ovaj razgovor ne bi ni vodili da ti samo priznaš da si pogrešio kada si Boga nazvao SVEMOĆNIM umesto SVEMOGUĆIM, jer očigledno Bog ne može da čini BAŠ SVE, već samo ono što se čini MOGUĆIM.

ali Bog moze uciniti da kao da se nesto nije desilo, tako sto se izbrise iz knjige djela i izbrise totalno iz sjecanja.....

ako i dalje kazes ono se ipak desilo ne moze izbrisati da se nije desilo ...to je onda primjedba na nivou Moze li Bog ujedno postojati i nepostojati, trazis od Boga da slomije logiku....to je van svake pameti sto ti trazis, tacno se vidi kako se satana poigrava sa tobom.

ali Bog moze uciniti da kao da se nesto nije desilo, tako sto se izbrise iz knjige djela i izbrise totalno iz sjecanja.....

ako i dalje kazes ono se ipak desilo ne moze izbrisati da se nije desilo ...to je onda primjedba na nivou Moze li Bog ujedno postojati i nepostojati, trazis od Boga da slomije logiku....to je van svake pameti sto ti trazis, tacno se vidi kako se satana poigrava sa tobom.
Znači Bog nije iznad ljudske logike?
Ovo sa satanom ti je smešno. Ja sam agnostik kritičar. Ista ili slična pitanja bi postavljao i hindusima za njihove bogove. Da li bi i onda satana bio kriv za to?

Ovo sa satanom ti je smešno. Ja sam agnostik kritičar. Ista ili slična pitanja bi postavljao i hindusima za njihove bogove. Da li bi i onda satana bio kriv za to?

Bog je i dao logiku da bude mjerilo spoznaje, a ne da je on licno unistava....to sto ti trazis je nerazumno..kao sto bi i ja trazio od tebe da mi kazes sta je ivan rodio, musko ili zensko??

da satana je kriv i za to, jer On radi takticki, postepeno priblizivanje kazni kroz trikove i zablude....on ce tebi dati 99 super stvari ali onu zadnju kad ti dadne je da te unisti...to se zove postepeno zavaravanje i priblizavanje unistenju.

Poslednja izmena:

Back