Pitanja o Islamu i Bogu

Ali ti ne pratiš moderna istraživanja naučnika i eksperata kao ja koji svojim saznanjima negiraju ili potvrđuju ono što Islam uči o istoriji.

Evo ti recimo video gde čovek, profesor, ekspert iznosi konkretne dokaze da Kur'an laže o Adu:
- Kur'an kaže da je Ad uništen pre Mojsija zbog svog neverovanja, a postoje dokazi da je pleme Ad postojalo i pre 2000 godina i da je i dalje bilo paganističko.
- Kur'an kaže da je Ad živeo u peščanim dinama (veruje se da se odnosi na južnu Arabiju, jer su to bile najpoznatije peščane dine u Muhamedovo vreme), a dokazi o Adovom postojanju su pronađeni u Jordanu kod planine Ram, čiji je naziv gotovo identičan mitskom gradu Ada - Iram.
- Kur'an uči da su pripadnici Ada bili džinovi, a na osnovu ostatka hrama koji su izgradili u Jordanu bili su normalne, prosečne visine.

vidi se da te Bog pustio da lutas u zabludama i neda ti da nadjes pravi put...dovoljno je samo podatak da se bavis extremno nebitnim stvarima...tipa naroda Ad za koje seei ne zna tacno kad su zivjeli..ali eto ti ces kontati da su postojali prije 2000 godina, sto je van svake pameti , prije dvije 2000 godina je bio Isus, a Ad narod je daleko prije tih 2000 godina zivio.

Kur'an uči da su pripadnici Ada bili džinovi, a na osnovu ostatka hrama koji su izgradili u Jordanu bili su normalne, prosečne visine.

da su bili visoko, da, a sad dzinovi, to je sad upitno, nigdje Kuran ne kaze da su bili nekakvi dzinovi. ne umisljaj.... visoki da, a nigdje nije receno je narod Ad da su dzinovi.

vidi se da te Bog pustio da lutas u zabludama i neda ti da nadjes pravi put...dovoljno je samo podatak da se bavis extremno nebitnim stvarima...tipa naroda Ad za koje seei ne zna tacno kad su zivjeli..ali eto ti ces kontati da su postojali prije 2000 godina, sto je van svake pameti , prije dvije 2000 godina je bio Isus, a Ad narod je daleko prije tih 2000 godina zivio.
Čovek je pokazao ploču staru 2000 godina gde se bukvalno neki lik potpisao i napisao da pripada plemenu Ad i da je podigao hram u ime boginje Allat, a ti i dalje živiš u negaciji. Odbacuješ jasne i neoborive dokaze samo zato što opovrgavaju tvoju islamsku mitologiju.
I kako ja sada da razgovaram sa tobom kao sa odraslom i zrelom osobom? Kako ja tebi da dokažem da nisi u pravu? Šta god da ja iznesem, šta god ja da pokažem, koga god da citiram ti ćeš samo reći ''lupaš gluposti'' i kraj.
Izvini ali ti nisi samo pristrasan, ti si verski zaluđenik i fanatik. Tebe istina ne zanima, već samo širenje islamske propagande. Ti se istine plašiš. Bez razmišljanja odbacuješ čak i činjenice koje se kose sa tvojim idejama i viđenjima.
Istoričari, arheolozi i epigrafisti su idioti, ali ti si pametan.

Čovek je pokazao ploču staru 2000 godina gde se bukvalno neki lik potpisao i napisao da pripada plemenu Ad i da je podigao hram u ime boginje Allat, a ti i dalje živiš u negaciji. Odbacuješ jasne i neoborive dokaze samo zato što opovrgavaju tvoju islamsku mitologiju.
I kako ja sada da razgovaram sa tobom kao sa odraslom i zrelom osobom? Kako ja tebi da dokažem da nisi u pravu? Šta god da ja iznesem, šta god ja da pokažem, koga god da citiram ti ćeš samo reći ''lupaš gluposti'' i kraj.
Izvini ali ti nisi samo pristrasan, ti si verski zaluđenik i fanatik. Tebe istina ne zanima, već samo širenje islamske propagande. Ti se istine plašiš. Bez razmišljanja odbacuješ čak i činjenice koje se kose sa tvojim idejama i viđenjima.
Istoričari, arheolozi i epigrafisti su idioti, ali ti si pametan.

dovoljan ti je podatak da se bavis sporednim stvarima kako bi ponistio Boziju vjeru....sa itencijom da je obezvrijedi...ali ti tu nista neces obezvrijediti, nego ces samo dati razloga Bogu da te zestoko kazni kao styo i obecaje u Kuranu.

Bog to fino naznacio, i upozorio ljude kao ti:

34:38 A oni koji se budu trudili da se dokazima Našim suprotstave, da ih onemoguće, oni će biti kažnjeni."

evo Bog ti obecava da ce te kazniti na buducem svijetu, ostaje samo da cekas da odpocne Bozija kazna nad tobom zbog toga sto radis....neces nista postici osim sto ces samo sebi povecati kaznu.

Zamisli boris se za nesto a neces postici to sto ciljas, nego ces naprotiv biti kaznjen za to :)
zamisli onda kakva je to propast...jer ti si odlocuio da se boris protiv Gospodara univerzuma, iako ga ne priznajes, ipak se boris protiv njega kroz napade na njegovu knjigu..a to ce samo povecati tvoju kaznu i bol u ponorima pakla

Bog kaze da ti je uzaludan trud:
5:15...A od Allaha vam dolazi svjetlost i Knjiga jasna
16 Njome Allah upućuje na puteve spasa one koji nastoje steći zadovoljstvo Njegovo i izvodi ih, dozvolom Svojom, iz tmina na svjetlo i na Pravi put ih upućuje.

9:32 Oni žele da ustima svojim utrnu Allahovo svjetlo, a Allah želi vidljivim učiniti svjetlo Svoje, makar ne bilo po volji nevjernicima.

8:36 Zaista oni koji ne vjeruju troše imovinu svoju da bi od Allahova puta odvraćali. Oni će je tako trošiti, zatim će zbog toga žaliti i na kraju će pobijeđeni biti. A oni koji ne budu vjerovali - u Pakao/Džehennem će biti potjerani,

cak Bog nam daje detalje kako ces biti kaznjen u Paklu:
11:106 I nesretni će u Vatru, u njoj će teško izdisati i udisati;

14:16 Pred njim će Pakao/Džehennem biti - i on će biti napajan tekućinom od sukrvice
17 Mučit će se da je proguta, ali je nikako neće moći proždrijeti i smrt će mu sa svih strana prilaziti, ali on neće umrijeti; njega poslije toga tek čeka patnja teška.

73:11 a prepusti Meni one koji te u laž ugone, koji raskošno žive, i daj im malo vremena;
12 bit će u Nas, doista, okova i ognja,
13 i jela koje u grlu zastaje, i patnje nesnosne,

38: 8....Ali, oni u Opomenu Moju sumnjaju zato što kaznu Moju nisu iskusili.

dovoljan ti je podatak da se bavis sporednim stvarima kako bi ponistio Boziju vjeru....sa itencijom da je obezvrijedi...ali ti tu nista neces obezvrijediti, nego ces samo dati razloga Bogu da te zestoko kazni kao styo i obecaje u Kuranu.

Bog to fino naznacio, i upozorio ljude kao ti:

34:38 A oni koji se budu trudili da se dokazima Našim suprotstave, da ih onemoguće, oni će biti kažnjeni."

evo Bog ti obecava da ce te kazniti na buducem svijetu, ostaje samo da cekas da odpocne Bozija kazna nad tobom zbog toga sto radis....neces nista postici osim sto ces samo sebi povecati kaznu.

Zamisli boris se za nesto a neces postici to sto ciljas, nego ces naprotiv biti kaznjen za to :)
zamisli onda kakva je to propast...jer ti si odlocuio da se boris protiv Gospodara univerzuma, iako ga ne priznajes, ipak se boris protiv njega kroz napade na njegovu knjigu..a to ce samo povecati tvoju kaznu i bol u ponorima pakla

Bog kaze da ti je uzaludan trud:
5:15...A od Allaha vam dolazi svjetlost i Knjiga jasna
16 Njome Allah upućuje na puteve spasa one koji nastoje steći zadovoljstvo Njegovo i izvodi ih, dozvolom Svojom, iz tmina na svjetlo i na Pravi put ih upućuje.

9:32 Oni žele da ustima svojim utrnu Allahovo svjetlo, a Allah želi vidljivim učiniti svjetlo Svoje, makar ne bilo po volji nevjernicima.

8:36 Zaista oni koji ne vjeruju troše imovinu svoju da bi od Allahova puta odvraćali. Oni će je tako trošiti, zatim će zbog toga žaliti i na kraju će pobijeđeni biti. A oni koji ne budu vjerovali - u Pakao/Džehennem će biti potjerani,

cak Bog nam daje detalje kako ces biti kaznjen u Paklu:
11:106 I nesretni će u Vatru, u njoj će teško izdisati i udisati;

14:16 Pred njim će Pakao/Džehennem biti - i on će biti napajan tekućinom od sukrvice
17 Mučit će se da je proguta, ali je nikako neće moći proždrijeti i smrt će mu sa svih strana prilaziti, ali on neće umrijeti; njega poslije toga tek čeka patnja teška.

73:11 a prepusti Meni one koji te u laž ugone, koji raskošno žive, i daj im malo vremena;
12 bit će u Nas, doista, okova i ognja,
13 i jela koje u grlu zastaje, i patnje nesnosne,

38: 8....Ali, oni u Opomenu Moju sumnjaju zato što kaznu Moju nisu iskusili.
čačkalica.png

ja toliko imam znanja o islamu da mogu u nekolike sekunde da kazem jeli to dio islama sto kazes ili nije...ima l ismisla ili nema sto ti ovdje trabunjas.

sve to sto ti zagovaras veze s vezom nema, ali niko tebi ne brani da umislis i onda pretpostavis na osnovu toga
Je li tacno da je u islamu legitimno ozeniti dete mladje od 10 god ?
Je li tacno da pise da nevernike treba ubiti ?
2 jednostavna pitanja

2 jednostavna pitanja

ovo je legitimno po islamu:

1. Da osoba mora biti polno zrela, znaci mora biti u pubertetu.
2. Treba da je zrela toliko da zna rukovati sa svojom ekonomijom.

kad se ti uslovi ispune, moze se udati/zeniti.

ne pise...lazu te.

Nevjernik koji zivi u miru sa vjernicima, niposto se ne smije ubijati ni bilo kakvo steta mu se ne smije nanositi, nego ima potpunu zastitu u islamskoj drzavi kojoj placa porez , kao sto svi ostali placaju.

UBijanje nevjernika je samo u Ratu, kada nevjernici napadnu onda je dozovljeno ubijanje onih koji su te napali.

to je to sto se tice ubijanja.

ne pise...lazu te.

Nevjernik koji zivi u miru sa vjernicima, niposto se ne smije ubijati ni bilo kakvo steta mu se ne smije nanositi, nego ima potpunu zastitu u islamskoj drzavi kojoj placa porez , kao sto svi ostali placaju.

UBijanje nevjernika je samo u Ratu, kada nevjernici napadnu onda je dozovljeno ubijanje onih koji su te napali.

Izmišljaš na svoju ruku.
30 godina proučavao Islam. :lol:

Druže, ne učim te ja ništa. Ja samo postavljam video gde se islamski teolozi bave ovom temom i koji se nimalo ne slažu sa tobom.
Ja ovde samo citiram strane naučnike i teologe, a ti mene optužuješ da ja lažem i izmišljam. :lol:

blage ti veze nemas ko sta tacno gvoori a ko krivo govori....uopste ti nemas te mehanizme da odgonetnes ko tacno govori a ko neispravno govori.

zato nepametuj mi puno.

A Muhamed 'oženio' dijete od šest godina!? Tko je vještačio i ustanovio da je šestgodišnja djevojčica koju je 'oženio Muhamed 'polno zrela' i da 'zna rukovati svojom ekonomijom'? Da nisi ti?

blage ti veze nemas ko sta tacno gvoori a ko krivo govori....uopste ti nemas te mehanizme da odgonetnes ko tacno govori a ko neispravno govori.

zato nepametuj mi puno.
Poštedi me ad hoinema. Zašto bih ja tebi verovao pre nego islamskim teolozima?
Pre koji dan Šije ti nisu odgovarale, sada ti sunitski teolozi ne valjaju.
Izgleda da je ispravna samo ona verzija Islama koju si sam stvorio u svojoj glavi.

ne pise...lazu te.

Znaci -LAGANJE JE ISTO LEGITIMNO
Sta misliti o takvoj religiji sem sve najgore
islam u jednoj slici.jpg

ne pametuj puno, nisi ti kompetentan da mene ucis sa svojim zabludama na koje si se navukao.
А ти си си се навукао на свакакве заблуде о хришћанству па си покушавао да себе представиш као дугогодишњег познаваоца Библије ?
Мене би било срамота да се улогујем да сам писао измишљотине које си ти писао, па ти то није било довољно већ си убеђивао друге да су погрешили а да ти знаш истину.

zato nepametuj mi puno.
Јел ово аргументовани одговор ? Није ти он фамилија да га тако ућуткујеш.
Ако ти смета дијалог, што си отворио тему ? Боље да си отворио блог, било би ти лакше.

Evo ovde arapski profesor koji je tumačio preislamske arapske paganske ploče kaže da je na njima pronašao isti rečnik i vrstu izražavanja koje Allah koristi u Kur'anu.
Po Čačkalici ovaj profesor verovatno laže i izmišlja. Možda je previše čitao Kur'an, pa mu se kur'anski ajeti svugde priviđaju.

Samo je bog spasitelj....Hristos je samo prorok koji pokaziv put do Boga i vjecnog zivota u raju....zato ne palamudi u prazno.
Ne može Hristos biti samo prorok. Hristos ili Mesija jecentralna figura Judaizma i Hrišćanstva.
Mesija je iznad proroka. Proroci su slani da bi nagoveštavali dolazak Mesije.
Reći da je Mesija samo prorok je isto što i reći da je doktor nauka završio samo osnovnu školu.

Ne može Hristos biti samo prorok. Hristos ili Mesija jecentralna figura Judaizma i Hrišćanstva.
Mesija je iznad proroka. Proroci su slani da bi nagoveštavali dolazak Mesije.
Reći da je Mesija samo prorok je isto što i reći da je doktor nauka završio samo osnovnu školu.
Muhamed nije znao značaj titule "Mesija". Čuo je hrišćane kako tako nazivaju Hrista pa je unio u Kur'an tu titulu kao Isa al-Masih, ali bez shvatanja da al-Masih ne može biti sporedni igrač koji služi da najavi nekog poslije njega.

Back