Pitanja o Islamu i Bogu

Cackalica21

Domaćin
Poruka
4.804
Ako koga sta interesuje , tu sam , mozda mogu pomoci.

1733134944455.png

1733135089863.png

Ako su Kabu izgradili Abraham i Ismailo zašto onda preislamski Arapi nisu nigde spomenuli ni Kabu, ni Meku? Ne postoji ni jedan jedini dokaz da su Kaba i Meka postojali pre Islama, iako je navodno Kaba bila nadaleko poznat hram, a Meka verski i trgovački centar.

Nigdje ni Meke ni Kabe.

Mekka se u starim Biblijskim vremenima zvala Bekka, cak i u Kuranu se naziva Bekka za vrijeme kada je Abraham osnovao.

https://biblehub.com/psalms/84-6.htm
New International Version
84:5 Blessed are those whose strength is in you, whose hearts are set on pilgrimage.
84:6 As they pass through the Valley of Baka, they make it a place of springs; the autumn rains also cover it with pools.

komentar stiha Biblije na istoj toj Biblijskoj stranici

Keil and Delitzsch Biblical Commentary on the Old Testament
but according to the designation, of a tree from which some kind of fluid flows, and such a tree is the Arab. baka'un, resembling the balsam-tree, which is very common in the arid valley of Mecca,

MacLaren's Expositions
as is the wont of men that set out, for instance, from some far corner of India to Mecca, and come in battered and travel-stained, and half dead with their privations,

Mekka se u starim Biblijskim vremenima zvala Bekka, cak i u Kuranu se naziva Bekka za vrijeme kada je Abraham osnovao.

https://biblehub.com/psalms/84-6.htm
New International Version
84:5 Blessed are those whose strength is in you, whose hearts are set on pilgrimage.
84:6 As they pass through the Valley of Baka, they make it a place of springs; the autumn rains also cover it with pools.

komentar stiha Biblije na istoj toj Biblijskoj stranici

Keil and Delitzsch Biblical Commentary on the Old Testament
but according to the designation, of a tree from which some kind of fluid flows, and such a tree is the Arab. baka'un, resembling the balsam-tree, which is very common in the arid valley of Mecca,

MacLaren's Expositions
as is the wont of men that set out, for instance, from some far corner of India to Mecca, and come in battered and travel-stained, and half dead with their privations,
Dolina plačevna iz Psalma 84 nema veze sa Mekom. To je dolina preko koje se putuje do Jerusalima. Hodočašće nije u Baku već u Jerusalim. Kroz dolinu Baka se samo prolazi.

Dolina plačevna iz Psalma 84 nema veze sa Mekom. To je dolina preko koje se putuje do Jerusalima. Hodočašće nije u Baku već u Jerusalim. Kroz dolinu Baka se samo prolazi.
najvece hodocasce na svijetu je Mekka

i ne samo to nego Zidovski historicar tvrdi da su Mojsije i Aron isli u Mekku Kabi na hodoscace a koje i mi muslimani znamo da je isao, samo vi krscani ste neuki po pitanju ovih stvari.

i ne samo to nego Zidovski historicar tvrdi da su Mojsije i Aron isli u Mekku Kabi na hodoscace a koje i mi muslimani znamo da je isao, samo vi krscani ste neuki po pitanju ovih stvari.
Ajde da se fokusirano na tekst važi?

"Blago onima kojima je sila u tebi, i kojima su u srcu putovi tvoji!
Idući dolinom plačevnom, pretvaraju je u izvore, i dažd je odijeva blagoslovima.
Idu zbor za zborom, javljaju se pred Bogom na Sionu.
" (Psalam 84:5-7).

Dakle jasno piše da se kroz dolinu plačevnu (dolinu Baka) prolazi da bi se pojavilo pred Bogom na Sionu tj. Jerusalimu. Dakle put ne vodi u Meku već u Jerusalim.

Ne postoji ni jedan jedini dokaz da je u Mojsijevo vreme postojala Meka ili Kaba, a kamoli da je iko išao na hodočašće.
Da citiram jordanskog arheologa i epigrafa, najcenjenijeg eksperta za preislamske arapske tekstove i profesora na državnom univerzitetu u Ohaju: Nigde u preislamskim natpisima ili u preislamskoj arapskoj literaturi Meka se ne spominje, iako su žitelji južne Arabije ostavili iza sebe geografsko znanje celog Arabijskog poluostrva, sve do Iraka.
Kaba je navodno bila i vekovima pre Islama veoma poznat hram u koji su dolazili mnogi narodi, a ipak Rimljani, Grci, Egipćani, Persijanci, Jevreji... svi ti razvijeni narodi koji su živeli u obližnjem okruženju nisu znali ništa o tome.

Viktor Mordekaj nije istoričar u akademskom smislu, on je publicista i govornik koji izražava svoje lične stavove i interpretacije verskih i geopolitičkih tema. Njegove tvrdnje, uključujući one o Meki , spadaju u sferu ličnih interpretacija i nisu prihvaćene u akademskim krugovima. Toliko o tome koliko su krscani neuki po pitanju ovih stvari.

Viktor Mordekaj ovo inače govori jer smatra (i tako opravdava) da većina Bliskog istoka pripada Izraelu i da će na kraju granice Izraela da se prostiru od Libana, preko velike pustinje, koja je Saudijska Arabija, i zatim od Sredozemnog mora do Eufrata. I upozorava na opasnost od Islama. :mrgreen:

Ajde da se fokusirano na tekst važi?

"Blago onima kojima je sila u tebi, i kojima su u srcu putovi tvoji!
Idući dolinom plačevnom, pretvaraju je u izvore, i dažd je odijeva blagoslovima.
Idu zbor za zborom, javljaju se pred Bogom na Sionu.
" (Psalam 84:5-7).

Dakle jasno piše da se kroz dolinu plačevnu (dolinu Baka) prolazi da bi se pojavilo pred Bogom na Sionu tj. Jerusalimu. Dakle put ne vodi u Meku već u Jerusalim.

ajde da se fokusiramo detaljno onda

Spominjanje Mekke i hodocasce tamo Kabi

Psalam 84,4 Blagoslovljeni su oni, koji prebivaju u kući tvojoj, koji te slave bez prestanka!
Psalam 84,5 Blagoslovljen je čovjek, kojemu je jakost u tebi, kojemu srce hoće na hodočašća!
Psalam 84,6 Putujući dolinom Beke pretvaraju je u tlo obilno izvorima, što ga jesenjska kiša pokrije lokvama

na engleskom isto tako prevdeno
As they pass through the Valley of Baka,

u vrijeme Abrahama, Mekka se zvala Bekka

koji prebivaju u kući tvojoj, koji te slave bez prestanka!
Kaba ja nazvana Kuca BOzija, i tesko da se ikad moze naci u 24h da nema ljudi tu, uvijek je puno pa cak i po mraku navecer, konstantno

kojemu srce hoće na hodočašća!

mekka/bekka ima najvece hodocasce na svijetu, niko se sa njom ne moze porediti po tom pitanju.

Putujući dolinom Beke pretvaraju

Mekka/Beka je u dolini

u tlo obilno izvorima,

Najpoznatija izvorska voda Zemzem na svijetu je iz Mekke, ogromna popularnost zbog svoje kvalitete

što ga jesenjska kisa pokrije lokvama

Kisa u mekki znala poplavu napraviti nekad

Izaija prorice o Muhammedu, Mekki i Kabi

Izaija 60,1 Ustani, svijetli se, jer je došla svjetlost tvoja. Slava Gospodnja sja nad tobom.
Izaija 60,2 Jer evo: tmina pokriva zemlju i mrak narode. Ali nad tobom sja Gospod. Nad tobom svijetli slava njegova.
Izaija 60,3 Nezidovi putuju k svijetlu tvojemu i kraljevi k sjaju, koje sja nad tobom.
Izaija 60,4 Podigni pogled svoj unaokolo vidi svi su se skupili i dolaze k tebi. Sinovi tvoji dolaze izdaleka, kćeri se tvoje nose u naručju.
Izaija 60,5 Tada ćeš ti, kad to vidiš, zasjati od radosti, tvoje će srce zadrhtati i raširiti se, jer k tebi dolazi bogatstvo mora, blago naroda pritječe k tebi.
Izaija 60,6 Mnoštvo deva prekrilit će te, mlade deve od Midjana i Efe. Svi oni dolaze od Sabe. Zlato i kad donijet će, i radosno će se navješćivati slavna djela Gospodnja.
Izaija 60,7 Sva stada kedarska skupit će se za te. Ovnovi nebajotski stajat će ti na službi. Na žrtvenik se moj oni prinose, da mi se ugodi. Kuću slave svoje učinit ću još sjajnijom.
Izaija 60,8 Tko su ono što lete kao oblak, kao golubovi k svojim krletkama?

Izaija 60,10 Ljudi iz tuđe zemlje zidaju tvoje zidove, i kraljevi njihovi stoje ti na službu, jer ako sam te u gnjevu svojemu i udario, ipak sam se smilovao tebi u milosti svojoj.
Izaija 60,11 Vrata tvoja stoje svagda otvorena. Ne zatvaraju se danju i noću, da se dovedu u te blago naroda i vode njihove, kraljevi.

Izaija 60,22 Najmanji će postati plemenom, najneznatniji jakim narodom. Ja, Gospod, brzo ću to izvesti u svoje vrijeme.

Nezidovi putuju k svijetlu tvojemu

Poslanik Muhammed je nezidov, i poslat je prvenstveno ne zidovima.

Mnoštvo deva prekrilit će te, mlade deve od Midjana i Efe. Svi oni dolaze od Sabe. Zlato i kad donijet će, i radosno će se navješćivati slavna djela Gospodnja

Mekkelije su ljeti putovali karavanama devama na sjever, prema Midjanu, a zimi prema Sabi u Jemen dolje na jug

Sva stada kedarska skupit će se za te. Ovnovi nebajotski stajat će ti na službi. Na žrtvenik se moj oni prinose, da mi se ugodi. Kuću slave svoje učinit ću još sjajnijom.

ovo je kljucno, stada Kedarska, a znamo da je Kedar pradjed Muhammed koji je zivio u Mekki, ovnovi se donose u mekku za vrijeme kurbanskog bajrama da budu zrtve kod Bozije kuce

U Mekki se odrzava Hadzdz biblijski Hagg, tu se zrtvuju ovnovi kod Bozije kuce , kako je Bog naziva Kabu.

Tko su ono što lete kao oblak, kao golubovi k svojim krletkama?

eh ovo je pravo istinsko prorocanstvo naseg vremena, kada oni koji idu u mekku na Hadzdz avionima, lete iznad oblaka, pa to Izaija prorice

ovo su cisti dokazi nadnaravnosti pojedinih dijelova Biblije, i ove informacije mogu jedino doci od Boga.

Ljudi iz tuđe zemlje zidaju tvoje zidove,

Abraham i Ishmael su dosli iz druge zemlje i sagradili Kabu u danasnjoj Saudiji.

Vrata tvoja stoje svagda otvorena. Ne zatvaraju se danju i noću,

Ulazak u harem kabe je uvijek otvoren, nikad nije zatvoren.

Najmanji će postati plemenom, najneznatniji jakim narodom. Ja, Gospod, brzo ću to izvesti u svoje vrijeme.

arapi su bili plemena, da bi dolaskom Muhammed nastala ogromna civliazacija koja je prevodila svijet 800 vijekova

to je Bog obecamo da ce uraditi iz ishmaela, pradjeda Muhammeda.

Postanak 17,20 A i za Išmaela uslišio sam te: eto, blagoslivljam ga i činim ga plodnim i dajem mu veoma mnogobrojno potomstvo. Dvanaest knezova izaći će od njega, i učinit ću ga ocem velikog naroda.

ajde da se fokusiramo detaljno onda

Spominjanje Mekke i hodocasce tamo Kabi
Psalam 84,4 Blagoslovljeni su oni, koji prebivaju u kući tvojoj, koji te slave bez prestanka!
Psalam 84,5 Blagoslovljen je čovjek, kojemu je jakost u tebi, kojemu srce hoće na hodočašća!
Psalam 84,6 Putujući dolinom Beke pretvaraju je u tlo obilno izvorima, što ga jesenjska kiša pokrije lokvama

na engleskom isto tako prevdeno
As they pass through the Valley of Baka,

u vrijeme Abrahama, Mekka se zvala Bekka
Hodočašće nije u Meku već u Jerusalim kako sam jasno pokazao.

koji prebivaju u kući tvojoj, koji te slave bez prestanka!
Kaba ja nazvana Kuca BOzija, i tesko da se ikad moze naci u 24h da nema ljudi tu, uvijek je puno pa cak i po mraku navecer, konstantno
Znaš šta je još nazvano tako? Hram u Jerusalimu o kojem taj Psalam i govori.

Izaija prorice o Muhammedu, Mekki i Kabi

Izaija 60,1 Ustani, svijetli se, jer je došla svjetlost tvoja. Slava Gospodnja sja nad tobom.
Izaija 60,2 Jer evo: tmina pokriva zemlju i mrak narode. Ali nad tobom sja Gospod. Nad tobom svijetli slava njegova.
Izaija 60,3 Nezidovi putuju k svijetlu tvojemu i kraljevi k sjaju, koje sja nad tobom.
Izaija 60,4 Podigni pogled svoj unaokolo vidi svi su se skupili i dolaze k tebi. Sinovi tvoji dolaze izdaleka, kćeri se tvoje nose u naručju.
Izaija 60,5 Tada ćeš ti, kad to vidiš, zasjati od radosti, tvoje će srce zadrhtati i raširiti se, jer k tebi dolazi bogatstvo mora, blago naroda pritječe k tebi.
Izaija 60,6 Mnoštvo deva prekrilit će te, mlade deve od Midjana i Efe. Svi oni dolaze od Sabe. Zlato i kad donijet će, i radosno će se navješćivati slavna djela Gospodnja.
Izaija 60,7 Sva stada kedarska skupit će se za te. Ovnovi nebajotski stajat će ti na službi. Na žrtvenik se moj oni prinose, da mi se ugodi. Kuću slave svoje učinit ću još sjajnijom.
Izaija 60,8 Tko su ono što lete kao oblak, kao golubovi k svojim krletkama?

Izaija 60,10 Ljudi iz tuđe zemlje zidaju tvoje zidove, i kraljevi njihovi stoje ti na službu, jer ako sam te u gnjevu svojemu i udario, ipak sam se smilovao tebi u milosti svojoj.
Izaija 60,11 Vrata tvoja stoje svagda otvorena. Ne zatvaraju se danju i noću, da se dovedu u te blago naroda i vode njihove, kraljevi.

Izaija 60,22 Najmanji će postati plemenom, najneznatniji jakim narodom. Ja, Gospod, brzo ću to izvesti u svoje vrijeme.

Nezidovi putuju k svijetlu tvojemu

Poslanik Muhammed je nezidov, i poslat je prvenstveno ne zidovima.

Mnoštvo deva prekrilit će te, mlade deve od Midjana i Efe. Svi oni dolaze od Sabe. Zlato i kad donijet će, i radosno će se navješćivati slavna djela Gospodnja

Mekkelije su ljeti putovali karavanama devama na sjever, prema Midjanu, a zimi prema Sabi u Jemen dolje na jug

Sva stada kedarska skupit će se za te. Ovnovi nebajotski stajat će ti na službi. Na žrtvenik se moj oni prinose, da mi se ugodi. Kuću slave svoje učinit ću još sjajnijom.

ovo je kljucno, stada Kedarska, a znamo da je Kedar pradjed Muhammed koji je zivio u Mekki, ovnovi se donose u mekku za vrijeme kurbanskog bajrama da budu zrtve kod Bozije kuce

U Mekki se odrzava Hadzdz biblijski Hagg, tu se zrtvuju ovnovi kod Bozije kuce , kako je Bog naziva Kabu.

Tko su ono što lete kao oblak, kao golubovi k svojim krletkama?

eh ovo je pravo istinsko prorocanstvo naseg vremena, kada oni koji idu u mekku na Hadzdz avionima, lete iznad oblaka, pa to Izaija prorice

ovo su cisti dokazi nadnaravnosti pojedinih dijelova Biblije, i ove informacije mogu jedino doci od Boga.

Ljudi iz tuđe zemlje zidaju tvoje zidove,

Abraham i Ishmael su dosli iz druge zemlje i sagradili Kabu u danasnjoj Saudiji.

Vrata tvoja stoje svagda otvorena. Ne zatvaraju se danju i noću,

Ulazak u harem kabe je uvijek otvoren, nikad nije zatvoren.

Najmanji će postati plemenom, najneznatniji jakim narodom. Ja, Gospod, brzo ću to izvesti u svoje vrijeme.

arapi su bili plemena, da bi dolaskom Muhammed nastala ogromna civliazacija koja je prevodila svijet 800 vijekova

to je Bog obecamo da ce uraditi iz ishmaela, pradjeda Muhammeda.

Postanak 17,20 A i za Išmaela uslišio sam te: eto, blagoslivljam ga i činim ga plodnim i dajem mu veoma mnogobrojno potomstvo. Dvanaest knezova izaći će od njega, i učinit ću ga ocem velikog naroda.
Ima jedan problem a to je ovaj stih:
"I sinovi onih koji su te mučili doći će k tebi klanjajući se, i svi koji te preziraše padaće k stopalima nogu tvojih, i zvaće te gradom Gospodnjim, Sionom Sveca Izrailjevog." (Isaija 60:14).
Isaija 60 govori o obnovi Jerusalima nakon povratka iz vavilonskog ropstva. Ne o Meki.

Hodočašće nije u Meku već u Jerusalim kako sam jasno pokazao.

Znaš šta je još nazvano tako? Hram u Jerusalimu o kojem taj Psalam i govori.

Ima jedan problem a to je ovaj stih:
"I sinovi onih koji su te mučili doći će k tebi klanjajući se, i svi koji te preziraše padaće k stopalima nogu tvojih, i zvaće te gradom Gospodnjim, Sionom Sveca Izrailjevog." (Isaija 60:14).
Isaija 60 govori o obnovi Jerusalima nakon povratka iz vavilonskog ropstva. Ne o Meki.

sve ukazuje na Mekku a to sto se SIon spominje

Ovdje se govori o prorcanstvu kada su muslimani zauzeli Jeruzalem

Psalam 84,7Od zaselka putuju dalje do zaselka, dok se ne pojave pred Bogom na Sionu.

znaci imamo spominjanje ovdje

1. Bozija kuca
2. Slavljenje bez prestanka je kod Kabe, jer je otvorena 24h i nema minute tu kad neko nije tu da slavi Boga.
3. Hodocasce se spominje, najvece na svijetu hodocasce je u Mekki kod Kabe
4. Beka se spominje, Beka je stari naziv za Mekku.
5. Izvor se spominje, najpoznatija izvorska voda je u Mekki na svijetu, zvano Zem zem izvor.
6. BUde poplave zbog kisa tu.

znaci 6 tacaka ukazuje na Mekku i Kabu ovdje....

Jos imas i zidovskog historicara koji tvrdi upravo to da su Mojsije i Aron isli na hodocasce Kabi u Meki na osnovu onoga sto pise u starom zavjetu.

a ti i dalje vjeruj da je to Jeruzalem :mrgreen:

Kako znaš da s u Abrahamovo vreme zvala Beka? Gde to piše? Koji istorijski izvor to potvrđuje?
Dolina Beka u bukvalnom prevodu znači dolina plakanja. Evo kako je najpoznatiji jevrejski tumač Biblije rabin Raši objasnio stih:
rabin.png

Dakle dolina plakanja je sinonim za Gehinom (Džehenem) gde završavaju oni koji su se ogrešili o Božije zakone i njihove suze patnje proizvode fontane ili izvore. Ipak i pored toga oni veličaju Boga jer znaju da im je sudio pravedno i kaju se zbog svojih nedela.
Psalmi su poezija i kao takvi puni metafore.
I sada ti želiš da jedno mesto koje je sinonim za stradanje, patnju i suze izjednačiš sa Mekom. Gde je uopšte u Meki to ''tlo obilno izvorima''? Zemzem je samo jedan izvor.

U Bibliji Božija kuća je Solomonov hram, a ne Kaba. Kaba je nebitna za Bibliju. Još jednom da ponovim: ne postoji ni jedan jedini dokaz da je Kaba postojala pre Islama. Preislamski Arapi je UOPŠTE ne spominju i nisu svesni njenog postojanja.

To da li je Meka najveće hodočašće danas na svetu je nebitno, jer u Psalmu nigde ne piše da je hodočašće najveće i na kraju krajeva Meka je nebitna za Jevreje. Ne postoji nikakav dokaz da su tamo ikada išli, niti imaju ikakvo predanje o Meki.

Što se tiče Isaije nije tačno da je Muhamed poslan nejevrejima. Muhamed se baš trudio da preobrati Jevreje, ali je bio poprilično neuspešan te je na kraju iz protesta promenio kiblu sa Jerusalima ka Meki.
''Nezidovi putuju k svijetlu tvojemu'' znači da će nežidovi početi da prihvataju jevrejskog Boga, što potvrđuju i sledeći stihovi:
''Podigni pogled svoj unaokolo vidi svi su se skupili i dolaze k tebi. Sinovi tvoji dolaze izdaleka, kćeri se tvoje nose u naručju.
Tada ćeš ti, kad to vidiš, zasjati od radosti, tvoje će srce zadrhtati i raširiti se, jer k tebi dolazi bogatstvo mora, blago naroda pritječe k tebi.''

Pa onda konkretno nabraja obližnje nejevrejske narode koji će doći da se poklon Bogu Izraelovom: Midijan, Efa, Sheba, Kedar (kraljevstvo na severu Arabije), Navajot, Liban, pa čak i iz dalekog Tarsisa što ti je recimo promaklo ili ostrva što je u Bibliji sinonim za daleke, nepoznate zemlje.
Ne vidim da se igde spominju Meka i Kurejšije i kakve veze imaju njihove kamile sa ičim? U stihu se spominju kamile Midijana, Efe i Shebe, odnosno mnoštvo ljudi koji ih jašu doće da se poklon Izraelovom Bogu. Navajotski ovnovi u Božijoj službi znači da će pleme Navajotaca prinositi žrtve Bogu Izraela. Ne znam kakve to veze ima sa Mekom i ovnovima tamo?
60:8 nije o nikakvim avionima, već o brodovima koji dolaze izdaleka kao što i piše u narednom stihu, a koji si izostavio.
''Ljudi iz tuđe zemlje'' su upravo stranci koji su gore navedeni, a ne Abraham i Ismailo, jer ako su oni zašto nisu imenom navedeni? Stranci koji podižu Božije zidove su upravo narodi koji po celom svetu ili grad hramove posvećene Bogu ili metaforički grade zidove tako što šire Božiju veru.
Zaboravio si i ovaj deo ''Ljudi iz tuđe zemlje zidaju tvoje zidove, i kraljevi njihovi stoje ti na službu''. Ako se stih odnosi na Abrahama i Ismaila ko su onda ti njihovi kraljevi koji se spominju?
''Vrata tvoja stoje svagda otvorena.'' Ovde se nigde ne spominju vrata nekakvog hrama, već vrata Boga, odnosno pristup Izraelovom Bogu, njegovo prihvatanje.
Što se tiče stiha 60:22 nisi izabrao dobar prevod. Tačan prevod glasi: 'Od malog će postati hiljada i od nejakog silan narod; ja Gospod brzo ću učiniti to kad bude vreme.'
Ovde se ne spominju ikakvi Arapi i nije reč o njima, nego se govori o Božijoj moći i da sve moguće kada imaš Boga na svojoj strani.
Čak na osnovu prethdnog stiha možemo da zaključimo da je reč o samim Izraelćanima: ''I tvoj će narod biti sav pravedan, naslediće zemlju navek; mladica koju sam posadio, delo ruku mojih biće na moju slavu.''

sve ukazuje na Mekku a to sto se SIon spominje
To što se Sion spominje govori nam da se o Jerusalimu i radi.

Ovdje se govori o prorcanstvu kada su muslimani zauzeli Jeruzalem

Psalam 84,7Od zaselka putuju dalje do zaselka, dok se ne pojave pred Bogom na Sionu.

znaci imamo spominjanje ovdje

1. Bozija kuca
Hram u Jerusalimu.

2. Slavljenje bez prestanka je kod Kabe, jer je otvorena 24h i nema minute tu kad neko nije tu da slavi Boga.
Tako je bilo i kod jerusalimskog Hrama.

3. Hodocasce se spominje, najvece na svijetu hodocasce je u Mekki kod Kabe
To je bespredmetno.

4. Beka se spominje, Beka je stari naziv za Mekku.
5. Izvor se spominje, najpoznatija izvorska voda je u Mekki na svijetu, zvano Zem zem izvor.
6. BUde poplave zbog kisa tu.
Dolina Baka je samo mjesto na putu do Jerusalima kao krajnje destinacije.

Jos imas i zidovskog historicara koji tvrdi upravo toda su Mojsije i Aron isli na hodocasce Kabi u Meki na osnovu onoga sto pise u starom zavjetu.

a ti i dalje vjeruj da je to Jeruzalem :mrgreen:
Tekst kaže da je Jerusalim.

Back