Pitanja ili nedoumice vezane za astrologiju

koifish

Početnik
Poruka
34
Zdravo svima! Vec neko vreme proucavam horoskop i stala sam kod izvesnih stavki pa ako mozete da mi objasnite, hvala unapred.:) Prvo me interesuje kako da odredim u svom horoskopu aplikaciju kako ste naveli da se zove izvesno kretanje brze planete, da li kucam dan rodjenaj sa razlicitim vremenom i posmatram koja planeta se krece? Sta to uopste podrazumeva. Drugo, dosta planeta mi je oslabljeno tipa mars u ribama, jupiter u jarcu, merkur u strelcu sve te planete su mi dobro aspektovane sem marsa u cetvrtoj kuci u ribama koji je lose apsektovan sa neptunom u drugoj kuci u strelcu, da li to moze biti lose po zdravlje tipa neuroloska oboljenja zbog svadja u kuci ili zbog novca? Imam jos puno pitanja. Inace u horoskopu sam jarac, podznak skorpija, mesec u lavu.:) Jos nesto, kako se odredjuje dominantna planeta? Ona koja ima najvise aspekata?
Veliki pozdrav drustvo:)
 

Миша

Domaćin
Poruka
3.363
Prvo me interesuje kako da odredim u svom horoskopu aplikaciju
Апликација је фаза аспекта при којој се угловна разлика између два небеска тела у наталној карти приближава тачној угловној вредности неког аспекта.

Рецимо, данас имаш ретро јупитера на 10° бика и директног Меркура на 7° девице. Оба тела се приближавају тачном аспекту од 120° и то је апликативни тригон. Исто тако имаш Марс на 26° рака и Венеру на 28° девице. Они формирају секстил, али већ напуштају тај аспекат, па се каже да су у сепарацији.

dosta planeta mi je oslabljeno tipa mars u ribama
Марс у рибама је у триплицитету, али треба погледати и владара (Јупитера).

merkur u strelcu
Ја не волим начин на који они са овом позицијом бирају речи, али не мислим да је та позиција сама по себи претерано лоша, макар што се тиче комуникације. :)

Jos nesto, kako se odredjuje dominantna planeta? Ona koja ima najvise aspekata?
Подужи је списак правила. Неки други пут. :)
 

koifish

Početnik
Poruka
34
Znaci def podmatram kretanje planeta na dan mog rodjenja?:-) sto se tice mog jupitera sivne planete i on je oslabljen u jarcu u konjukciji je sa suncem i sekstilom sa saturnom. Sada me interesuje vezano za vrednost aspekata, naime po astromartu meni je npr aspekat urana i marsa u kvadratu vrednosti-47 a npr kvadrat saturna i meseca je - 127 da li to znaci da nije tiliko neg ovaj prvi aspekat? I jos nesto pise mi value chart da mi je na prvom mestu aktivnost i posao a zdravlje mu je nesto -40 sta to znaci?
 

WhiteWitch

Zainteresovan član
Poruka
277
Veliki Pozdrav dragi moji :D...
I need Help, malo sam se našla u nebranom grožđu(retkost), rođena sam 7.11.1989 u 20:40 u Beogradu, a dečko sa kojim sam nekih mesec dana 6.7.1991 u 4:45 u Beogradu... Čini mi se da je u dilemi po pitanju nas i da počinje da se hladi, zanima me šta je to što ga je privuklo na početku, i kako opet da ga povučem k sebi? :D Hvala vam unapred od srca :heart::heart::heart:
 
Poslednja izmena:

Lejla833

Početnik
Poruka
4
Pozdravčić svima..nova sam na forumu, videh pregršt zanimljivih tema , pa rekoh da se pridružim..volela bih ako bi neko mogao da protumači uporednu kartu mog dragog i mene, kakvi su nam aspekti, šta nam predstoji, koliko ćemo dece imati itd..Hvala vam puno :)

Evo naše karte:

10pnkih.gif
 

wild_child

Elita
Poruka
18.482
Prvi post na temi

Ukoliko imate neko pitanje ili nedoumicu vezanu za astrologiju, ovo je mesto na kome mozete dobiti odgovor!

Molim vas da ne zahtevate tumacenje natalnih karata, niti uporednih i godisnjih horoskopa, vec da ukoliko zelite, postavite konkretno pitanje ukoliko imate neku nedoumicu ili pitanje na koje niste mogli da nadjete odgovor, a vezano je za natalnu astrologiju!

Istina je da ne dobiju svi odgovor na pitanje ( neki s razlogom) ali evo Kamael se poprilično trudi da odgovara ljudima pa... nema ljutiš.

Koje je bilo tvoje pitanje?
Merkur u škorpiji?

Merkur je kao što verovatno i sama znaš između ostalog planeta komunikacije, način na koji komuniciramo sa drugima.
Merkur u škorpiji je dosta tvrdoglav, često daje fiksaciju na određene ideje i stavove koji se teško menjaju ( što opet naravno zavisi od aspekata).
Ako je loše aspektovan može dati osobu koja povređuje rečima ne birajući ih, s druge strane, ako je dobar, može dati vrlo duhovitu osobu koja svoj sarkazam koristi na dobar način.
Istovremeno, uprkos težini ovog položaja , ovo je jedan pronicljivi i istraživački duh koji uživa da uči, koji teži da pronikne u dubine onoga što je drugima misterija.
 
Poslednja izmena:

Top