Pitanja ili nedoumice vezane za astrologiju

Ja ti tu nemogu puno pomoci,zao mi je.Ali vjerujem da cemo naici na nekoga ko mozda moze pomoci svima koji imaju slican slucaj.Ja cak nesmijem ni da kazem sta mi se sve desava,ali zato cesto mi pomogne tj.uvjek kad poslusam svoje predosjecaje,pogotovo kad sam u malo nezavidnoj situaciji.Hvala Bogu da je tako.Voljela bih pomoci i drugima ali kako.Bilo sta da kazes,smatrali bi te ......Sto se tice astrologije,ja licno vjerujem.Jer je odavnina pomagala mnogima,u svijetu je prihvacena,mnogi se bave sa njom javno i tu nema nista lose.Evo i ja cekam na jedan odgovor sto se tice ove teme,nadam se da ce biti sve ok.Pozdrav!

Ja cesto imam snove koji predvidjaju, imam mesec u 8. kuci. u konj. sa ur i ju. Mislim da mesec ima presudnu ulogu u snovima i predosecanjima u natalu. Zatim 8. i 12. polje moraju nekako biti ukljuceni. Takodje mislim i 9. polje.

Hvala sto si mi makar malkice pojasnila,na sta treba da obratim paznju i gde da gledam,koje planetice i kuce.Hvala ti puno....:):bye:

Ja ti tu nemogu puno pomoci,zao mi je.Ali vjerujem da cemo naici na nekoga ko mozda moze pomoci svima koji imaju slican slucaj.Ja cak nesmijem ni da kazem sta mi se sve desava,ali zato cesto mi pomogne tj.uvjek kad poslusam svoje predosjecaje,pogotovo kad sam u malo nezavidnoj situaciji.Hvala Bogu da je tako.Voljela bih pomoci i drugima ali kako.Bilo sta da kazes,smatrali bi te ......Sto se tice astrologije,ja licno vjerujem.Jer je odavnina pomagala mnogima,u svijetu je prihvacena,mnogi se bave sa njom javno i tu nema nista lose.Evo i ja cekam na jedan odgovor sto se tice ove teme,nadam se da ce biti sve ok.Pozdrav!

Nadam se da ce jos neko dati neko misljenje..Evo,i Sbojana nam je dala makar malko pojasnjenje.Pozdrav!

Hvala sto si mi makar malkice pojasnila,na sta treba da obratim paznju i gde da gledam,koje planetice i kuce.Hvala ti puno....:):bye:

Samo da se ogradim da je ovo sto sam napisala moje misljenje, i smatram da ova polja i planeta mesec imaju najznacajniji uticaj, mozda neko od iskusnijih ima drugacije misljenje pa nek se slobodno javi da nas uputi. Nema na cemu, uvek! Pozdrav. :heart:

Jedno ''pedagoško'' pitanje, mrzi me da otvaram posebnu temu. Zanima me da li ste pri učenju aspekta bubali ili ste tu pronašči neku logiku? Recimo, učim Sunce i sad logično mi delovanje po kućama i znakovima, al kad sam došao do aspekata sa drugim planetama nastao je problem...

I imam u natalu aspekt Sunce opozicija Uran, ali na karti nema linija koja ih povezuje kao što je to za mnoge druge aspekte pa me zanima zašto je to tako?

Jedno ''pedagoško'' pitanje, mrzi me da otvaram posebnu temu. Zanima me da li ste pri učenju aspekta bubali ili ste tu pronašči neku logiku? Recimo, učim Sunce i sad logično mi delovanje po kućama i znakovima, al kad sam došao do aspekata sa drugim planetama nastao je problem...

Ja sam prvo gledala svoje planete, aspekte...negde se "zalepilo" znanje...
pa od dece...familije...pa kad naidjem nasto novo~drugacije...knjige u sake, pa listam,citam..
nemam sistematsko ucenje ni poducavanje

I imam u natalu aspekt Sunce opozicija Uran, ali na karti nema linija koja ih povezuje kao što je to za mnoge druge aspekte pa me zanima zašto je to tako?

A bas jeste opozicija, da nije orbis veci od dozvoljenog pa u tom slucaju ni nema opozicije"
Tj. da se planeta samo nalaze u opozitnim znakovima?

Aspekte nemoj uciti napamet,kombinacija je milion i nece se u svacijem horoskopu odraziti na isti nacin,pokusaj da shvatis na koji nacin deluje svaki aspekt i posle samo povezujes simboliku planeta koje su u (nekom) aspektu,a takodje su te planete i vladari odredjenih kuca,tako da ces povezati i tu simboiku,zatim je vazno u kakvom su dostojanstvu te planete,pa ce i na osnovu toga zavisiti na koji ce nacin delovati.

pomagajte meni neukome - kako na astro.com da gledam kad će koja planeta da dođe u neko polje na nekoj karti ( koju ''napravim'' ) i sl?

p.s. pronasao sam za tranzite...

cek, polako:lol:

e ako si nasao kartu sa tranzitima onda nadji opciju za dan koji te interesuje- ispod kod opcija
e sad kad ce planeta stici u koju kucu zavisi od brzine planete-So otprilike 1 s dnevno, Mesec znak promeni za 2 dana
Ve i Me nesto manje od 1 s dnevno
itd itd
a Sa predje znak za 2,5 godine
pa ti racunaj sam
znam samo da je od oktobra u vagi

Saturnu treba da predje jedan zodijacki znak oko 2.5-3 godine, znaci 7.8 stepeni predje za oko 5,6 meseci, trenutno je na ulazu u 23 stepen device...

Evo trenutnog polozaja planeta:

Sun 08 Vir 28' 04"
Moon 25 Cap 16' 45"
Mercury 04 Lib 20' 21"
Venus 06 Leo 03' 42"
Mars 03 Can 48' 34"
Jupiter 19 Aqu 55' 10" R
Saturn 22 Vir 53' 08"
Uranus 25 Pis 17' 37" R
Neptune 24 Aqu 42' 01" R
Pluto 00 Cap 41' 25" R
Chiron 22 Aqu 54' 50" R

Pa zavisi u kojoj je kuci ali, neuroticnost, senzibilnost, intelekt, egzibicionizam, biseksualnost, dobar politicar ako je povezan sa 10 kucom, zavisi i da li je zenski ili muski horoskop, u zenskom horoskopu predstavlja nju samu, u muskom zenu kakva ga privlaci...Ali sam mesec u blizancu ne oznacava nista posebno ako uz to ne vidis koje aspekte gradi i u kojoj je kuci...

Back