Pitanja ili nedoumice vezane za astrologiju

Ja sam rasplinuta i zbunjena. A malo i stondirana pa izvinite ako zazvučim nepovezano. I nemam pojma dal ovo pitanje ima smisla ili je isto ko kad bih pitala kako se menja unutrašnja guma na kanarincu.
Pitanje: jel utiče neka planeta posebno na neki "njen" znak? npr Sunce (de ga ubode kad nije planeta) na Ribe. Aj pa ako me slučajno shvatite...

A, ma Sunce je bilo primer ko i ribe. Mene zapravo interesuje koja planeta vlada(?) Rakom a koja Škorpijom? I šta to znači? Ako se ne nađe u svom sedištu onda joj ništa ne vredi što vlada, zar ne?

Edit: Ja sam uradila one natalne karte sa onog linka i ne da mi ništa nije jasno nego sam pola sata blejala u one karakukice. Jel opako ako u nekoj kući(?) nemaš ništa?

Naravno da nista ne znaci ako se ne nadje u svom sedistu....samo sam rekla da tu daje svoje najbolje osobine ...hm...ili najgore,zavisi u kakvim je aspektima sa drugim planetama.
Dakle moze Venera da se nadje i u Ribama , kazu da je njen uticaj tada najlepsi i da su ti ljudi za Ljubav rodjeni....pogotovu ako je na nekom 23em stepenu Riba ..mislim,mada nisam sigurna...

Takodje ne moze u svakoj kuci biti nesto....zato nista ne znaci sto u nekoj kuci nema planeta...Tada se gleda gde pocinje ta kuca tj. u kom znaku...pa se gleda gde je otisao vladar tog znaka tj. planeta i u kakvim je ona odnosima sa drugim planetama,u kom je znaku...kuci....

Sve sam ovako ugrubo...Ne moze se preko noci...ali zanimljivo je , pa ako te zanima savladaces "karukice" vremenom;)

Ti si malo kvrc veceras ? :)
Kakva bre linija?
Pogledaj kartu pred sobom...vidis da je podeljena na 12 kuca? One su obelezene,imas negde broj...,1,2,3,4,......tu gde pocinje "linija" neke kuce pogledaj gde pocinje tj.u kom znaku (pogledaj ispod koji je to znak...i to pise:)
Onda samo potrazi pogledom planetu tog znaka , na karti...negde je smestena , npr. ako trazis Veneru znas kako ona izgleda...potrazi je,i pogledaj koja je to kuca i u kom znaku...

Meni je smesno kako ti ovo objasnjavam....Sad vec mislim da sam ja kvrc...:)

E pa hvala ti Mady.Od tebe to je kompliment.
Nisam htela da preterujem ali veruj mi o dosta stvari jos uvek ucim a za neke sam tek nedavno cula....Navodim primer Trumana koji je pitao da mu se objasni nesto a ja recimo niti znam sta je to ..niti sta znaci termin koji je on upotrebio...ma smejurija....
Zato sam rekla da poima nemam....;)

mene zanima nešto više o descendentu i medium coeli i imum coeli...našla sam nešto o tome u temi "osnove sinastrije" i malo na "obavještenje2". ali zanima me kakvo oni značenje imaju u konkretnom karakteru osobe? meni je npr. znak-rak, asc-blizanci, desc-strelac, mc-vodenjak, ic-lav...šta to sad sve govori o mojoj osobnosti? Zbunjujuća je ova astrologija.I molim vas dajte mi neki prjedlog iz koje bi knjige mogla nešto naučiti o ovoj nauci. treba mi nešto baš za početnike...

Back