Pitanja i odgovori

Potpuno su iste tigar je odličan za većinu automobila koji imaju abs i kontrolu proklizavanja. Ja kada bih kupovao zimske gume gledao bih samo kineske i ništa drugo.

Na ladi imamo neke maxiss mislim da se tako zovu. Imaju 5-6-7 godina kao nove su nema tragova truleži.

Hvala na odgovoru pretpostavila sam da je paljenje gasenje gore.
Inace da mi je onaj elektronski brzinomjer na nekih nekoliko minuta prestao sa radom, pokazivao je nula,dok sam se kretala u koloni, cim sam malo ubrzala povratio se.Sad to mi se nije jos desavalo,znaci pokazivao mi je ako sam se kretala u koloni 5 na sat stajalo je 5, sad 0 na nekoliko minuta.
Sta moze biti uzrok? C3 je u pitanju

Hvala na odgovoru pretpostavila sam da je paljenje gasenje gore.
Inace da mi je onaj elektronski brzinomjer na nekih nekoliko minuta prestao sa radom, pokazivao je nula,dok sam se kretala u koloni, cim sam malo ubrzala povratio se.Sad to mi se nije jos desavalo,znaci pokazivao mi je ako sam se kretala u koloni 5 na sat stajalo je 5, sad 0 na nekoliko minuta.
Sta moze biti uzrok? C3 je u pitanju
Mozda akumulator nije napunio dovoljno pa elektronika hoce malo da brljavi, inace nista strasno...desava se to zimi.
Meni se par puta desilo da nece zmigavac odmah da proradi cim se malo zagreje sve ok, ali tad sam drzao auto napolju na jacem minusu bilo.

Da mi se to desilo kad sam ujutru krenula pa bih pomislila da nine zbog hladnoce, ali ovo mi se desilo u toku poduze voznje, srecom brzo se vratilo,stvarno je grdan osecaj kad ne vidis vrednosti:lol:
A kako mislis nije se napunio akumulator?

Da mi se to desilo kad sam ujutru krenula pa bih pomislila da nine zbog hladnoce, ali ovo mi se desilo u toku poduze voznje, srecom brzo se vratilo,stvarno je grdan osecaj kad ne vidis vrednosti:lol:
A kako mislis nije se napunio akumulator?
Mozda mu nije odgovarala guzva tada, brze se akumulator puni kad je voznja intenzivnija nego ono stani kreni voznja.
Kako pali izjutra, moguce i da akumulator pri kraju pa zeza.
Puni se akumulator preko alternatora jer da nije taj alternator koji pretvara struju u naizmenicnu onda bi se skroz ispraznio...nekada su bile dinamo umesto alternatora ali to je zastareo sistem.

Pali izjutra na prvu i sasvim fino mada nisu ni neke preniske temperature. Kontam da je ta eletronika dosta osjetljiva pa sve na nju utice. Uplasila sam se samo da nije totalno riknulo kad proradi :lol: A jel mogu po necemu da vidim kad akumulator mora da se menja? Imaju li ti prvi znaci da reagujem? Drugarici je stao u sred grada, istekao rok morao je da se menja, mada ona nije vodila racuna o tome.

Pali izjutra na prvu i sasvim fino mada nisu ni neke preniske temperature. Kontam da je ta eletronika dosta osjetljiva pa sve na nju utice. Uplasila sam se samo da nije totalno riknulo kad proradi :lol: A jel mogu po necemu da vidim kad akumulator mora da se menja? Imaju li ti prvi znaci da reagujem? Drugarici je stao u sred grada, istekao rok morao je da se menja, mada ona nije vodila racuna o tome.
Upravo to prvo paljenje izjutra moze da pokaze ili ako zeza tokom dana, obicno se pokaze tokom hladnog vremena.
Izgleda da ti je akumulator dobar nego eto hoce da se jave malo gremllini tokom zimskih dana.

A moze i kad je bilo neko vece opterecenje na elektroniku da malo sto se kaze strajkuje u ovom slucaju obrtomer ali nije to nista strasno, meni se na prethodnom autu desilo da analogni obrtomer nije hteo uopste da radi na minut-dva zato sto sam ukljucio vise potrosaca u isto vreme, to mi se jednom samo desilo.Moguce da si forsirala i grejanje, klimu pa malo stani kreni voznja i eto ti opterecenja, samo polako.
Ja na kracim distancama i ne palim grejanje vrlo retko ali garaziram auto.

Pozdrav svima!

Interesuje me da li je moguće podići auto barem malo, pošto dok vozim maltene svaku neravninu osetim.. U pitanju je Fiat Bravo 2007g, 1.4, 90KS

Prilozi

• IMG_20221211_223845.jpg
    IMG_20221211_223845.jpg
    93,3 KB · Pregleda: 7
U životu mi se nije otkinula zadnja spirala ali drugaru na fordu jeste i nakrivila se pa je šiljak u sekundi isekao gumu ko otvarač za konterve. Dobro nije poginuo na mestu :lol: a kada je pozadi tu je blizu i rezervoar sa instalacijom da komadi gume i njega pokidaju pa završiš reš pečen :lol:

Back