Pitam srpski narod da li on ZNA ŠTA JE entitet?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

thedar

Aktivan član
Poruka
1.254
Ja djelujem na ravnini učenja ljudskih masa po nekim pitanjima več nekoliko godina šta se tiče Slovenije. Uspješnost moja u tome vrlo zanemarljiva i teško je meriti.

Sad me zanima kako je Srpski narod , ili tačnije kako srbi kao ljudi su saznanjeni sa tim pojmom kao što je ENTITET.
Da li UOPŠTE mozak i njima ikada proradi oko toga pitanja ili samo čuju pa za sekund ide im iz glave i ne pitaju se više?

JA ZNAM da neki zasigurno više znaju jer je Ustav Republike Srpske morao neko da napiše.
I u Srpskom Ustavu tako se spominje ENTITET.

Pa ću samo malo, da pokažem od toga:
Član 1.2
"Republika Srpska je jedinstven i nedjeljiv ustavno-pravni entitet."
Republika Srpska je jedan od dva ravnopravna entiteta u Bosni i Hercegovini. Srbi, Bošnjaci i Hrvati, kao konstitutivni narodi, Ostali i građani, ravnopravno i bez diskriminacije učestvuju u vršenju vlasti u Republici Srpskoj.
-------------------------------------------
Sada znam, da sam opet kasno oko te vrlo važne teme, JAO MENI i mojim vremenima kad ne znam da biram pravi momenat ali zaista me zanima, kako ste vi pojedinci zaznanjeni sa pojmom ENTITET, šta je entitet, entiteta bez da pred odgovorom idete tražit po internetu.

Zanima me i to šta mislite koliko vašeg naroda zna šta u suštini to je?

Hvala

:hahaha:Pa ko moze to da ti definise....Ako slucajno saznas da neko moze, bas to znaci da ne zna....
Postoji definicija entiteta. Onaj koji zna definiciju pa i razumije pojam vjerovatno bi mogao nešto da kaže o svemu tome. Ali ti se kažeš da ne znaš. Tako da hvala za tvoje vreme ali sad se možeš uzdržat dok u temi ne bude nešto novo za tebe.

Znači ne znaš. Ok. Idemo dalje.
Ентитет (енгл. entity), српска је ријеч страног (енглеског) поријекла, која у српски језик у политичком значењу улази заједничким дјеловањем америчке дипломатије и војног НАТО савеза по потписивању Дејтонског мировног споразума.[1]

Ова реч је пре тога у српском језику имала углавном филозофско значење.

S obzirom da ti ćirilica ide teže, prevešću ti.
Ova reč je pre svega u srpskom jeziku imala uglavnom filozofsko značenje.

Не. Ја вас само препознајем на километре.
Internetski trol

U internetskom nazivlju, izraz trol označava osobu koja dolazi na internetske zajednice kao što su internetski forum, soba za razgovor (chat room),[1][2] tematske grupe (newsgrupe),[3] blogovi s jedinim ciljem da na njih šalje podjarujuće,[4] podrugljive, grube, uvredljive poruke ili poruke koje nisu tema da bi namjerno dosađivala ostalim sudionicima, stvarala zavade, odnosno remetila tijek rasprave.

Definicija prema Collins-ovom riječniku,[5] u internetskom nazivlju pod izrazom trol označava osobu koja namjerno piše provokativne komentare u internetskoj raspravi.

Pogledajmo definiciju u američkom engleskom.

Политичко значење у енглеском језику[уреди | уреди извор]​

Ричард Холбрук
Ричард Холбрук амерички политички дипломата, један од креатора Дејтонског споразума
У политичком језику америчке дипломатије термин (енгл. entity) означава самоодређено државотворно тијело и карактер државности предметног бића, национални идентитет, затим народну, културну, историјску, језичку и религијску посебност, право на самоодређење.

Internetski trol

U internetskom nazivlju, izraz trol označava osobu koja dolazi na internetske zajednice kao što su internetski forum, soba za razgovor (chat room),[1][2] tematske grupe (newsgrupe),[3] blogovi s jedinim ciljem da na njih šalje podjarujuće,[4] podrugljive, grube, uvredljive poruke ili poruke koje nisu tema da bi namjerno dosađivala ostalim sudionicima, stvarala zavade, odnosno remetila tijek rasprave.

Definicija prema Collins-ovom riječniku,[5] u internetskom nazivlju pod izrazom trol označava osobu koja namjerno piše provokativne komentare u internetskoj raspravi.
Мујгур се сакрива и претвара да то није и уништава сваки форум на који налети. На сваки начин покушава да дезавуише српски народ и његове легитимне интересе користећи сва средства.
На сву срећу ми нисмо павијани па их лако препознамо.

Ентитет (енгл. entity), српска је ријеч страног (енглеског) поријекла, која у српски језик у политичком значењу улази заједничким дјеловањем америчке дипломатије и војног НАТО савеза по потписивању Дејтонског мировног споразума.[1]

Ова реч је пре тога у српском језику имала углавном филозофско значење.

S obzirom da ti ćirilica ide teže, prevešću ti.
Ova reč je pre svega u srpskom jeziku imala uglavnom filozofsko značenje.
Rječenica je u Ustavu Republike Srbske, što znači, da za one koji smatraju da žive na tom teritoriju ne bih rekao da im je filozofsko značenje. Ali svakako je u nekim pogledima. Ono što kaže u tvom textu od kud dolazi pa smatram, da bi morao bit alarm za srpski narod pa ne samo za njega več i za druge narode, jer po pom viđenjima zaista skoro nitko ne zna prave suštine oko toga.

Poglejmo definicijo v ameriški angleščini.

Politični pomen v angleščini[ uredi | uredi vir ]​

Richard Holbrooke
Richard Holbrook , ameriški politični diplomat, eden od tvorcev daytonskega sporazuma
V političnem jeziku ameriške diplomacije izraz ( angl. entity ) označuje samoodločeno državotvorno telo in značaj državnosti subjekta, nacionalno identiteto, nato nacionalno, kulturno, zgodovinsko, jezikovno in versko posebnost, pravica do samoodločbe.
To ni definicija entitete. To je definicija pravne države. Že ima kontekst, zato ni prava definicija.
V odprtem testu sem vprašal, če veste brez iskanja po internetu.
Ampak čeprav si vprašal, je ok vprašati, ker je bistvo teme ugotoviti, ali bodo ljudje želeli izvedeti.

To ni definicija entitete. To je definicija pravne države. Že ima kontekst, zato ni prava definicija.
V odprtem testu sem vprašal, če veste brez iskanja po internetu.
Ampak čeprav si vprašal, je ok vprašati, ker je bistvo teme ugotoviti, ali bodo ljudje želeli izvedeti.
To nije definicija entitete. To je definicija pravne države i njenog entiteta. Tako več ima kontekst i zato nije prava definicija (čista).
U otvorenom textu teme pitao sam, ako znate, bez traženja po internetu.
Ali sve ok, iako se potraži, jer je suština teme i to, da ljudi saznaju ako ne znaju i žele saznati.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back