Pitali su Ruse koje zemlje vole: kada vidite gde je Srbija na listi, plakaćete

Doctor Master

Domaćin
Banovan
Poruka
4.767
ČAK 104.000 RUSA JE BEOGRADU, ALI ŠTA TAČNO ONI RADE: Jednu stvar nikada ne traže, a ovde ih NIKAD nećete videti

Foto: Shutterstock/Ilustracija

PREMA ZVANIČNIM PODACIMA​

ČAK 104.000 RUSA JE BEOGRADU, ALI ŠTA TAČNO ONI RADE: Jednu stvar nikada ne traže, a ovde ih NIKAD nećete videti​

Mnogi nisu imali već razvijene biznise, pa je tako od migracije iz Rusije, u Srbiji osnovano više od 2.300 firmi. Najbrojniji su programeri, konsultanti, dizajneri
BEOGRAD - Veliki broj Rusa stigao je u Beograd zbog rata u Ukrajini, a prema zvaničnim podacima u Srbiji ih ima 104.000.
Zbog rata u Ukrajini veliki broj Rusa stigao je u Beograd, a prema podacima Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila u Srbiji ima 104.000 ruskih državljana. Mnogi su izabrali baš Beograd jer im nije potrebna viza za ulazak u zemlju. Tako je porodica Slavin Sankt Peterburg zamenila Beogradom.

"Izabrali smo Beograd zato što moja kompanija ovde ima kancelariju. Bilo je lakše ovde doći, a iz kompanije su mogli da nas podrže i pomognu nam", kaže za Euronews Srbija Stan Slavin.
Promena sredine, novo okruženje za sve je stresno, a posebno za decu. Zbog toga su Stan i njegova supruga odlučili da ćerku Auroru upišu u ruski vrtić, kako bi lakše komunicirala sa drugom decom. Sada svi zajedno, cela porodica, uči srpski jezik.

"U ovom trenutku mislim da možemo ovde živeti dugo, jer nam je vrlo prijatno. Koliko će to trajati, nažalost ne znam, jer kod nas Rusa ima jedna šala – horizont planiranja je jedan dan", priča Junona Slavin.

Mnogi nisu imali već razvijene biznise, pa je tako od migracije iz Rusije, u Srbiji osnovano više od 2.300 firmi. Najbrojniji su programeri, konsultanti, dizajneri.

Radoš Đurović iz Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila kaže da je od početka rata u Srbiju stiglo oko 18.000 Ukrajinaca i više od 104.000 državljana Rusije, zapravo toliko njih je prijavilo boravak.

https://www.kurir.rs/vesti/beograd/4036764/u-srbiju-se-doselilo-104-000-rusa

Sve vise Rusa u Srbiji znaci da Rusi vole Srbe najvise na svetu :heart:
Kako vas bole činjenice. :hahaha:

sasasta

Buduća legenda
Poruka
32.130
To da ne spadamo u krug ruskih favorita znali su svi i oduvek, osim rusomanijaka, koji se proseravaju o "bratstvu dva naroda". U tom bratstvu fali drugi brat i mi se tu ponašamo kao čovek koji ima onu stvar od 5cm, ali hoće da to nadoknadi entuzijazmom. Nema, dakle, drugog brata u bratskoj ljubavi, ali ako ga budemo dovoljno dugo voleli i ako mu dovoljno dugo nudimo zadnjicu, on će nam uzvratiti ljubav. Rusi nas, dakle, vole manje nego Nemce i to nam je definicija.

No, priča ima i rep: kad je car naš i Bog, Vladimir Vladimirovič, počeo da piše pozive za vojsku, setio se čobanske fore: nije zatvorio granice pre moblilzacije i time je omogućio potencijalnim regrutima iz viših slojeva društva da zbrišu na vreme iz Majke Rusije i obezbedio da topovsko meso ostane sirotinja, kako ruski red i običaji nalažu. I, gde je skramica ruskog društva, bežeći od mobilizacije, nagrnula? Na Kubu? U Kinu? Slabo. Ko je imao vizu, zbrisao je na Zapad, ko nije, zaglavio je zemlju koje nema na listi ljubavi i prijateljstva sa Srbijom.

Mi smo odgovorili bratski: cene kirija su otišle u nebesa. čekao sam dobrih mesec dana da vidim kako će rusomani, poput Mileta Perića, ili Đoleta Vukadinovića, iz svog džepa subvenciionisati kirije jadnim Rusima, ali sam, na kraju, digao ruke: video saam da je njihova ljubav platonska. Sklon sam, čak, da verujem da ni jedan rusoman ovde nije stavio svoju vikendicu, ili stan, na raspolaganje voljenim Rusima džabe. Rusomanima ne pada napamet da svoju boleštinu praktikuju na sebi-ta boleština je namnjena nama. Rusomanija je bolest od koje sami bolujete kobajagi, ali njome hoćete da razbolite druge. Prostije: da imate zaistya 80% rusomanijaka ovde, kao što se veruje, Rusi bi ovde živeli besplatno.
jao nisu se setili

mozda hoce da oslobode rusae od evra?

MOST6

Elita
Poruka
23.703

PITALI SU RUSE KOJE ZEMLJE VOLE: Kada vidite gde je Srbija na listi, PLAKAĆETE​

"Braća Rusi" nas ne drže baš previsoko u svom srcu, ili bar ne toliko koliko bi dobar deo srpske javnosti želeo, pokazuje anketa sprovedena od 20. do 23. maja među 2.400 ljudi širom Rusije. A šta vi mislite, koje su zemlje prijatelji Srbije? Odgovore ostavite u komentarima.​

Najveći neprijatelji Rusije, smatraju obični Rusi, su SAD, Ukrajina i Turska, dok prijateljskim zemljama smatraju Belorusiju, Kazahstan i Kinu. Međutim, Srbi se ne kotiraju kako bi želeli - njih na listi uopšte nema.

"Braća Rusi" nas ne drže baš previsoko u svom srcu,
ili bar ne toliko koliko bi dobar deo srpske javnosti želeo, pokazuje anketa sprovedena od 20. do 23. maja među 2.400 ljudi širom Rusije.

Belorusija, Kazahstan i Kina su tri zemlje koje Rusi smatraju najprijateljskijim. Zatim slede Indija, Jermenija i Kuba, a Sirija je na sedmom mestu.
U analizi Centra za istraživanje javnog mnjenja Levada, stoji da se Srbi i Srbija na prijateljskom delu liste kotiraju negde kao i Venecuelci - oko, što bi rekli za uspehe nekin naših sportskih ekipa na međunarodnim takmičenjima, "vrlo dobrog" dvanaestog mesta.

https://www.telegraf.rs/vesti/21841...e-kad-vidite-gde-je-srbija-na-listi-plakacete

Evo rusomani da vidite koliko nas Rusi vole i koliko smo mi njima braća.
Ništa neobično. Kad je to ikada slon doživljavao miša?

bas kao

Elita
Poruka
19.908
"Braća Rusi" nas ne drže baš previsoko u svom srcu, ili bar ne toliko koliko bi dobar deo srpske javnosti želeo, pokazuje anketa sprovedena od 20. do 23. maja među 2.400 ljudi širom Rusije.
kljucna stvar je da su anketirani sirom rusije, tako da je verovatno da vecina, 99.99% na dalekom istoku nisu ni culi za nas, bas kao ni mi za njih - svakako da ce im bliske biti indija kina, kazahastan... za nas su braca rusi, samo evropski deo rusa, oni znaju za nas, i njima bismo bili u vrhu,a ne nekim dzingizidima na dalekom istoku; malo su se vama natoljupcima pobrkali loncici, anketa je ok za aziju i svet, ali je tema tendenciozna

Poslednja izmena:

Torrente Bgd

Buduća legenda
Poruka
34.549
Sto je onda doslo 300.000 Rusa u Srbiju? Sto nisu otisli u neke od tih top zemalja sa tvoje lazne i izmisljene liste?

Zato sto Rusi vide Srbe kao svoju najblizu bracu. Zato dolaze kod nas da zive i rade.
Rusi Srbe ne vide kao nikakvu svoju bracu. Gomila Rusa je zapalilo u Jermeniju,Azerbejdzan,Gruziju....da mogu isli bi oni u Nemacku,Englesku,Francusku....ali posto ne mogu onda sta ce pa neki dodju i u Srbiju. I malo ga pretera sa 300000 ahahah

27E

Legenda
Poruka
51.452
moguce, ali takva anketa ne znaci mnogo

pojedinacni gradjanin sirom rusije nije 24 sata dnevno online o pollitici, vestima i sl.

kao sto mi ne znamo o brazilu, nigeriji, ili indiji, a gde su tek male drzave.

ustvari krsta pokazuje da niz ds i cro forumasa ne zna nista ni o unutrasnjoj polikiti a tek ne zna o spoljnij. tajodje ne znaju kako funcionisu poilitcki sistemi

zx16

Elita
Poruka
17.594

PITALI SU RUSE KOJE ZEMLJE VOLE: Kada vidite gde je Srbija na listi, PLAKAĆETE​

"Braća Rusi" nas ne drže baš previsoko u svom srcu, ili bar ne toliko koliko bi dobar deo srpske javnosti želeo, pokazuje anketa sprovedena od 20. do 23. maja među 2.400 ljudi širom Rusije. A šta vi mislite, koje su zemlje prijatelji Srbije? Odgovore ostavite u komentarima.​

Najveći neprijatelji Rusije, smatraju obični Rusi, su SAD, Ukrajina i Turska, dok prijateljskim zemljama smatraju Belorusiju, Kazahstan i Kinu. Međutim, Srbi se ne kotiraju kako bi želeli - njih na listi uopšte nema.

"Braća Rusi" nas ne drže baš previsoko u svom srcu,
ili bar ne toliko koliko bi dobar deo srpske javnosti želeo, pokazuje anketa sprovedena od 20. do 23. maja među 2.400 ljudi širom Rusije.

Belorusija, Kazahstan i Kina su tri zemlje koje Rusi smatraju najprijateljskijim. Zatim slede Indija, Jermenija i Kuba, a Sirija je na sedmom mestu.
U analizi Centra za istraživanje javnog mnjenja Levada, stoji da se Srbi i Srbija na prijateljskom delu liste kotiraju negde kao i Venecuelci - oko, što bi rekli za uspehe nekin naših sportskih ekipa na međunarodnim takmičenjima, "vrlo dobrog" dvanaestog mesta.

https://www.telegraf.rs/vesti/21841...e-kad-vidite-gde-je-srbija-na-listi-plakacete

Evo rusomani da vidite koliko nas Rusi vole i koliko smo mi njima braća.
А где је извор вести о анкети? Телеграф пише а не наводи извор. То је као и она блогерка на коју се позива длугомир.
Које глупости качите, страшно!

zx16

Elita
Poruka
17.594
moguce, ali takva anketa ne znaci mnogo

pojedinacni gradjanin sirom rusije nije 24 sata dnevno online o pollitici, vestima i sl.

kao sto mi ne znamo o brazilu, nigeriji, ili indiji, a gde su tek male drzave.

ustvari krsta pokazuje da niz ds i cro forumasa ne zna nista ni o unutrasnjoj polikiti a tek ne zna o spoljnij. tajodje ne znaju kako funcionisu poilitcki sistemi
Где је та анкета, ко је спроводио, када и где?
Нигде ни речи о томе?