Pitali smo mlade šta misle o saradnji Srbije i NATO?

Sta vi, omladicni krstini, mislite o saradnji NATO pakta i Srbije?

• Ziveo NATO Pakt, ljubicica plava i bijela

• NATO Pakt, za sigurnost i prosperitet

• NATO, ima se, moze se

• Niti sam za, a niti protiv. Niti smrdi, niti mirise

• NATO Pakt. ne bih takav akt

• NATO, samo sa Rusima, BATO

• Bolje NATO grob, nego NATO rob

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Tyson Fury

Domaćin
Banovan
Poruka
4.348
NATO saradnja:
Saradnja Srbije sa NATO i ulazak zemlje u ovu svetsku Alijansu jedne su od najnepopularnijih tema u društvu. Manje od dve decenije je prošlo od bombardovanja 1999. te nije nimalo iznenađujuće zašto je za građane Srbije ona lična i emotivna, i zašto je racio u ovom slučaju isključen.

Međutim, Srbija je okružena članicama NATO, a saradnja sa Alijansom je neizbežna. Ona je čak i mnogo jača i dinamičnija nego saradnja srpske i ruske vojske, kojoj se u medijima i javnosti pridaje mnogo veći značaj.

Kako je početkom godine saopštio Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP) Srbija je od ulaska u Partnerstvo za mir 2006. godine, sa NATO članicama učestovala u 150 vežbi, dok je sa Rusijom u poslednjih pet godina vežbala samo 12 puta.

U Beogradu se trenutno održava 6. Beogradska NATO nedelja u organizaciji Centra za Evroatlantske studije . Šesti put u srpskoj prestonici okupili su se zvaničnici, eksperti, predstavnici civilnog društva kako bi raspravljali o najvažnijim pitanjima kada je reč o "regionalnoj i globalnoj bezbednosti, prilikama i budućim planovima za saradnju između Srbije i NATO-a, izazovima koji prate pregovore Beograda i Prištine..."

https://www.vice.com/rs/article/nepv3w/pitali-smo-mlade-sta-misle-o-saradnji-srbije-i-nato

NATO saradnja... Nije sala, nego najskorija zbilja. I anketa... Koju cu uskoro da postavim. Sta vi, omladinci krstini, mislite o saradnji NATO pakta i Srbije? :think:

Samo iskreno, molim!

_nobody_

Nema tu neke velike mudrosti.Ako je cela Evropa u NATO-u,ne mozemo samo mi ostati van tog Saveza.jednostavno,tada
bi bukvalno ostali izolovani,politiccki,ekonomski,privredno,kulturno...bili bi u Evropi,izolovano ostrvo.Potpuno isto,kao sto je Kuba
bila izolovana,u Juznoj Americi.U zemlji bi nastala glad i opsti jad.Dakle,ne postavlja se kod nas pitanje,da li volimo NATO ili
ne .postavlja se pitanje daljeg opstanka.Sto se tice "majke" Rusije,ona niti ima moci da nam pomogne,niti je ikada imala
takvu volju.Zanositi se Rusijom,isto kao sto se Muda zanose pri kosenju.!!! :think:

Nema tu neke velike mudrosti.Ako je cela Evropa u NATO-u,ne mozemo samo mi ostati van tog Saveza.jednostavno,tada
bi bukvalno ostali izolovani,politiccki,ekonomski,privredno,kulturno...bili bi u Evropi,izolovano ostrvo.Potpuno isto,kao sto je Kuba
bila izolovana,u Juznoj Americi.U zemlji bi nastala glad i opsti jad.Dakle,ne postavlja se kod nas pitanje,da li volimo NATO ili
ne .postavlja se pitanje daljeg opstanka.Sto se tice "majke" Rusije,ona niti ima moci da nam pomogne,niti je ikada imala
takvu volju.Zanositi se Rusijom,isto kao sto se Muda zanose pri kosenju.!!! :think:

kakve veze ima VOJNI SAVEZ sa ekonomijom, privredom i kulturom?

ahahahah

Joj de nauci to malo bolje svega ti :D

Manje od dve decenije je prošlo od bombardovanja 1999. te nije nimalo iznenađujuće zašto je za građane Srbije ona lična i emotivna, i zašto je racio u ovom slučaju isključen.

Nema odvratnijeg medija u Srbiji od tog Vice-a.

Hipstersko smeće.

Ja sam i te kako racionalan, i sa podjednakim žarom bih mrzeo NATO i da nas nisu bombardovali 1999. Jer NATO je karcinom inače kompaktnog i zdravog evropskog tela, najveće zlo modernog doba i najveća pretnja svetskom miru.

ti ocigleno do sada nisi video ni kosu ni muda

Roki, samo Rusija. :lol:

Ne znam zasto mi njima pridajemo uopste paznju.. Verovatno nas ucenjuju necim, inace bi ih svako normalan oterao u tri pizzde matterine..

Ево и зашто и како:

09.11.2018. •

OBAVEŠTAJCI OTKRIVAJU: Hiljade ŠPIJUNA ROVARI PO SRBIJI, infiltriraju se u SVAKI DEO DRUŠTVA

Srbija je već decenijama jedno od žarišta svetske špijunaže, a najaktivnije su američke, britanske i francuske obaveštajne službe. Od svih njih ističu se CIA i MI6.

Ljuban Karan, penzionisani pukovnik nekadašnje Kontraobaveštajne službe JNA,
objašnjava da strani špijuni ovde rade na podrivanju bezbednosti države, žele da utiču na izbore, ali i da dovedu pogodne ličnosti na ključna mesta u državi, odnosno da protežiraju određene ličnosti na državne pozicije ili poslove koji ima donose moć uticaja na politiku države... Bave se takođe i kompromitacijom ličnosti koje im ne odgovaraju.

Prema nekim zapanjujučim procenama u Srbiji deluje i do 60 stranih obaveštajnih službi, među kojima je veliki broj onih koje nas bezbednosno ugrožavaju.

- U ovom trenutku, to su sigurno obaveštajne službe zemalja NATO. Vodeće su američka CIA i DIA i britanski MI6, koji na balkanskom prostoru imaju ulogu koordinatora, pa u svoje akcije uključuju sve službe novoprimljenih članica. Hrvatska i albanska su jake i nimalo nisu za potcenjivanje, a Amerikancima i Britancima služe kao pouzdan oslonac na Balkanu. Bez njih nema ozbiljnijih akcija na prostoru Srbije i republike Srpske – tvrdi Karan i napominje da moćne službe uvek upošljavaju i male lokalne službe, poput crnogorske, čiji operativci zbog poznavanja metodologije i ljudi predstavljaju dobru podršku za operaciju protiv Srbije.

Bivši operativac Božidar Spasić kaže da se strane agenture u Srbiji bave i različitim sabotažama koje imaju za cilj da uruše određene delove sistema. On upozorava da je Srbija trenutnoi jedno od žarišta špijunaže, pre svega zbog situacije na KiM i drugih bezbednosnih izazova.

- Ima i nekoliko hiljada agenata koji svakodnevno rovare po Srbiji i budno posmatraju šta se događa u političkom, vojnom i ekonomskom smislu. Ima aktivnih agenata, spavača koji se po potrebi aktiviraju, ali i krtica, koje imaju pojedinačne zadatke – objašnjava Spasić.

Lepo si napiso u uvodu teksta da nema tu neke velike mudrosti . Dalje nije potrebno ni čitati.

Dobro, pa smo mi svi na neki nacin orijentisani ka negiraju NATO-a. Mada, NATO moda je danas Zapadna "demokratija", Uveli EU tu demokratsku disciplinu, mislim na Uncle Sama. Desava nam se NATO demokratija.

Izgleda da je Demokratija postala interesna kategorija. Ustvari, kada bolje razmislim, oduvek je takva i bila. Koliko para imas, toliko i demokratije imas. A mi, Srbi, totalna gologuzija, ispada da imamo i previse demokratije, s obzirom na stanje praznog novcanika, kako individua, tako i drzave. :mrgreen:

_nobody_

Лорде, прво, какве везе има што је "цела Европа" у том савезу?
Друго, ово "цела Европа" сам ставио у наводнике јер то напросто није истина. Ваљда знаш да европске најразвијеније земље нису у том савезу, а нису "буквално изоловане политички, економски, привредно и културно".
Треће, Израел је буквано географски изолован од тог савеза и окружен нечлановима, па му то није препрека да тамо соли памет свима одреда. Дакле, ни територијална изолација ништа не значи.
Четврто, огромна лаж је да би у земљи настала глад и општи јад. Где си то видео, наведи пример.
По теби, не поставља се код нас питање да ли волимо тај савез. Наравно да се не поставља јер одговор знају и птичице на грани - народ га не жели.
И онда питање, зашто се офираш тим набрајањем квази-разлога "за", једноставно реци свој став без глупих објашњења.. Или ти је симпатична једна Јеца?

за

Back