Pitajte Vučića pre nego što dođe Makron - koliko nas je koštala francuska ljubav?

Autorska
Teško je poverovati predsedniku Srbije da zna koliko nas je kroz istoriju koštala Francuska ljubav.
Samo da podsetim iz I svetskog rata
-
Након Првог светског рата, братство по оружју долази на наплату: Француска тражи враћање зајмова, Србија се копрца и позива на своје жртве у крви и тако ратни савезници доспевају на горепоменуту међународну арбитражу.
“После рата јавља се проблем наплате дугова, дипломатски проблем у којем Србија говори: ви нам стављате нож под грло тако што тражите сваки франак да се врати, а ми смо заједно са вама крв проливали за ту заједничку победу”,
Према неким подацима, Француска је на име ратног задужења 1928. године тражила од Србије око 1,7 милиона златних франака, док је Међународни суд у Хагу одредио висину дуговања у износу нешто преко милион француских франака и рок отплате од 37 година.

Српски дугови према Француској, према одлуци суда, требало је да буду исплаћивани из немачких репарација. Што се тиче оних предратних дуговања, и ту је Међународни суд пресудио да он мора бити плаћен у златним францима, а након преговора две земље 1930. договорена је динамика плаћања годишњих рата у наредне 42 године.
Sada kada ovo pogledamo možemo sami pitati Vučića koliko nas je sada koštala Francuska ljubav?
Pa evo, Makarona uskoro dolazi u Beograd i ime NATO vojne industrije da se potpisu ugovori sa Vucicem o Kupovini NATO Rafala za Srpsku vojsku

Pa nisu nam oteli, i ti nasedaš na propagandu. Na Kosovu je po popisu 1990 bilo 86% Albanaca. Dakle imali su veliku većinu, plus su bili sposobniji i imali relevantnije saveznike. Pa kako da sačuvaš teritoriju? Prosto nadigrali su nas u svakom pogledu. Džaba nam da se sada durimo, pošteno smo izgubili. Niko nam nije kriv do nas samih.
Tako je

Ja sam pred rat zadnji put bio na Kosovu 1997e i svuda se cuo samo Siptarski

Pa nisu nam oteli, i ti nasedaš na propagandu. Na Kosovu je po popisu 1990 bilo 86% Albanaca. Dakle imali su veliku većinu, plus su bili sposobniji i imali relevantnije saveznike. Pa kako da sačuvaš teritoriju? Prosto nadigrali su nas u svakom pogledu. Džaba nam da se sada durimo, pošteno smo izgubili. Niko nam nije kriv do nas samih.
Budalaštine.
Naravno da nam je NATO oteo Kosovo.
To što je Albanaca bilo 86% 1990. godine ili ih danas ima 95%, uopšte nije argument. Na svetu verovatno postoji preko hiljadu teritorija na kojima su pripadnici nacionalnih manjina izrazita većina.
Prema načelu međunarodnog prava teritorijalni integritet suverenih država garantuje im nepovredivost granica, u smislu da druge države ne smeju podsticati secesionističke pokrete i promene granice. Još manje priznavati kao nezavisne države secesionističke entitete.
To se smatra činom agresije prema drugoj državi.

Tako da na Kosovu ne mora uopšte biti Srba i Albanci mogu činiti 100% stanovništva, ono je i dalje deo Republike Srbije. Ako nije, posledica je samo otimanja i agresije od strane NATO pakta.
Srpske krivice u vezi Kosova nema nigde. Srbi i Srbija su žrtve kriminalno-mafijaške organizacije kosovskih Albanaca, koja je zarad ostvarenja svojih ciljeva obezbedila otvorenu agresiju NATO pakta na Srbiju.

"Borbene" o srpskoj krivici možeš pevati po Zagrebu i sličnim svojim domovinama.

400год. демократије, цивилизације, уважавања без србосека и маљева и Каталонци нису добили сецесију.

Ви терористи и дивљаци из НДХ, не заслужијете из тог угла државу, осим ако се неко из геополитичких, а не цивилизацијских разлога не заузме за НДХ1 или 2.

Питање је шта ће бити са Хрватском када се Империја врати у своју домовину, као што је било са 3.Рајхом

Budalaštine.
Naravno da nam je NATO oteo Kosovo.
To što je Albanaca bilo 86% 1990. godine ili ih danas ima 95%, uopšte nije argument.

Ejbg, kad čitaš moje postove moraš malo više da se koncentrišes. U protivnom može da se desi da odgovaraš na nešto što nije ni napisano i tako bezveze traćiš i moje i tvoje vreme.

Dakle, 86% albanaca u kombinaciji sa drugim faktorima, kao što su loše hendlovanje situacije, diplomatska nesposobnost i pogrešan odabir saveznika, sve ZAJEDNO čini argument. Dakle još jednom, VIŠE razloga (ne samo jedan) je dovelo do gubitka i za svaki od njih smo mi krivi.

Ejbg, kad čitaš moje postove moraš malo više da se koncentrišes. U protivnom može da se desi da odgovaraš na nešto što nije ni napisano i tako bezveze traćiš i moje i tvoje vreme.

Dakle, 86% albanaca u kombinaciji sa drugim faktorima, kao što su loše hendlovanje situacije, diplomatska nesposobnost i pogrešan odabir saveznika, sve ZAJEDNO čini argument. Dakle još jednom, VIŠE razloga (ne samo jedan) je dovelo do gubitka i za svaki od njih smo mi krivi.
Kriva je NATO zločinačka agresija.
Napad zlikovaca na suverenu državu na kraju dvadesetog veka u srcu Evrope.
Mi smo se samo branili koliko smo mogli

Kriva je NATO zločinačka agresija.
Napad zlikovaca na suverenu državu na kraju dvadesetog veka u srcu Evrope.
Mi smo se samo branili koliko smo mogli

Branili smo se tako što je Sloba ušao u konflikt sa NATO-om? Glupi potezi imaju svoju cenu, to nikako da skapiramo. I što je najgore, čak i posle te debilne epizode, Tadić i Vučić su imali šanse da neke stvari preokrenu. Tadić je mogao da se izbori za server. Odabrao je da ne uradi ništa. Vučić je mogao da se izbori za ZSO, isto je odabrao da ne uradi ništa. Dakle ne možeš sačuvati teritoriju sa nesposobnim slabim liderima. Prosto ne-mo-žeš. Mada kapiram da lepše zvuči "oteli nam", istina često nije prijatna. No dobro, misli kako hoćeš. Ne bih previše gubio vreme vrteći se u krug ;)

Branili smo se tako što je Sloba ušao u konflikt sa NATO-om? Glupi potezi imaju svoju cenu, to nikako da skapiramo. I što je najgore, čak i posle te debilne epizode, Tadić i Vučić su imali šanse da neke stvari preokrenu. Tadić je mogao da se izbori za server. Odabrao je da ne uradi ništa. Vučić je mogao da se izbori za ZSO, isto je odabrao da ne uradi ništa. Dakle ne možeš sačuvati teritoriju sa nesposobnim slabim liderima. Prosto ne-mo-žeš. Mada kapiram da lepše zvuči "oteli nam", istina često nije prijatna. No dobro, misli kako hoćeš. Ne bih previše gubio vreme vrteći se u krug ;)

Izgubiš ključeve od auta.
Potražio, nađeš.
Kad ti siledžije otmu ključeve onda su ti oteli ključeve .
Onda čekaš priliku da vratiš što ti je oteo siledžija

Глупости јер,
Америма је требао носач авиона усред геополитичке балканске тврђаве зване КиМ.

И узели су га.

Косова Репубљик је параван.

Америма је требао носач авиона усред геополитичке балканске тврђаве зване КиМ.

И узели су га.

Косова Репубљик је параван.

Sve je to povezano, velike sile imaju interes na ovim prostorima. Mi smo terali inat i bili ponosni, albanci su sarađivali i zapad je stao na njihovu stranu. Vrlo je prosto. Mi smo rusofilstvo platili Kosovom. Jbg, pogrešan odabir saveznika ima cenu.

Izgubiš ključeve od auta.
Potražio, nađeš.
Kad ti siledžije otmu ključeve onda su ti oteli ključeve .
Onda čekaš priliku da vratiš što ti je oteo siledžija

Da, osim što nećemo. Jer iza Kosova stoji kolektivni zapad. Pa tako, ako bi želeli da ga vratimo silom, morali bi da se zameramo zapadu i morali bi da čekamo Rusiju da dođu do ovde. A Rusi ne mogu ni svoju teritoriju da sačuvaju a ne da dođu do balkana. Tako da ti je ideja prilično nerealna, više je fazon inata i "napaljotke" nego realnosti. Jer dok se sve to hipotetički i desi, i ovo malo Srbije će nestati sa mape Evrope. Zato je bolje okrenuti se zapadu, gde inače Srbi vekovima i pripadaju a gubitak teritorije ostaviti na sramotu 3 slaba lidera (Milošević, Tadić, Vučić). Inače znaš kako to ide: države se povećavaju sa jakim liderima, smanjuju sa slabim. Tako je bilo od nastanka sveta i ostaće do njegovog kraja. Sve je to normalno.

sve spremno za doček
...
1724930637392.png

Dakle još jednom, VIŠE razloga (ne samo jedan) je dovelo do gubitka i za svaki od njih smo mi krivi.
Kad bi znao da je danas vlasnik svih rudnika uglja na KIM izvesni Vesli Klark bilo bi ti jasno da u suštini ništa nije naša krivica osim što smo hteli taj ugalj za sebe, da imamo za struju i grejenje.

Ode Jadar i zapadna Srbija ako ne pristanemo da predamo Tintu. U tom slučaju bi se već nekako isfabrikovala samo naša krivica. Majstori su za ambalažiranje razbojništva.

Poslednja izmena:
Sve je to povezano, velike sile imaju interes na ovim prostorima. Mi smo terali inat i bili ponosni, albanci su sarađivali i zapad je stao na njihovu stranu. Vrlo je prosto. Mi smo rusofilstvo platili Kosovom. Jbg, pogrešan odabir saveznika ima cenu.

Ne nego sistem vrednosti. Rusija je bilka u K....

Pa kako tako ništa ne znaš!!!

Pitao sam ja njega dok je dolazio na Kosovo i Metohiju.A sada kada nas je izdao i sigurno ne dolazi više za svog života, trebao bi ti da ga pitaš da ne bi i vas izdao.
Za Srbe je bolje da se saberu,isteraju mafijase iz srpske liste i naprave nagodbu sa siftarima da priznaju siftarsku drzavu u zamenu za koliko toliko mira,bolje ce im biti nego pod ovim kriminalcima koji koriste nesrecu tih ljudi

Sa njima je na direktnoj vezi
опет си против вучића ? ;) :per:

опзиционар јел де

а кад дође тема о протестима против литијума онда си против протеста :mazi:

лажни опозиционар као и лажни председник покса који је у интимном односу са проусташицом попут ане лалић...

Back