Pistolji-revolveri (kratke cevi), imate li, nosite li i zasto ne?

dragonfromdarkness:
KingE 7, svaka cast za hipoteticku pretpostavku, valjda je sada svima jasno koliko je "dobro" imati napunjeno i otkoceno naoruzanje ispod jastuka i planirati da ga upotrebis kad se u pola noci probudis a jos ni oci nisi otvorio!
Ljudi, jel ste bre vi stvarno tol'ko "napaljeni" i neozbiljni ili ste samo mladi i zeljni "dokazivanja" (pokazivanja sebe)?

..e jbt, ja tako zamalo nisam ubila nekog:-?
ziveli smo u crnoj gori tad, na kraju neke ulicice posle koje je pocinjala suma..prozori niski, lako ih otvoriti, ja cesto sama, trudna..7 mesec..a 92 god, gadna...i ladno sam spavala sa kratkim magnumom pored jastuka..ne zezam se...
i jedne noci, u tri sata..lupa neko na prozor...ja onako bunovna za pistolj..kad ono rodjak, dobio cerku pa malo vise popio, i dosao da se pohvali:roll:
mal ne ubih coveka, na pravdi boga...
***** pistolje:?

Dosad mi se samo jednom desilo da sam posegnula za pistoljem, ali nikad ga ne drzim napunjenog ni otkocenog. Pa majku mu, valjda zato i idem u taj klub, da vezbam brzinu i opreznost, a koliko sec. ti treba da ubacis sarzer i otkocis pistolj, ni dve sec. Elem, u zlo doba cujem buku na terasi a bila sam sama. Culo se bas kao da se razbija staklo. Uzmem pistolj, prodjem pored kupatila, stanem i slusam cuje li se sta u trpezariji...kad ti kroz minut nesto iza mene *cangrc*...kapiram da dolazi iz kupatila, otvorim..kad ono..ladno su pale tri plocice u kupatilu :? i to je bila ta buka. Uzas. Zato je sad renovirano :D (ma ovo sam vise ispricala da se pohvalim novim kupatilom :lol: )

sinnke:
Nemas ti pojma. Jednog poznanika je u ratu pogodio iz pistolja metak 10 mm u nogu i bacio ga dva metra. Imao je osecaj kao da ga je konj svom snagom sutnuo u nogu.
Pa ja sam pucao iz karabina 7.9 mm u vodu (dubina oko pola metra) diglo je vodu da se dno videlo u tom momentu.
Prvo probaj pa pricaj o necemu.

Ti što imaš pojma pročitaj zakon akcije i reakcije, a zatim stani iza konja i dodijavaj dok te ne ritne.

Nina2:
Dosad mi se samo jednom desilo da sam posegnula za pistoljem, ali nikad ga ne drzim napunjenog ni otkocenog. Pa majku mu, valjda zato i idem u taj klub, da vezbam brzinu i opreznost, a koliko sec. ti treba da ubacis sarzer i otkocis pistolj, ni dve sec. Elem, u zlo doba cujem buku na terasi a bila sam sama. Culo se bas kao da se razbija staklo. Uzmem pistolj, prodjem pored kupatila, stanem i slusam cuje li se sta u trpezariji...kad ti kroz minut nesto iza mene *cangrc*...kapiram da dolazi iz kupatila, otvorim..kad ono..ladno su pale tri plocice u kupatilu :? i to je bila ta buka. Uzas. Zato je sad renovirano :D (ma ovo sam vise ispricala da se pohvalim novim kupatilom :lol: )

Jesi sigurna da bi smela pucati da je nekog stvarno bilo?

dragonfromdarkness:
KingE 7, svaka cast za hipoteticku pretpostavku, valjda je sada svima jasno koliko je "dobro" imati napunjeno i otkoceno naoruzanje ispod jastuka i planirati da ga upotrebis kad se u pola noci probudis a jos ni oci nisi otvorio!
Ljudi, jel ste bre vi stvarno tol'ko "napaljeni" i neozbiljni ili ste samo mladi i zeljni "dokazivanja" (pokazivanja sebe)?
To je trebalo da bude malo zezanje na racun masnog pistolja i brzih refleksa. Pistolj nemam, kao sto rekoh iako odlicno gadjam. Prema tome, nisam ni napaljen. Nego, kako bi ti reagovao da zateknes naoruzanog lika u kuci probudjen u pola noci?

e ovo nije baš vezano za temu ali ajde
kada je meni umrla baka ostala sam sama u kući, zima, restrikcije i tako... i počele su da mi dolaze neke babe...tetke ... i kao dive mi se kako se ne bojim sama u toj kući pa veliko dvorište pa svašta od poljop. mašina u dvorištu... pa mi dele savete ako čujem nekoga u dvorištu ... čuvaj život ebeš traktore, neka nose sve i tako ... ja se nikada nisam plašila ali ove me bacile u frku...
čučim ja tako sama svako veče pored peći, nema struje satima... čitam novine a u novinama naslovi ubio babu sekirom i sl. ...
užas....držala sam pored vrata neku šipku kao da se zaštitim ako nekoga čujem ...i tako dok mi nije jednom dosadilo ... ma šta ja treba da živim u strahu svako veče?
ma nek se nose svi!
i tako, prestala sam da se plašim ... u stvari da mislim na najgore ... ebeš takv život ako treba da skačem prestravljena na svaki šum ....
možda grešim...

gigule:
e ovo nije baš vezano za temu ali ajde
kada je meni umrla baka ostala sam sama u kući, zima, restrikcije i tako... i počele su da mi dolaze neke babe...tetke ... i kao dive mi se kako se ne bojim sama u toj kući pa veliko dvorište pa svašta od poljop. mašina u dvorištu... pa mi dele savete ako čujem nekoga u dvorištu ... čuvaj život ebeš traktore, neka nose sve i tako ... ja se nikada nisam plašila ali ove me bacile u frku...
čučim ja tako sama svako veče pored peći, nema struje satima... čitam novine a u novinama naslovi ubio babu sekirom i sl. ...
užas....držala sam pored vrata neku šipku kao da se zaštitim ako nekoga čujem ...i tako dok mi nije jednom dosadilo ... ma šta ja treba da živim u strahu svako veče?
ma nek se nose svi!
i tako, prestala sam da se plašim ... u stvari da mislim na najgore ... ebeš takv život ako treba da skačem prestravljena na svaki šum ....
možda grešim...
Strah je negativna pojava i treba ga iskorenjivati u sebi ma koliko tvrdili da se ne moze iskoreniti. On je uzrok mnogim negativnim pojavama kod ljudi. U opasnim situacijama bolje mudro reagovati i razmisliti nego se plasiti ili stradati kao budala.

dragonfromdarkness:
Dobro, izgleda da je vreme i da malko rezimiramo temu u globalu, tj da privodimo kraju. Kad sve napisano pogledam, vidim da je dosta ljudi koji prema pistoljima (i uopste prema oruzju) imaju pomalo "napaljen" stav. Naravno, kad strasti malko stisaju onda razum bolje donosi zakljucke, ko sto videsmo u primerima Sindi i jos nekog. Naravno, postoje i osobe koje bez ikakvih strasti mogu da upotrebe pistolj, "ladno ko spricer", kao Nina recimo, al to joj valjda zanat, tj hobi tako da nije cudno (Mada me nesto ona podseca na onu Modesti Blejz, i likom i karakterom, mogla bi da bude zenski James Bond). Sve u svemu, pistolj vam uopste ne treba ako vam to nije alatka za rad (pa sad milicija ili krimos), i osim naravno, ako niste Commodore :lol: :lol: :lol:

:smile: 8-) ......

dragonfromdarkness:
Kakav je vas stav po tom pitanju? Imate li naoruzanje u licnom vlasnistvu (legalno)?
Da li ste ga nosili (pre zakona koji je podelio posedovanje i nosenje naoruzanja)?
Da li bi ste ga upotrebili i kada (Ne mislim na "svadbarsko seljacku upotrebu")?
Da li vam posedovanje naoruanja pruza neku dozu sigurnosti?

Наравно легално колт М11А2 најбоља машина и илегално Хеклер МП5 к и носим га свакодневно!
Употребио би га зато и га носим и пружа ми сигурност !
Бог је створио људе а Колт их је учинио равноправним !!!

ЧИЧА ДРАЖА:
Наравно легално колт М11А2 најбоља машина и илегално Хеклер МП5 к и носим га свакодневно!
Употребио би га зато и га носим и пружа ми сигурност !
Бог је створио људе а Колт их је учинио равноправним !!!

E chicha za peticu svaka cast, ja nesto hocu da pazarim 36 al' malo komplikovano za uvoz. Sladja je od petice ali i skuplja. :lol:

Back