Pištaljka - prijavite korupciju!

jomini®

Elita
Poruka
16.801
Ne znam da li je bila ova tema, ali bilo bi korisno da se pređe sa reči na dela, bar što se tiče nas forumaša. Vidimo kroz teme i razvoj diskusija da ovde 4 od 5 forumaša "zna" i "ima dokaze" o korupciji i sličnim mahinacijama koje se dešavaju u našim ličnim okruženjima, pa evo pozivam, tačnije apelujem na njih da konačno urade nešto konkretno i dođu glave pokvarenim političarima, privatnicima ili kome već.

Sve je lepo objašnjeno ovde, ima već nekoliko primera. Čovek koji je pričao o ovome, valjda novinar i osnivač sajta (neka domaća verzija WikiLeaks-a), naglasio je da je anonimnost zagarantovana, ali i da neće bezuslovno objavljivati sve što mu se pošalje dok ne odradi istragu da vidi da li tu ima nešto. Valjda je video šta sve piše Tihi i shvatio da se stvari ne mogu uzimati zdravo za gotovo, sa dokazom - rekao mi brat od tetke i sl. :lol:
Šalu na stranu, mislim da je ovo dobra stvar. Evo i stranice gde se piše prijava.

Kao što vidite ima i stranice na ćirilici i latinici, pa će moći da se snađu svi. :mrgreen:

Ne znam da li je bila ova tema, ali bilo bi korisno da se pređe sa reči na dela, bar što se tiče nas forumaša. Vidimo kroz teme i razvoj diskusija da ovde 4 od 5 forumaša "zna" i "ima dokaze" o korupciji i sličnim mahinacijama koje se dešavaju u našim ličnim okruženjima, pa evo pozivam, tačnije apelujem na njih da konačno urade nešto konkretno i dođu glave pokvarenim političarima, privatnicima ili kome već.

Sve je lepo objašnjeno ovde, ima već nekoliko primera. Čovek koji je pričao o ovome, valjda novinar i osnivač sajta (neka domaća verzija WikiLeaks-a), naglasio je da je anonimnost zagarantovana, ali i da neće bezuslovno objavljivati sve što mu se pošalje dok ne odradi istragu da vidi da li tu ima nešto. Valjda je video šta sve piše Tihi i shvatio da se stvari ne mogu uzimati zdravo za gotovo, sa dokazom - rekao mi brat od tetke i sl. :lol:
Šalu na stranu, mislim da je ovo dobra stvar. Evo i stranice gde se piše prijava.

Kao što vidite ima i stranice na ćirilici i latinici, pa će moći da se snađu svi. :mrgreen:

.prvo to je kod nas teshko dokazivo zbog toga shto se dvojako zakoni tumache a drugo je shto je vecina nekih zakona donetih bash da bi moglo da dodje do korupcije i nameshtanje poslova ......................evo samo jedan primer ,za tender za sredjivanje juznog bulevara prijavilo se recimo desetak firmi ,neke su bile realne sa cenom i rokovima al jedna je bila 20% skuplja a rok joj je bio 3 meseca ,na otvaranju ponuda je prihvacena ponuda ove firme koja je dala najkraci rok ,naravno da su zavrshili posle 7 meseci jer to je bilo realno ali poshto nema penala po probijanju rokova ova firma i ostali su uzeli sebi 20% vishe para ..............

Ako iza takvog projekta stoje vlade drzava koje nemaju podrsku u populaciji koja treba da se odazove na poziv da njima predaju osetljiva dokumeta, onda je takv projekat bez perspektive.
Ako iza projekta srpskog wikileaksa odnosno pistaljke stoji vlada USA, koja je na originalnom wikileaksu razotkrivena kako jeste, smesno je ocekivati da ce im neko predati neki bitan dokument.

Iako je pistaljka usmerena na koruptivne mahinacije, kojih je na tone u Srbiji, i koje se desavaju na svim nivoima. Znaci materijala i dokaza sigurno ima koliko hocete. Zbog drzave koja stojih iza tog sajta, on tesko moze imati podrsku obicnih ljudi. A tesko se moze nazvati nezavisnim od drzavnih interesa.

Back