Procitao sam ODGOVOR Rimokatolickih Biskupa,na govor patrjarha Irineja. Smaatram da njihov ODGOVOR,nema nikakvih uvredljivih reci,i da je sasvim korektan.
Ono sto kao gradjanin svoje zemlje Srbije,zameram Patrijarhu,sto svojim govorima,ni na koji nacin ne utice na zblizavanje dva naroda. Na Srpski i Hrvatski narod.ka
Sve ono,sto smo cinili jedno drugom,za vreme proteklih ratova,treba izbegavati stalno stavljaati so,na rane koje se ne mogu zaboraviti,ali ih ne treba stalno isticati.
Fasisticka nemacka,uzasnom smrcu je usmrtila,milione evropljana,sto se ne moze zaboraviti.Ali eto,formirana je Evropska Unija,u kojoj ta Nemacka,igra glavnu
ulogu.Sta mislite,kada bi Patrijarh Irinej,ucinio zvanicnu posetu Nemackoj i odrzao govor,kojim bi "podsetio" da su oni ubice miliona ljudi.Treba raditi na pomirenju
svih nekadasnjih neprijatelja.Mi sa tom Hrvatskom,imamo zajednicku granicu.Mi moramo biti prijatelji,bar sa zemljama a kojima se granicimo.Ako tako ne uradimo,
bicemo izopsteni od cele Evrope,od celog sveta.I sta ce onda biti sa nama ??? Ne mozemo ziveti sami,kao divljaci,kao narod koga niko ne voli,kao okuzeni.!!!