Pismo hrvatskih biskupa patrijarhu SPC-a Irineju

Hogare , kakve veze ima Hrvatska crkva sa Rimokaltolickom . Oni samo deklarativno priznaju nadleznost Rima a hteli bi totalnu autonomiju i nipodastavanje svake druge kulture.
Procitaj malo kako se medjusobno sude , kako Hrvati nece da vrate imovinu Rimokatolickoj crkvi . Pa kakav je bio a i sada njihov odnos prema Italijanima RKC , istoi kao i prema Srbima .
Ne samo da ima veze, ona je u sastavu Rimo-katolike crkve. Pre nekoliko meseci smo imali prilike da procitaomo u hrvatskim i nasim novinama da je Hrvatska uplatila 770 miliona evra Vatikanu na ime prikupljenih prihoda u poslednjih deset godina. Zamisli koliko je to velika pljacka naroda koji na to dobrovoljno pristaje. Plitka pamet?

Procitao sam ODGOVOR Rimokatolickih Biskupa,na govor patrjarha Irineja. Smaatram da njihov ODGOVOR,nema nikakvih uvredljivih reci,i da je sasvim korektan.
Ono sto kao gradjanin svoje zemlje Srbije,zameram Patrijarhu,sto svojim govorima,ni na koji nacin ne utice na zblizavanje dva naroda. Na Srpski i Hrvatski narod.ka
Sve ono,sto smo cinili jedno drugom,za vreme proteklih ratova,treba izbegavati stalno stavljaati so,na rane koje se ne mogu zaboraviti,ali ih ne treba stalno isticati.
Fasisticka nemacka,uzasnom smrcu je usmrtila,milione evropljana,sto se ne moze zaboraviti.Ali eto,formirana je Evropska Unija,u kojoj ta Nemacka,igra glavnu
ulogu.Sta mislite,kada bi Patrijarh Irinej,ucinio zvanicnu posetu Nemackoj i odrzao govor,kojim bi "podsetio" da su oni ubice miliona ljudi.Treba raditi na pomirenju
svih nekadasnjih neprijatelja.Mi sa tom Hrvatskom,imamo zajednicku granicu.Mi moramo biti prijatelji,bar sa zemljama a kojima se granicimo.Ako tako ne uradimo,
bicemo izopsteni od cele Evrope,od celog sveta.I sta ce onda biti sa nama ??? Ne mozemo ziveti sami,kao divljaci,kao narod koga niko ne voli,kao okuzeni.!!!:mrgreen:

Procitao sam ODGOVOR Rimokatolickih Biskupa,na govor patrjarha Irineja. Smaatram da njihov ODGOVOR,nema nikakvih uvredljivih reci,i da je sasvim korektan.
Ono sto kao gradjanin svoje zemlje Srbije,zameram Patrijarhu,sto svojim govorima,ni na koji nacin ne utice na zblizavanje dva naroda. Na Srpski i Hrvatski narod.ka
Sve ono,sto smo cinili jedno drugom,za vreme proteklih ratova,treba izbegavati stalno stavljaati so,na rane koje se ne mogu zaboraviti,ali ih ne treba stalno isticati.
Fasisticka nemacka,uzasnom smrcu je usmrtila,milione evropljana,sto se ne moze zaboraviti.Ali eto,formirana je Evropska Unija,u kojoj ta Nemacka,igra glavnu
ulogu.Sta mislite,kada bi Patrijarh Irinej,ucinio zvanicnu posetu Nemackoj i odrzao govor,kojim bi "podsetio" da su oni ubice miliona ljudi.Treba raditi na pomirenju
svih nekadasnjih neprijatelja.Mi sa tom Hrvatskom,imamo zajednicku granicu.Mi moramo biti prijatelji,bar sa zemljama a kojima se granicimo.Ako tako ne uradimo,
bicemo izopsteni od cele Evrope,od celog sveta.I sta ce onda biti sa nama ??? Ne mozemo ziveti sami,kao divljaci,kao narod koga niko ne voli,kao okuzeni.!!!:mrgreen:
Glas razuma! Ne zelimo da ratujemo niti da izlazemo nasu mladost uzasnim stradanjima.

Kome je stalo do rata neka ide u Siriju, Iran ili Avganistan, a moze i u Ukrajinu, pa neka se tamo bori za svoje hrisanstvo, tj. pravoslavlje. I neka svoju decu salju u nemoralne ratove, a ne tudju.Zasto popovi i njihova deca i unuci ne bi isli u rat za svoje svetinje.

Poslednja izmena:

Back