gost 358859
Poznat
- Poruka
- 7.403
Je l' obraćate pažnju na to koliko je neko pismen?
Na forumu, u životu?
Koliko vam to utiče na mišljenje o toj osobi?
Na forumu, u životu?
Obraćam.S tim da ovde ima i poneki profesor srpskog jezika i književnosti,koji je malo pismeniji od ostatka foruma.Dakle,pismenost na forumu je prilično relativna i ništa ne mora da bude kako izgleda na prvi pogled.Je l' obraćate pažnju na to koliko je neko pismen?
Na forumu, u životu?
Obraćam pažnju i moj odnos prema osobi sa društvenih mreža zavisi od njeneJe l' obraćate pažnju na to koliko je neko pismen?
Na forumu, u životu?
Veoma, ali svakako vise na napisanu misao.Je l' obraćate pažnju na to koliko je neko pismen?
Na forumu, u životu?
To se vidi, mozda ne iz prve, ali ako je diskusija ozbiljna i nacin izrazavanja treba da bude normalan i pismen.a sta ako je neko pismen a pravi se blesav
Zeznuto je to.Na Krstarici je dozvoljeno da se u jednakoj meri koristi i engleski jezik koji većini nas nije maternji i malo ko ga zaista dobro poznaje.I ako neko nešto više zna o pravopisu poželjno je da ispravi sagovornika.
Jer, sagovornik može nešto novo da nauči, ali i onaj ko gleda i čita njihov razgovor.
Mislim da je veoma bitno. I svaki put, kada vidim sta sam uspela u hodu da napisem (to u slucajevima kada uopste prepoznam ili naslutim gresku), ili kada cujem sta sam uspela da kazem, ili kada se zakujem sa nekim glasovnim promenama, kunem se da cu narednih dana vec poceti da listam Klajna i literaturu koju sam davno skinuala sa neta.Je l' obraćate pažnju na to koliko je neko pismen?
Na forumu, u životu?
Pa, ništa.a sta ako je neko pismen a pravi se blesav
Ja se sećam kad se DeeLite jednom toliko naložio u raspravi, da je od zapaljenosti počeo da piše pravilno.To se vidi, mozda ne iz prve, ali ako je diskusija ozbiljna i nacin izrazavanja treba da bude normalan i pismen.
Ako je zezanje, to se vidi.
Kad ja napisem...npr. tedo dumrem, podrazumeva se da je zezanje, al kad neko stalno pise, npr. ne pismen, onda ti se cini nepismen.
E sad potkosulja ili podkosulja, meni je nebitno, ali neke druge stvari mi bodu oci.
Sto ne znaci da ja bas sve tacno pisem, ali eto.
U tom smislu sam dosta tolerantna, tj vaznije mi je da obratim paznju na sustinu necijeg govora ili pisanja, nego na formu.Je l' obraćate pažnju na to koliko je neko pismen?
Na forumu, u životu?
Mnogi se ljute kad ih ispravljaju, a i to bi poremetilo temu (samo bi se o pravopisu diskutovalo).I ako neko nešto više zna o pravopisu poželjno je da ispravi sagovornika.
Jer, sagovornik može nešto novo da nauči, ali i onaj ko gleda i čita njihov razgovor.
...zahebavaš čoveče...Ja se sećam kad se DeeLite jednom toliko naložio u raspravi, da je od zapaljenosti počeo da piše pravilno.
U zivotu da.Je l' obraćate pažnju na to koliko je neko pismen?
Na forumu, u životu?