Pismenjakovići

Zašto pojedini imaju potrebu da, kad nešto namerno pogrešno pravopisno napišu, imaju potrebu da to naglase onim velikim slovom, pa da, kao, ispadne: eto, ja sam pismen, ali se, kao, zezam.
Zar im ne pada na pamet da bi neko iz šireg konteksta onoga što su napisali mogao da zaključi je li reč o "pismenoj" ili "nepismenoj" osobi? A u krajnjoj liniji, koga zabole jesu li pismeni?

To je samo skretanje paznje na sebe.

E, al meni je zanimljivo kada ispravim nekog i kada mi taj neko kaze da nismo na casu srpskog jezika. Pa ne uci se sve ono na casu srpskog jezika da bi se samo na tom casu i znalo, nego da bi se primeljivalo u raznim situacijama, od kojih su neke i postovanje na forumima, dopisivanje na ircu itd.

Zašto pojedini imaju potrebu da, kad nešto namerno pogrešno pravopisno napišu, imaju potrebu da to naglase onim velikim slovom, pa da, kao, ispadne: eto, ja sam pismen, ali se, kao, zezam.

Uopste nije cilj dokazati nekom da li si pismen ili ne, nego isticanje tog slova radi boljeg uocavanja...

Zar im ne pada na pamet da bi neko iz šireg konteksta onoga što su napisali mogao da zaključi je li reč o "pismenoj" ili "nepismenoj" osobi?

Sam si odgovorio:
A u krajnjoj liniji, koga zabole jesu li pismeni?

I isto tako. koga zabole kako ko pise?! Ja bas volEm da stavljam to veliko slovo (od sad cu i da ga boldujem) , i ne vidim zasto bi i kome to smetalo? Mada, koliko sam primetio u svom malom forumaskom stazu, cudna je ova forumaska sorta.... cudna indeed... Svakakve gluposti im smetaju. z:mrgreen:

Back