Pishete li neshto?

dnevnik...svaki,svaki dan...ponekad neke istripovane pricice kad mi je u glavi ludilo...zapisujem delove iz knjiga koji mi se svidjaju...

pesme ne pisem...mislim da sam za to potpuno netalentovana :)

da ja iskomentarishem poeziju. nazhalost, prozu ne mogu, iz prostog razloga shto me mrzi da chitam (:

Kao ukleta Boginja
Stojim pred vratima Prorochanstva
Otvaram sebe pri ubodima ludila
I zatvaram ochi sopstvenim ujedima

Ja sam Tishina Strasti Natopljenih Usana
I Ikona Dostojanstva Vechnih Cvetova
Prijateljica Demonske Histerije
Koju oblikuju Nadrealistichke Slike Vremena

Odevena u iskristalisane misli proleca
Letim prema oshtrim tonovima tvog pogleda
Na osushenom lishcu
Euforije i postojanja

DevichanskaOrhideja(EKV)

pesma zvuchi kao stilska vezhba rechi, koje su nagomilane i koje su pokushane biti istaknute pisanjem pochetnih velikih slova, medjutim one zajedno u skupu - ne znache ama bash nishta.
naravno, bogatstvo rechnika je lepo, i talenat za rukovodjenje rechima je ochit, medjutim, Ksenija, ova pesma nije nishta drugo do hvalospev (sebi samoj?) u kojem nijedna strofa nema smisao osim druge donekle, a celina je klimava i nikakva.

dakle, glavna zamerka je da je taj tvoj vokabular u funkciji sebe samog i da ne znachi nishta u kontekstu celine i pesnichke slike. pogledaj kako to radi Lanfear, takodje koristi zanimljive rechi na zanimljivim mestima, a da to nije pretenciozno i suvishno, nego jednostavno lepo i fino.

Lanfear, da ne ispadne da sam te samo nahvalio ( :evil: ), teme su ti stereotipne i ochekivane, ali to s obzirom na godine i iskustvo nije nikakav nedostatak. ne sumnjam da cjesh vremenom biti daleko originalnija ;-)

Opet josh jedan dan ne tako obichan ali ipak monotonochan
Jurim te da ti kazhem neke slatke rechi ali ne uspevam
Rechi zastaju gushe me,kidaju poslednje trachke razuma.
U bunilu vrishtim ,dozivam tvoje ime
ali teba nema
nestao si sa poslednjim svetlom nebeskih tela
otishao si josh dalje
onde gde smo se hteli sresti
cemu misao ako je sama ,skrivena u tishini...
pisala sam 250 ovakvih gluposti mome najboljem drugu u koga sam luddddddooooo zaljubljena
hm.....

Keeper:
da ja iskomentarishem poeziju. nazhalost, prozu ne mogu, iz prostog razloga shto me mrzi da chitam (:
eee. bedak.

DevichanskaOrhideja(EKV)

pesma zvuchi kao stilska vezhba rechi, koje su nagomilane i koje su pokushane biti istaknute pisanjem pochetnih velikih slova, medjutim one zajedno u skupu - ne znache ama bash nishta.
naravno, bogatstvo rechnika je lepo, i talenat za rukovodjenje rechima je ochit, medjutim, Ksenija, ova pesma nije nishta drugo do hvalospev (sebi samoj?) u kojem nijedna strofa nema smisao osim druge donekle, a celina je klimava i nikakva.

dakle, glavna zamerka je da je taj tvoj vokabular u funkciji sebe samog i da ne znachi nishta u kontekstu celine i pesnichke slike. pogledaj kako to radi Lanfear, takodje koristi zanimljive rechi na zanimljivim mestima, a da to nije pretenciozno i suvishno, nego jednostavno lepo i fino.

sa ovom kritikom se sasvim slazhem... gomila zanimljivih rechi ali nishta drugo nego konfuzna celina bez poente...

pa moj uma sam za sebe jedte konfizija i moje pesmu su samo preslikani wrtovi moje individualnosti a to je jednom rechju-konfuzija...konfuzija...konfuzija....a pesme pishem samo da bih usmerila sebe ka nechem vishem i da bih um preusmerila ka pravilnoj putanji.Mislim,ako shvatate shta zelim da kazem.Ja i jesam ponosna svojim psihichkim konfuzijama.Mozda jesam neshvatljiva drugima,ali volim da sam takva:D

Ja sam pre neki dan iskopala pesmu koju sam napisala u nekom osmom razredu i pocepala sam se od smeha.

He walks past me
as I wass something imposible to see
But i do not need his touch
to love him ever so much.

All i need is a peek
that would make me totally week
A peek in to the depths of his eyes
that no nothing of pretending and lies.

Those eyes hold a part of his angelic soul
and they give me hope his not rotten in whole.
Its his firends that made him wath he is today
a bad,arogant,snob in every way.

Blah,blah,blah,...tripujem da je bila i druga strana,ali to nisam nasla.Hvala bogu pa sad pisem daleko bolje i ozbiljnije. :D

i ja pishem pesme.
naime, vecheras sam bio jako jako inspirisan, i uveren sam da cje ova pesma, ako je prodam Kebi ili Shabanu, posticji veliki komercijalni uspeh a uz to zazhiveti i u riznici narodnog blaga (:
pesma je napisana u chast nashe Bliznakinje, moje omiljene zhene posle moje zhene, koja mi je obecjala da cje me voleti kao Vladu Georgijeva ako napishem pesmu koja je bolja od one koju je Vlado napisao za nju, a to je "Zhena bez imena".
pa ide ovako:

Znam da sam smoran
i da sam smotan skro-ooz
al volim te voliiiim
ko Jovanku Josip Brooo-ooz.

Znam i da sam ruzhan
a pre svega gluu-uup
al' za ljubit' mladjanke
nisam nisam tuuuu-uuup.

ref: Bliznakinjooo-ooo-oooo
zheno bez imena-aaa-aa
tako sam zheljan tebe
puno puno vremenaa-aaa.

Sedim u kafani
a shta drugo radim ja-aaa?
I pricham svima da si moja
moja Bliznakinjaaa-aaaa-aa.

ref: Bliznakinjooo-ooo-oooo
zheno bez imena-aaa-aa
tako sam zheljan tebe
puno puno vremenaa-aaa.

Ako ti je bliznakinja
ista kao ti-ii-iiiiii
slobodno je podmetni
necju ni... primeti-tiii-iiii!

sad ide refren do zore, ponavlja se do besvesti.
masa je u sevdahu, pevaljka je ostala samo u donjem veshu, igra po stolu a ljudi je shtipkaju za pozamashne batake, na kraju su joj okachili i pecheno prase i namazali je majonezom, a oni najpijaniji su pocheli da lizhu to sa nje. uskoro cje zora, a niko ne mari, svima je stalo samo do tog famoznog refrena koji se vrti do nesvesti....... (:

Back