Hallucinoman
Početnik
- Poruka
- 19
Pored smajlija, o kojima postoji tema i koje ću uskoro uvesti u svoje skribotine, zanimam se još jednom idejom... pisanje u paru.
Jedna knjiga, dva autora.
Da bi fazon imao smisla, muško i žensko. Spisatelj i spisateljica.
Suprotni polovi, dijametralne razlike u razmišljanju, mentalnom sklopu i dosegnutim altitudama i dubinama svesti.
Ista priča, iz različitih perspektiva, malo ona, malo on, malo ona, više on... :grin:
Kaj mislite? Prednosti? Mane? Ikad bilo?
Znam, upuštati se u ovakav poduhvat sa jednim ženskim mozgom ravno je braku ili samoubistvu u najavi, ali...
Ali moramo da unesemo malo života u ovu i ovakvu srpsku književnost, ozbiljnu i dosadnu.
Ako su M. Vidojkovića nazvali "injekcijom adrenalina" u našoj književnosti, definitivno imamo problem.
Ja ću da pokušavam da ga rešim, da unesem bre malo života u te ustaljene i atrofirane sisteme i norme, da prvo razbudim čitaoca a onda ga i nasmejem.
Duhovit smo narod, zašto nam je književnost preozbiljna?
Zašto je Momo Kapor bio usamljen? Zašto zvati nešto što te nasmeje - književnost light?
Pa neka je i light, low tar and even lower cholesterol, samo neka postoji!
Smajliji...
Pisanje u paru...
Malo duha, pokoji osmeh, makar i cinični...
MALO ŽIVOTA, BRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sh'a ka'ete?
Jedna knjiga, dva autora.
Da bi fazon imao smisla, muško i žensko. Spisatelj i spisateljica.
Suprotni polovi, dijametralne razlike u razmišljanju, mentalnom sklopu i dosegnutim altitudama i dubinama svesti.
Ista priča, iz različitih perspektiva, malo ona, malo on, malo ona, više on... :grin:
Kaj mislite? Prednosti? Mane? Ikad bilo?
Znam, upuštati se u ovakav poduhvat sa jednim ženskim mozgom ravno je braku ili samoubistvu u najavi, ali...
Ali moramo da unesemo malo života u ovu i ovakvu srpsku književnost, ozbiljnu i dosadnu.
Ako su M. Vidojkovića nazvali "injekcijom adrenalina" u našoj književnosti, definitivno imamo problem.
Ja ću da pokušavam da ga rešim, da unesem bre malo života u te ustaljene i atrofirane sisteme i norme, da prvo razbudim čitaoca a onda ga i nasmejem.
Duhovit smo narod, zašto nam je književnost preozbiljna?
Zašto je Momo Kapor bio usamljen? Zašto zvati nešto što te nasmeje - književnost light?
Pa neka je i light, low tar and even lower cholesterol, samo neka postoji!
Smajliji...
Pisanje u paru...
Malo duha, pokoji osmeh, makar i cinični...

Sh'a ka'ete?